Gustaf Odesláno 6. září Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září (upraveno) ČSOB mě nepustila taky a Fio taky nic. No což...ale aspoň mají moje údaje Upraveno 6. září uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolous Odesláno 6. září Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září Mne csob na prvni pokus ok pustila. Na pobocku bych kvuli tomu nesel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 6. září Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září Šel jsem cestou identity ČS a Monety a i rovnou focením dokladů a zase nic. Kašlu na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 6. září Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září (upraveno) Asi KB stahuje data od uživatelů jiných bank prostřednictvím BI Upraveno 6. září uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 6. září Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září před 9 hodinami, Gustaf napsal: @Patrik Trochu mi utekla nit, ale pokud se bavíme o KB, tak proti nim nic nemám. Mám u nich TOP nabídku, kde při měsíčním obratu 100 000 kč mám účet včetně základních transakcí zdarma a cestovním pojištěním. K účtu je možné mít (mám) zdarma kreditku MC World Elite se 4 vstupy dragon pass. Cestovní pojištění má dobré podmínky, ale nízké limity, jen 10 milionů (teda 2 x 10, na debetce Visa Platinum a na kreditce MC World Elite). Cestovní pojištění jsem už využil (zrušený let, zaplatili mi nevyužité ubytko), kamarád využil "asistenci na silnici" , vztahuje se na auto i jízdní kolo, on využil u jízdního kola. V rámci jiné akce tam mám založen i bezplatný účet "start" , který nevyužívám, ale nic mě nestojí. Jejich IB nic moc. Jako hlavní účet bych nechtěl, ale na "skalpování bonusů" (pojištění, dragon pass, kreditka - vždy vyberu, dám na spořák, případně bonus za založení) klidně. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 7. září Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září Creditas jsem zase nezaplatil - u benzínky (Formossa - Taiwan) Revolut v pohodě. O chvíli později v restauraci už platba Creditas prošla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sam.svi Odesláno 7. září Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září Já bych se chtěl zeptat na to vytažení peněz přes kreditku na spořák. Předpokládám že nejlepší způsob je klasický dopis přes ČP s dobírkou? Třeba konkrétně u ČSOB ale dostává člověk za platby ještě body co potom lze směnit za nějaké Bonusy a slevy, nicméně na to musí utratit až 100k a nepočítají se transakce na pobočce a u kurýra ČP. Má někdo nápad na alternativu kudy to protáhnout a nebo to třeba vyřešil jinak? Ostatní doručovací společnosti většinou nabízí moc nízkou dobírku a nebo je ten balík hodně drahý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 7. září Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září Já to dělám přes revolut, ale není to asi úplně ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sam.svi Odesláno 7. září Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září před 35 minutami, Maro napsal: Já to dělám přes revolut, ale není to asi úplně ideální. Revolut mají právě taky ošetřený, že se do toho bonusového programu nepočítá. Stejně tak výběry z bankomatu, cashback apod. Přeci jenom alespoň trochu si to hlídají Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
enGiN Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Zdravím ve spolek. Řešíme aktuálně koupi bytu a související hypotéku. Spolupracovali jsme s hypoteční poradkyní, ale k ničemu kloudnému to nevedlo, tak přemýšlím nad různými možnostmi. Náš případ je trošku specifický v tom, že já jsem OSVČ a hlavní příjmy manželky pak plynou z pronájmu nemovitostí, a banky, zdá se, k tomu moc dobře nepřistupují. Z více zdrojů jsem slyšel, že ČSOB v rámci produktu Premium nabízí po čase (v rámci měsíců) předschválenou hypotéku snad až do 10 mio v návaznosti na částce zasílané na jejich Premium účet. Toto by naši situaci mohlo vyřešit. Když už jsem v tom, zvažuji, jestli namísto ČSOB Premium nejít rovnou do Erste Premier - podle stránek to vypadá, že by mohli nabízet hypotéky na podobném principu (to však nemám ověřeno) + mají lepší salonky . Nemáte někdo relativně recentní zkušenost s hypotékou v souvislosti s některým z uvedených účtů? Díky moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Ono strašně moc záleží na konkrétním bankéři. Jsou typy "nejde" a typy "zařídím to". Třeba kamarád si strašně pochvaloval svoji bankéřku u Raifky, která mu byla schopna zařídit neuvěřitelné věci. Pak odešla jinam a najednou "banka nepoužitelná". Takže spíš, jestli ti někdo nedoporučí konkrétního bankéře. Já bych šel cestou "spray and pray". Založil bych si jako ČSOB Premium, tak Erste Premier, tak TOP nabídku od KB, tak Exkluzivní účet u RB a pár měsíců to tam trochu "točil" a pak zkusil co jsou schopni zařídit. Mám první tři a ze všech tří mi jako jediný aktivní přišel můj bankéř u KB, který se opravdu snažil mi protlačit kreditku, přestože jsem už měl sedm kreditek jinde a byl tak "předlužen" Ostatní buď nulová reakce na jakékoliv požadavky, nebo rovnou "nejde". