Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Prosim Vas neviete kde sa dá kúpiť taký kryt ovládacieho cudlika? V Nissane žene povedali ze si ma kúpiť nové autorádio, to sa mi ale nezdá

Ak to má normovane rozmery tak by som kúpil dva nech sú rovnaké. Dakujem

post-21258-0-60095000-1497465171_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj lidi. Asi stupidní téma, ale potřebuji poradit myčku na chatu. Chtěl jsem použít doma vyřazenou myčku na chatě, žena k uvedenému záměru samozřejmě nadšeně přikyvovala, ale jsem za blbce, ono to na 3 - 4 barech malé vodárny na chatě nefunguje. Máte někdo myčku spolehlivě fungující v podobných podmínkách? Očekávání bylo vytvořeno a řešení nemám :-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj lidi. Asi stupidní téma, ale potřebuji poradit myčku na chatu. Chtěl jsem použít doma vyřazenou myčku na chatě, žena k uvedenému záměru samozřejmě nadšeně přikyvovala, ale jsem za blbce, ono to na 3 - 4 barech malé vodárny na chatě nefunguje. Máte někdo myčku spolehlivě fungující v podobných podmínkách? Očekávání bylo vytvořeno a řešení nemám :-)

3-4 bary by měly být ok. To bude problém jinde.

Odkaz ke komentáři

Prosim Vas neviete kde sa dá kúpiť taký kryt ovládacieho cudlika? V Nissane žene povedali ze si ma kúpiť nové autorádio, to sa mi ale nezdá

Ak to má normovane rozmery tak by som kúpil dva nech sú rovnaké. Dakujem

Řešení z Ruska:

post-21942-0-82973900-1497560681_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

zapojuji si to vše sám, doma v lince funkční jsem odpojil, na chatě stejně připojil, elektro funguje, jen se to prostě nespustí. jde o elektrolux a papírově je min. tlak 6 barů, takže to přičítám tomu.

To je divný. Max. tlak ve veřejných vodovodech je povolený 0,6 Mpa (6 barů) a může skočit na 0,7. To co máš v návodu je spíš limitní tlak.

Odkaz ke komentáři

zapojuji si to vše sám, doma v lince funkční jsem odpojil, na chatě stejně připojil, elektro funguje, jen se to prostě nespustí. jde o elektrolux a papírově je min. tlak 6 barů, takže to přičítám tomu.

6 baru? To je tlak na ktery je nastavena vetsina redukcnich ventilu. Na bezna domaci zarizeni (a treba i prumyslove mycky, konvektomaty a pod.) by mel stacit tlak 3 bary. Vyhlaska stanovuje maximalni tlak 6 bar, pricemz minimum je urceno pro mene nez dve poschodi 1,5baru a pro 2 a vice poschodi 2,5 baru. Nevim, jakou mas konkretne mycku, ale vetsina modernich mycek ma uvnitr jednak redukcni/bezpecnostni ventil a druhak cidlo tlaku. Obcas u nekterych zarizeni je potreba snizit hodnotu na ventilu, kdyz je nizsi tlak vody (vetsina vyrobcu dava 2-3 bary). A pokud je psan minimalni tlak 6 baru, tak je to budto preklep a nebo se vyrobce zblaznil. Co vim, tak byva minimalni tlak pro mycku kolem 0,5 baru. Kazdoopadne mrkni na ten ventil, nektere jsou seriditelne bez naradi, na nektere potrebujes dva stranove klice, obcas klic a sroubovak.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...