Přejít na obsah

kam investovať???

Doporučené příspěvky

Tak to prostě přejde do ilegality, tady v těch věcech je nulová vymahatelnost. Booknout se přes Tor, zaplatit bitcoinem, vymalováno jest.

Tak pro toho kdo už v tom jede to třeba bude možnost. Ale já bych investovat do něčeho co může být problematické nebo v blízké budoucnosti nelegální investovat nechtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jojo, Airbnb fakt jede

Mám dobrou kamarádku co žije v USA a v Praze pronajímá několik svých bytů přes AIRBNB v centru. Co jsem od ní slyšel tak je s tím mnohem větší oser než se zdá. Počínaje ouřadama přes problémy se sousedy, až přes nespolehlivou "studentskou" firmu, která zajišťuje "úklid", praní a předávání bytu. Říkala, že před pár lety to bylo terno, ale teď už to je dávno pasé, protože se to stalo všeobecně známým. Ceny znatelně klesly, vytíženost také. Díky své finanční situaci ale nemusí řešit, zda má byty poloprázdné. Jde jí jen o pokrytí nákladů. Kupovat na hypo byt na pronájem a myslet si že je to výhodná investice, tak to znamená mít velmi, ale velmi špatnou paměť.  Kdo si koupí za slušnou cenu kvalitní a likvidní hodinky, ten na tom bude rozhodně lépe. 

Odkaz ke komentáři

Hm, to pro mě nebude :-)

Nevím kdo to přesně řekl, ale byl to investiční poradce, četl jsem to před nějakou dobou v českém tisku. Řekl něco ve smyslu, že když  se konečně o něčem začne psát v českém tisku, tak je dobré od toho dát pryč. Myslel tím investiční možnosti a od té doby jsem si mockrát všimnul, že to funguje.

Odkaz ke komentáři

Když nějaké hodinky skočí na ceně, tak to beru spíš jako takový bonus v rámci koníčku. Kdybych přepočítal všechen čas okolo, tak už to moc optimistické nebude.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři

Pro ty co nekupují rolády ;):  Nabídku jsem smazal, tenhle typ inzerce na chmag rozhodně nepatří. - Prischera

Otázky byly více než relevantní. Za mě to smrdí. Nicméně vzhledem k promazání postu mažu i tady. - P.

Upraveno uživatelem prischera
Odkaz ke komentáři

Pro ty, co si to nestačili přečíst - šlo o nabídku dluhopisů s na první pohled zajímavým úrokem. Jako nic proti, ale co se mi na takových nabídkách nelíbí je takové to "zbytečné tajemno". Zkrátka nabídka "nabízím možnost zhodnocení xy %", nebo "dluhopisy renomované společnosti",... 

Fóra mají velkou výhodu - "víc očí, víc vidí". Je mnohem snazší obhájit nějakou nabídku mezi 4 očima, kde bude panovat značná informační nerovnováha, případně moment překvapení a další výhody, které finančnímu poradci dávají výhodu nad klientem a jsou hlavními prodejními nástroji, často tak důležitými, že zastíní fakta, než tu samou nabídku obhájit veřejně na fóru. Takže třeba za mne by mnohem důvěryhodněji působilo "Leo Expres nabízí dluhopisy s 9 % úrokem" (nabídka z prosince 2012) s tím, že mu někdo může kontrovat s "no jo, jenže jaká je pravděpodobnost, že ty peníze dostanu zpět, když jde od ztráty ke ztrátě".

Osobně se domnívám, že korporátní dluhopisy vůbec nejsou vhodným investičním nástrojem pro nezkušeného investora, který nemá šanci správně vyhodnotit riziko

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...