morepower Odesláno 16. června 2019 Nahlásit Odesláno 16. června 2019 Máš recht.Jde o to začít a vědět, aspoň zhruba, kolik sním. Ať už to jsou makra nebo kalorie, je to fuk, prostě začít.Mám něco nastaveno, cca to držím, hlavně aby bylo dost bílkovin. Každej pátek změřim+zvážim, když to jde dolu, dělám to dobře, kdyby nešlo, uberu někde. Třeba dám půlku brambor k obědu... Jak sem psal předtím, dost často jsem příjem podhodnotil, teď mám nějakou základní orientaci. Ale taky nevážim každou kokotinu a několikrát se mi stalo, že sem prostě nedokázal odhadnout, co to je, tak sem si řek, že si radši přestřelim a dal sem +700kcal (např) a počítal s tím takle. Jde to, funguje to. Pro názornost:jsem normálně pracující člověk, fyzicky (kromě chůze) nic moc náročnýho(tréninky potom teda nepočítám).Jídla jsou si přes týden dost podobná, jako u každýho, prostě snídám plus/mínus to samý, obědvám variaci masa a přílohy(jako dycky) a ke svačině mám nějaký jogurty apod. dobře se to teda spočítá a není v tom ve finále žádná věda, nejím nic extra nezvyklýho, jako třeba ženský v práci chlastaj nějaký řasy nebo co, zelený, tfuj. já si k svačině dávám cottage, páč to miluju a šunku (40g B/ 5 S/ 15T - 325kcal) no a ty svačiny mám dvě takže 650kcal (makra dvojnásobný), někdy cottage měním za jogurt nebo tvaroh, snídaně je variace na svačinu, jen třeba místo šunky mám sejra, vajíčka, housku apod taky nějakejch 400 kcal. Zbývá tedy oběd a večeře, kde do sebe musím dostat ten zbytek, což je nějakejch 700-800 kcal. Celkově dejme tomu 1800-1900kcal.No a když po týdnu nevidím progres správným směrem a nebo by to skočilo moc dolu (což se mi teda nestalo) tak to upravim=uberu nebo přidám
Návštěvník Zmizík Odesláno 17. června 2019 Nahlásit Odesláno 17. června 2019 Hele, mám takovej dotaz. Nainstaloval sem si kalorický tabulky. Ráno sem toho sežral za 998kJ a pak sem jel na oběd k mamá. Ta do mně nacpala držťkovku a řízek se salátem, celkově za bratru víc než 4000kJ. Celý odpoledne sem hnípal a nic se mnou nebylo, tak že se pojedu projet na kole. Jezdil sem dvě hodiny a KT mně za to vodečetly 5 076kJ. Trávení toho řízku mně podle KT udělalo pěknejch 507kJ. Celková bilance mně zatím vychází na -508kJ! A furt nemám hlad... Když bych to takhle ved dál, za kolik dní umřu?
morepower Odesláno 17. června 2019 Nahlásit Odesláno 17. června 2019 si spálil 13g špeku, to ti to takle do vánoc vydrží
morepower Odesláno 17. června 2019 Nahlásit Odesláno 17. června 2019 (upraveno) Mě dneska nechtěně pobavila kolegyně, když mi povídá, jak má rozházený hormony a že tloustne i ze vzduchu a že prej neví co s tím a že už zkoušela fšechno. Má takovejch pěknejch rosolovitejch asi devádesát kil. No a pak, na obědě, koukám a vona do sebe natlačila burger, hranolky, tatarku a zapila to kolou Houby hormony, žere jako tank ...to sem ji ale neřek teda, no... Upraveno 17. června 2019 uživatelem morepower
Návštěvník Zmizík Odesláno 17. června 2019 Nahlásit Odesláno 17. června 2019 si spálil 13g špeku, to ti to takle do vánoc vydrží Počkej, já to myslel vážně. Např. někdo drží hladovku a umře řekněme za 40 dnů. Kdybych každej den sežral co dneska a jezdil u toho dvě hodiny na kole, tak sem s kJ v mínusu - takže mně to vychází na cca 30-35 dnů do smrti. Nebo jak se to kurva počítá,když sem někde vyčet, že musím denně sežrat cca 8-9000kJ??
