Přejít na obsah

Prim Orlík 42 + Prim Orlík II

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ondra

Možná máš, accutrone, pravdu a řada Orlík vám bude fungovat. Ostatně z vašeho pohledu (Eltonu) je nejdůležitější, jak se budou tyto nové hodinky prodávat. Pro mě osobně byl mnohem zajímavější poslední (povedený) remake. Ale to je jen můj osobní názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jde o zcela jiný level, než byly Orlíky z období před cca 10 léty. Kde je problém ?

Nesmíte zapomenout, že vaši zákazníci jsou dnes taky jiný level. Vyrostli, jsou náročnější na kvalitu, už to není ta hromada Husákových dětí hladových po jakýchkoliv Primkách za jakoukoliv cenu jen proto, že je měli v dětství.
Odkaz ke komentáři

Jak to tady ctu, tak plno lidi tady poburuje vlastne jen nazev ORLIK. Docela je tady mela, ale ty hodinky jsou uplne v pohode... tvurcum (accutron) jen uznani! Ale kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde. Bych dal nazev ORLIK II a konecne bych se odpoutal od minulosti (ktera nebyla ELTONu nijak zariva). Proc tady brecite nad starejma ORLIKama, ze uz se nedelaji? Chcete snad, aby se zacala zase vyrabet skoda 120?

Ja bych tedy z nabidky PRIM vyhazel vsechny Spartaky, Linei, Pavouky, Eleganty, EGEN 38... (je mi jasny, ze me ted budete posilat do pr..., dobra tak alespon Diplomaty jeste necham)... a zacal konecne delat neco noveho a treba prave tyhle "ORLIKy" jsou zacatek.

Upraveno uživatelem libor2002
Odkaz ke komentáři

Tak na ně koukám a musím říct, že se mi líbí, ALE...

1) Hodinky bych nepojmenoval názvem Orlík, protože se domnívám, že éra Orlíků je již dávno uzavřena. První model byl určen pro speciální využití. Následně, v různém časovém období vzniklo několik ať standardních, či limitovaných verzí remake(ů) a to byl podle mě ten okamžik, kdy měla být výroba Orlíků s jakousi zbývajicí prestiží ukončena.

Samozřejmě nejsem tatar a chápu, že z marketingového pohledu se společnost Prim názvu Orlík zřejmě jen tak nevzdá. Samotný název hodinkám dává jakýsi punc něčeho výjímečného. Já se domnívám, že každá další verze ubírá názvu Orlík na své "exkluzivitě". Někdo by mohl namítnout, že například Seamaster, Oyster, apod. jsou názvy používané po dlouhá desetiletí, ale Orlíků bylo vyrobeno 300 kusů pro účely Armády a již zmíněné Rolády a další byly od začátku určeny pro veřejnost.

Dovolil bych si to přirovnat k motorismu, Mercedes Benz v roce 1954 představil automobil s názvem 300SL, kterému se přezdívalo Gull-Wing. Na další automobil, který si automobilka dovolila občasně srovnávat s původním SL, nebo používat slovo Gull-Wing se čekalo do roku 2010, kdy byl představen model SLS. Tím jsem chtěl říct, že Mercedes by každý automobil z řady SL mohl nazývat Gull-Wing a přirovnávat k původnímu 300SL, ale naštěsít mají rozum a umí si vážit toho, co přispělo k jejich prestiži a neplácají slavnou historií.

2) Cenová politika u těchto hodinek, ale celkově u společnosti Prim se mi stále nelíbí. Dočetl jsem se zde o ceně necelých 50 000Kč, která mi přijde jedním slovem strašná. Samozřejmě chápu, že hodinky jsou vyráběny prakticky ručně, pomalu z těch nejlepších materiálů na světě, ale mně se zdá 50 tisíc za Primky jednodušše hodně peněz.

Když někdo napíše, že za tu cenu může mít Seamastery, nebo pěkné Breitlingy, tak Prim argumentuje, že společnost jde jinou cestou. Cestou individualizace hodinek samotných, individualizace přístupu k zákazníkovi, ruční výroba a další. V tom případě se domnívám, že by společnost měla vyrábět pouze solitéry a nesnažit se o sportovní hodinky, společenské hodinky pro veřejnost, hodinky na motocykl a další.