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září V bankovnictví ti bude svítit předschválená hypotéka, ale pak stejně s největší pravděpodobností si risk vyžádá doložení příjmu a budeš postupovat dle metodik jednotlivých bank. Spíš se zaměř na doložení příjmu a řeš to hned... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Ono je to složitější. Ony "předschválené" úvěrové produkty jsou stanovené jen na základě obratu na účtu, kdy se předpokládá, že příjmy na účtu jsou zároveň započitatelné příjmy pro účely úvěrového produktu. Tj. pokud si budu na účet posílat nalej-vylej každý měsíc pár set tisíc, můžu mít "předschválený" limit na hypotéku i několik milionů - třeba v ČS. Když ale "dojde na lámání chleba", tak věřitel ze zákona prověřuje schopnost žadatele úvěr splácet. Pokud jediné příjmy na účet byly ty započitatelné pro účely úvěrového produktu (ideálně příjem ze zaměstnání), bude mu úvěr rychle schválen. Pokud ale část z těchto příjmů "nelze" použít pro posouzení schopnosti splácet, je "předschválená" výše jen bezprozměrné číslo a úvěrový produkt není ve zvolené výši schválen. Co dobrý bankéř umí, je, dostat některé příjmy z kategorie "nezapočitatelné" do kategorie "započitatelné". Zatímco automatickým procesem schvalování projde jen velmi málo (zejména ta výplata), manuálně lze uznat i jiné příjmy (z kapitálového majetku, pronájmu, atd). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září U ČSOB dají hypotéku do výše 6 milionů Kč bez jakékoliv schválování. Pouze na základě "automatu". Vlastní zkušenost. Jsem nevěřícně zíral, jak to bylo rychlé a bez jediného doložení příjmu. U částek nad 6 mio již chtějí doložit příjmy. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zacik Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září @WATCHES nebude to nahodou tym, ze banka si vie overit niektore druhy prijmov (napr. klasicky prijem zo zamestnania) priamo v socialnej poistovni? Na Slovensku to tak funguje uz par rokov.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
postul Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září V 23. 9. 2024 v 11:37, enGiN napsal: Zdravím ve spolek. Řešíme aktuálně koupi bytu a související hypotéku. Spolupracovali jsme s hypoteční poradkyní, ale k ničemu kloudnému to nevedlo, tak přemýšlím nad různými možnostmi. Náš případ je trošku specifický v tom, že já jsem OSVČ a hlavní příjmy manželky pak plynou z pronájmu nemovitostí, a banky, zdá se, k tomu moc dobře nepřistupují. Z více zdrojů jsem slyšel, že ČSOB v rámci produktu Premium nabízí po čase (v rámci měsíců) předschválenou hypotéku snad až do 10 mio v návaznosti na částce zasílané na jejich Premium účet. Toto by naši situaci mohlo vyřešit. Když už jsem v tom, zvažuji, jestli namísto ČSOB Premium nejít rovnou do Erste Premier - podle stránek to vypadá, že by mohli nabízet hypotéky na podobném principu (to však nemám ověřeno) + mají lepší salonky . Nemáte někdo relativně recentní zkušenost s hypotékou v souvislosti s některým z uvedených účtů? Díky moc! Na atypické případy jsou nejlepší malé banky, které nemají tak tvrdě dané mantinely, jako to mají velké banky. I když teda příjem z OSVČ a nájmů mi jako atyp úplně nepřijdou. Taky záleží na výši hypo, pokud je to v nějakých rozumných intencích vůči příjmům, tak třeba Oberbank. Na druhou stranu jejich internetové bankovnictví a účty všeobecně jsou jak z devadesátek. Ale ve smlouvách mají zpravidla podmínku, že přes účet musí měsíčně protéct 1,5 násobek splátky, což se splnit dá. U těch předschválených hypo se může stát, že to automat hodí na manuální schvalování a pak to bude stejnej vopruz jako při klasický žádosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 25. září Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září Ahoj všem, užíváte, prosím, někdo Skip Pay kartu od ČSOB? Jaké jsou její výhody a nevýhody? Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Ano používám. Nevýhody asi nic. Výhody: vedení zdarma, výběr z bankomatu zdarma, poslání 20k na účet zdarma, při splnění podmínek 100Kč zpět do vyúčtování. A myslím, že ještě prodloužená záruka, ale to používám přímo od ČSOB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Já SkipPay taky mám, ten vyšší plán s 50k měsíčním limitem. Používám to na všechny měsíční běžný nákupy, aby mi to "neplevelilo" účet. Založil jsem to kdysi primárně kvůli tomu, že byl za založení myslím tenkrát 1000 Kč bonus. Vlastně není jako v ničem moc vyjímečná, normální kreditka. Ale postupně bych řekl, že se trošku snaží to dělat zajímavější. Sbírají se tam jakési body (sleva 100 Kč měsíčně na vyúčtování jak psal Beet plus různé slevy od partnerů atd.). Žádné terno, ale občas sem něco využil. Každej měsíc sem je prudil v rámci hodnocení, ať přidají aspon cashback, tak ten teď sice zavedli, ale musíš se proklikávat přes odkazy v aplikaci a není to úplně user-friendly, třeba se to časem taky zlepší. Navíc je tam ta prodloužená záruka na 3 roky a pojištění proti krádeži a rozbití (automaticky aplikované na většinu zboží nad 1500 Kč, spoluúčast 500 Kč). Přijde mi, že mají fakt jednoduché a přehledné vyúčtování a ceník. Zvažuju teď ještě kreditku od Monety, kde by měl být automatický cashback na všechny nákupy potravin a jídla v restauracích. Ale to nemám zatím vyzkoušeno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Děkuji všem za zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se