blam Odesláno 18. června 2019 Nahlásit Odesláno 18. června 2019 Zmiziku vzdyt ses chytrej clovek. Jsou toho plny internety jak si spocitat kaloricky prijem atd. Staci si priblizne hlidat kolik ceho snist a dodrzovat to. Zakladne bilkoviny, sacharidy, tuky a vlakninu aby Ti to lip kadilo. Zase priblizny prijmy najdes na netu. Pokud jis malo lajcky telo panikari a uklada tuk. Ale ja o tom vim za ty dva roky porad prd, ale pocitani kalorii mi vyhovuje. Ideal vaha, nalady v pohode. Je to hodne o hlave. Chce to kombinovat ceho pridat kde ubrat aby jsi fungoval. Vetsinou lidi malo ji a nebo se preziraji a rikaji jak hladovi. Dle me zadny diety a dalsi kraviny nefunguji. Telo je nejak nastaveny a pokud mu davas co mas chce to zkouset tydny, mesice klidne i roky aby clovek prisel na to jak to je idealni. Prava taky nevystudujes za mesic i kdyz se nekomu zdaji snadny. Popr dame u me kafe nebo si vyjedeme a uvidime co se s tebou da delat.
morepower Odesláno 18. června 2019 Nahlásit Odesláno 18. června 2019 Počkej, já to myslel vážně. Např. někdo drží hladovku a umře řekněme za 40 dnů. Kdybych každej den sežral co dneska a jezdil u toho dvě hodiny na kole, tak sem s kJ v mínusu - takže mně to vychází na cca 30-35 dnů do smrti. Nebo jak se to kurva počítá,když sem někde vyčet, že musím denně sežrat cca 8-9000kJ?? ok, kilo tukový tkáně má ňákejch 7500kcal, takže když tělo nedostane nažrat, šáhne do toho. Podle tuku, co má člověk na sobě se dá teda spočítat kolik má záložní energie. Tělo si něco málo nechá k ochraně orgánů, ale zbytek spálí. Pak eště může spálit svaly, ty sice nemaj tolik, ale něco přece no a pak finito. Z vlastní zkušenosti vím, že si lidi počítaj kalorickej příjem blbě. On se nemá vztahovat na celkovou váhu, ale jakoby na čistou váhu(bez špeku), takže týpek si napíše do tabulek "váha: 120" a kalkulačka mu to spočítá na 120 (2415kcal), jenže týpek je tlustej jak prase, sport nula, takže svaly aby pohledal a ve finále má 40% špeku. Takže čistá váha cca 86. A rázem je to o ~500kcal míň(třeba 1947kcal). Pak si taky lidi rádi započítaj ty svoje denní výkony a zase jsou +1000kcal, protože jim tabulky řekly, že tohle spálej. Jenže nespálej, je to nadhodnocený. A ve finále se na nějaký počítání vykašlou, protože jim to nefunguje, nemůžou se dopočítat a stejně na Jůtůb řikali, že kalorie jsou bulšit a vůbec Dělá se to tak, že si spočítáš bazál, co nejpřesněji dovedeš, jsou kalkulačky, který maj ve výpočtu správně i podkožní tuk (třeba ho odhaduješ z obrázku, když nemáš měření ani kaliper). Není úplně podstatný, jestli se trefíš, je to startovací čára, nic víc. Takže máš spočítanej bazál. Pokud nejsi náročně manuálně pracující, maratonec, nebo něco takovýho, tak se s přehledem můžeš vykašlat na započítávání spalování během aktivit. Takže máš bazál, třeba 2000kcal, no a podstřelíš ho 15-25%, třeba, takže řekněme 1600kcal. No a to je energie, kterou denně sežereš. Po týdnu se zvážíš a změříš si pupek. Když se to nehlo, nebo je to víc (a důležitější je ten pas), tak ubereš třeba na 1400kcal, když se tohlo dolu, zůstaneš na tom. Po dvou týdnech vidíš, kolik si šel dolu a znovu to třeba upravíš, pokud je to moc. U mě třeba kilo týdně je ok, ale u 60 kilový holky, bude třeba kilo tejdně moc. No a to je vše, takle pořád dokola. Aby se minimalizovala ztráta svalový hmoty, tak je dobrý mít dost bílkovin, klidně 1,5-2g na kilo váhy(čistý váhy). A zařadit silovej trénink. Zbytek energie, tzn po odečtu energie z bílkovin (1g=4kcal) se doplní tukem a sacharidama. Někdo žere víc sacharidů někdo ne. Podle osobních preferencí bych řekl. A to je vše a za týden zas váha a pas, když to jde dolu tak jak chci, nechávám to bejt. Když se náhodou podstřelí příjem moc, tak po týdnu ani dvou se nic, NIC, nestane. Když je to moc, tak se prostě přidá řízek, no.