Za tyto "Orlíky" bych byl ochoten dát do 20 000Kč. Je potřeba si uvědomit, že například velmi pěkné Archimede Pilot jsou v nejdražší verzi za 12 000Kč. S trochou snahy si lze součástky koupit na Ebay a dalších serverech a hodinky si nechat u nějakého ochotného hodináře složit ( komplet včetne safírového skla s antireflexem, safírového průhledu, modřených šroubků, Unitas stroje, gravírování a dalších pitomostí vyjdou do 10 000Kč!).

- Jak jsem ale psal již na začátku. Jsou to pěkné hodinky, které se mi designově líbí ( bohužel jen designově). Ale pro mě to nejsou Orlíky, bohužel. Ty už mají svojí kapitolu zcela jednoznačně dávno uzavřenou.

Upraveno uživatelem jacob
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Myslim ze cenu nema zmysel riesit. Objektivne krteria tu prakticky neexistuju.... na jednu stranu si mozete vziat Archimede sport taucher za 15K ktore urcite nebudu po prevadzkovaj stranke o nic horsie nez orliky a pravom sa pytat "Ako je to mozne?" a na druhej strane IWC s obycajnou etou sa v pohode predava za 100K a tiez sa nikto nepyta ako je to mozne. Jednoducho vsetko ma taku cenu za aku je niekto ochotny to kupit. Ak sa mi zdaju Prim pridrahe tak ich jednoducho nekupim a cas ukaze ci som mal pravdu ja ci oni.

Odkaz ke komentáři

Docela se mě líběj, s tou vodotěsností si alespoň na nic nehrajou ( uváděj 6Om, tak to vydržej ) - zkušenost z jinejma primkama, na rozdíl od ostatních výrobců, např. rusů, které mám jinak rád. Cena by mě zajímala.

Odkaz ke komentáři

Docela se mě líběj, s tou vodotěsností si alespoň na nic nehrajou ( uváděj 6Om, tak to vydržej ) - zkušenost z jinejma primkama, na rozdíl od ostatních výrobců, např. rusů, které mám jinak rád. Cena by mě zajímala.

48500Kc
Odkaz ke komentáři

Díky za cenu. Asi k tomu nemám, co bych dodal, za tu cenu mám něco lepšího ( asi jsem zjistil, že srdcař nebudu ). Mě se to zdá hodně.

Ja se citim "primkarem" ale mam bliz ke starym modelum Eltonu. Cenu techto hodinek neresim, to je vec kazdeho. Z meho pohledu bych radsi tyto penize pouzil na rozsireni a vylepseni sve sbirky.

Odkaz ke komentáři

Jak už jsem psal, líběj se mi a počkám si - třeba je koupím z druhé ruky za rozumný peníz. Jinak plně souhlasím. Za ty peníze si uělám hodně radosti se starými primkami a obávám se, že ve stejné kvalitě.

Edit: chybka

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Jak už jsem psal, líběj se mi a počkám si - třeba je koupím z druhé ruky za rozumný peníz. Jinak plně souhlasím. Za ty peníze si uělám hodně radosti se starými primkami a obávám se, že ve stejné kvalitě.

Edit: chybka

Jenom navazu Honzo, co by sis radsi koupil Insignii, nebo jeste tri Manty? Asi tak, ne?

Odkaz ke komentáři

Budu rád, pokud se Eltonu podaří přijít s novým modelem (a do budoucna doufám s novými). I krok ne úplně ideálním směrem je lepší, než zůstat stát na místě. A toto podle mě rozhodně není krok stranou.

Řekl bych, že se jedná o celkem podařené hodinky, i když je pravda, že navzdory svému názvu a vzoru působí až moc "jemně". Podle mě je to způsobeno použitím až moc decentních ruček a plastického ciferníku s oblým vzorem. Co se ruček týče, také bych se přikláněl k něčemu výraznějšímu a sportovnějšímu, ideálně po vzoru původních orlíků. Použití plastického ciferníku oproti klasickému tištěnému rozhodně vítám s povděkem, ale ještě bych se pokusil ho nějak doladit (i když v reálu třeba bude vypadat super). Zkusil bych například drážkování ponechat pouze v části ciferníku (třeba jen ve středu a pod indexy nechat bez), nebo změnit profil drážkování z oblého na lichoběžníkový.

S bílým datem nemám problém, škoda jen, že se nedá posunout trochu více ke středu, zaoblit orámování a byl by dokonalým optickým vyvážením devítky. Takto bych ho také viděl spíše na šestce, aby byl ciferník vyváženější (pokud by měl být mezi 4 a 5, jak tu někdo navrhoval, pak rozhodně černý).

Přeji Eltonu hodně úspěchů a těším se na reálné fotky.

Odkaz ke komentáři

Možná máš, accutrone, pravdu a řada Orlík vám bude fungovat. Ostatně z vašeho pohledu (Eltonu) je nejdůležitější, jak se budou tyto nové hodinky prodávat. Pro mě osobně byl mnohem zajímavější poslední (povedený) remake. Ale to je jen můj osobní názor.

Tak to já jsem přesvědčen, že budou úspěšné, pakliže tohle nezabere, je něco v čudu.

Parametricky mají totiž vskutku ideální komerční předpoklady, to se jim musí nechat :

- myslím, že dnes nejšířeji akceptovaný průměr sportovních hodinek - mám pocit, že nejvíce lidí udává právě 42mm jako maximální nebo naopak minimální velikost pro sebe ( dle vlastní představy o své velikosti :))

- navíc jsou uhlazené , takže jsou opravdu na bez potíží denní nošení jako jediné hodinky pro kohokoli - alspoň to na mě tak působí z toho "špatného" obrázku :)

- plastický ciferník je u sportovních modelů primu na chronomagu opravdu žádaná novinka

- legendááááární název, nejlegendárnější v celém RVHP :)

- příznivá cena, alspoň v relaci ostatních sportovních hodinek PRIM se stejnou technickou specifikací

Taky je vidět, že vzbudily zájem na foru, to je vždy příznivé znamení, bez ohledu na všechny nářky. Jen mi ta přehršel připomínek a nápadů zejména ohledně datumky napovídá, že fakt minimálně s ní není vše OK.

accutrone - jen otázka prosím - mají stejný průměr ciferníku, jako Igeny ? Z obrázku to totiž vypadá, že se zúžila luneta.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Tento produkt je zameren na uplne jinou prijmovou skupinu a ja uz bych dnes volil radeji MM od Seika, ty hodinky si na nic nehraji. U orliku (ale ne jen u tech) se za 40 let nevyresila ani sroubovaci korunka (a to bych predpokladal i u novych Igenu) coz je jeden z predpokladu kloudne vodotesnosti. Ja jsem ale deformovany podvodnickymi aktivitami tak me berte s rezervou.

Odkaz ke komentáři

accutrone - jen otázka prosím - mají stejný průměr ciferníku, jako Igeny ? Z obrázku to totiž vypadá, že se zúžila luneta.

Průhled na číselník má průměr 32,7mm.

Luneta užší není, to jen optický klam. Mrkni se na boční pohled na hodinky, tam je to dobře vidět.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Tak to já jsem přesvědčen, že budou úspěšné, pakliže tohle nezabere, je něco v čudu.

Parametricky mají totiž vskutku ideální komerční předpoklady, to se jim musí nechat :

- myslím, že dnes nejšířeji akceptovaný průměr sportovních hodinek - mám pocit, že nejvíce lidí udává právě 42mm jako maximální nebo naopak minimální velikost pro sebe ( dle vlastní představy o své velikosti :))

- příznivá cena, alspoň v relaci ostatních sportovních hodinek PRIM se stejnou technickou specifikací

Myslíš, že si je zájemci o sportovní hodinky za bratru 50 tisíc automaticky zařadí do užšího výběru, a ve finále se pro ně i rozhodnou?

Skoro bych řekl, že většina populace (a to i zde na chronomagu) raději sáhne po něčem podobném...

Upraveno uživatelem Ondra
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...