Zlý Jabko Odesláno 18. června 2019 Nahlásit Odesláno 18. června 2019 Tohle je asi nejjasněji sesumírovaný gró věci, co jsem zatím četl, když nepočítám zákony termodynamiky.
instant Odesláno 18. června 2019 Nahlásit Odesláno 18. června 2019 24.aprila ma prepadol (zrejme) zlcnikovy zachvat (neskor zisteny reflux - plny zaludok zlce). Vystavna kondicia 131kg (mam tazke kosti, sak ako vsetci..). zazitok nezelam nikomu, zvlast nie 8000km od domova Vcera na vahe 118.5kg. Cize ide to, staci jest menej, hlavne pravidelne, nezrat chujoviny a viac spat.
kuncák7 Odesláno 18. června 2019 Nahlásit Odesláno 18. června 2019 Instante, mluvíš mi z duse-20.5 mi řekl cevar, že léčí do 130 kg (vyšší váha mu ničí přístroje), měl jsem 129,6 kg, dost mě postrasil.Tak jsem potichu změnil jídelníček, snažím se změnit i návyky a jde to, dnes 5,3 kg dole. Prý ještě 15 a bude to ok.
morepower Odesláno 18. června 2019 Nahlásit Odesláno 18. června 2019 Jo, ještě jsem chtěl dodat, že se mě často lidi ptají, zrovna před chvílí kolegyně, jak teda můžu vědět, kolik přesně kalorií má to maso, co mám na talíři, politý tou šťávou..., když sem si ho sám nenavážil a nepřipravil. Odpověď: Nemůžu. To nejde. Tečka. Nic sakra není úplně exaktně přesný. Ale to není důvod k tomu, abych se na to vyprd, zaprvý a za druhý, příjem mám podstřelenej o nějakejch třeba 20%, takže když se teda zrovna netrefim a bude to v úterý jenom o 12%, neva, no, tak prostě neshodím ten den 49,344 gramů špeku, ale jenom 29,375gr, no
instant Odesláno 18. června 2019 Nahlásit Odesláno 18. června 2019 ja len na povzbudenie.. 2% tuku Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
odjinud Odesláno 19. června 2019 Nahlásit Odesláno 19. června 2019 Presne, reznici a mlikari ted zaplatili felcarum vic nez pekari, takze pecivo (lepek) je nyni fuj, tuk je nas kamos... :-)
instant Odesláno 19. června 2019 Nahlásit Odesláno 19. června 2019 (upraveno) @Moty ak mas problem s travenim, tak ver mi ze tuk vie byt velky problem.. podobne to plati aj pre inzulin/karbohydraty, proste podla diagnozy kazdeho sudruha inac samozrejme rozumiem co chces povedat. tuk - az po uroven keto diety - mi nerobil ziadny problem, kym som sa nepokazil. pri hmotnosti 130kg tlak 120/80 a cholesterol pod dolnu hranicu normy.. aj teraz mam zlcnik jak male decko, tie moje problemy s refluxom su zo stresu a chronickej nespavosti, ktorou trpim od detstva. plus teda, serete ma vsetci Upraveno 19. června 2019 uživatelem instant
Moty Odesláno 19. června 2019 Nahlásit Odesláno 19. června 2019 (upraveno) až na těch 130kg sou to luxusní čísla, ale Ty bys hubenej vypadal divně:-)) takže žlunčník pujde ven? Upraveno 19. června 2019 uživatelem Moty
morepower Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 Včera sem přeměřil, chci shazovat rychlejc, takž -200kcal a jedeme dál
Návštěvník Zmizík Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 Hoši jako všechno v pohodě ale kde mám furt honit ty bílkoviny, to už mně dochází fantazie.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se