Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Jen drobná "recenze" , když už jsem tu prudil s tím Alavisem. Nakonec jsem "vyměkl" a koupil ten lidskej, slabší https://www.drmax.cz/barnys-triple-blend-extra-silny-700g?gclid=EAIaIQobChMIzujsyO293gIVlUMYCh3rZADmEAYYASABEgIDm_D_BwE  . A musím říct že to fakt maká, vyloženě znatelná změna. Zkoušel jsem želatinu, různé přípravky (Kamzík, atd.) a tohle je jiný sport na jiné planetě :)

Já jím od malička gumové medvídky, za komára jsem musel často vzít za vděk našimi (už nevim kdo je dělal, na tuzex furt nebylo), ale teď je to výhradně Haribo, kupuju si balení 200g.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jím od malička gumové medvídky, za komára jsem musel často vzít za vděk našimi (už nevim kdo je dělal, na tuzex furt nebylo), ale teď je to výhradně Haribo, kupuju si balení 200g.

Medvídci jsou samej cukr, želatiny poskrovnu, jako sladkost budiž, na klouby ale nee.

Odkaz ke komentáři

A zkoušel si kromě volně prodejných přípravků něco na recept- Condrosulf, Flexove?

Zajímal by mne rozdíl oproti Alavisu.

Už roky mám problémy s kolenem a ortopedi mi do něj 1-2 ročně píchají Monovisc.

Když jsem se jich ptal (nezávisle několika), tak byli k tabletám/rozpustným práškům do vody velmi skeptičtí (ať už těm pro lidi nebo pro koně, které lidi berou).

Znovu jsem se ptal dnes a stejná reakce: jsou skeptičtí k účinnosti a hlavně k úspěšné a rychlé distribuci příslušných látek do potřebného místa.

Prostě preferují rychlou aplikaci přesné dávky přímo do postiženého místa.

A cenově to vyjde jako prášky = 1 000 Kč/injekce (max dvě ročně).

Za mne je tato forma OK (až na tu jehlu v koleni), nevím jak by to bylo při potřebě dostat výživu do více míst.

Odkaz ke komentáři

A užíval jsi před těma injekcema i nějáký ty chondroprotektiva na recept, nebo jedeš od začátku ty injekce?

Do těch injekcí by se mi moc nechtělo, brrr.

Nemohu srovnat účinnost injekce vs prášky - od počátku (cca 15 let) všichni doktoři na každý můj dotaz vždy doporučili (a aplikovali) injekce.

Příjemná ta jehla není, ale ve srovnání s jehlou na vytahování vody z kolene je vlastně fajn.

PS: holt moje domácí lékárnička vypadá trochu jinak ;-) (jehlu nasadí až doktor před výkonem).

549c856b290f460840393b3f85833900.jpg

Upraveno uživatelem Mareka01
Odkaz ke komentáři

Já sypu ten Alavis pro koně a je to cajk. Dávkoval jsem to našemu psovi a na těch podle mého nefunguje placebo efekt a ta změna byla viditelná po 3 měsících užívání. To je moje zkušenost, ale nikomu to necpu, sám problémy zatím nemám, sypu to spíš z preventivních důvodů a protože jsem na vlastní oči viděl, že to pomáhá. Stravu jsme psovi nijak neměnili, jen přidali Alavis. 

Odkaz ke komentáři

A zkoušel si kromě volně prodejných přípravků něco na recept- Condrosulf, Flexove?

Zajímal by mne rozdíl oproti Alavisu.

Jj, Condorsulf jsem měl a nezaznamenal jsem změnu. U Alavisu za cca 3 týdny, jak se říká, razantní zlepšení. Krajní polohy kyčle se skoro neposunuly, ale bolest a "zatuhlost" je takřka pryč.  Příklad, když po 2 hodinách jízdy autem vylezu, trochu se musím "rozejít" a teď jsem vyskočil, protože máti začala tahat taška z kufru, vzal jsem je od ní a mazal do baráku a pak až mi došlo že absolutně bez problému. I kdyby placebo, maká to :lol2:. Aspoň u mne, samozřejmě záleží na daném problému a dalších faktorech, ale nejsem lékař a ani prodejce Alavisu. Spíš jsem zvědavý, jaké to bude, až to dojím, jestli to vydrží, nebo je třeba "zobat" pořád. Jinak diagnóza je kyčel artróza 3-4 a 2-3 stupeň.

Odkaz ke komentáři

Už roky mám problémy s kolenem a ortopedi mi do něj 1-2 ročně píchají Monovisc.

Když jsem se jich ptal (nezávisle několika), tak byli k tabletám/rozpustným práškům do vody velmi skeptičtí (ať už těm pro lidi nebo pro koně, které lidi berou).

Znovu jsem se ptal dnes a stejná reakce: jsou skeptičtí k účinnosti a hlavně k úspěšné a rychlé distribuci příslušných látek do potřebného místa.

Prostě preferují rychlou aplikaci přesné dávky přímo do postiženého místa.

A cenově to vyjde jako prášky = 1 000 Kč/injekce (max dvě ročně).

Za mne je tato forma OK (až na tu jehlu v koleni), nevím jak by to bylo při potřebě dostat výživu do více míst.

Ty injekce jsou prý o.k. Známá si to chválí (teda asi ne to píchání) ale nevím jak kyčel a radši pít prášek, než tohle. Už takhle mám každý den píchání :)

Odkaz ke komentáři

Alavis apod. je jen na neco. Rozhodne to nevyleci dojebany klouby. Je to vhodne jako prevence pri velke zatezi.

Jinak Alavis bere hodne amaterskych sportovcu jako tu prevenci, kvuli cene. Vedla se velka diskuze, zda Alavis pro kone je vhodny i pro lidi, zaver je, ze je to zrejme ten samy pripravek jako pak zacali delat pro lidi, jen v jiny piksle. 

https://forum.ronnie.cz/viewtopic.php?t=33893&highlight=alavis

Co spis ted Alavis poskodilo, byla kontrola kvality od COI, kde se zjistilo, ze obsah ucinnych latek je vyrazne nizssi, nez je uvadeno. Jinak Alavis obsahuje i casti tisici bolest, takze ono sice pak klouby neboli, ale ne proto, ze by se lepsily... berte to tak, ze je to pro kone, kde je tohle sumafuk. A rozhodne ne dobre zavodni kone, ty maji peci lepsi nez prumerny clovek.

Asi nejlepsi kloubni pripravek je toto: https://obchod.ronnie.cz/s-1940-animal-flex.html

Ovsem je to cca 700,- Kc / mes. Ovsem opet, je to jen prevence pro sportovce, zadny zazrak ani zde. No a kdo na to nema nebo nechce dat, jde do Alavisu, taky jsem ho mel, mam blby kolena a tyden na lyzich je pro dost narocny. Mne docela funguje.

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři

V podstatě souhlas, dojebaný klouby vyléčí výměna :) a tu bych rád oddálil a s tím souvisí to, že když to nebolí a můžu víc cvičit, chodit, což je pro klouby při artróze důležité. Nejhorší je se nehýbat, k čemu když to bolí, má člověk sklony :(.

Že v tom je utišující prostředek je jasný. Proto jsem zvědavý, co nastane až to nebudu brát.

Odkaz ke komentáři

Pád z motorky na závodech, dojebaný rameno. Operace, frézování kostí - nepomohlo. Artróza, výrůstky, minimum chrupavky, ta se ještě drolí, dře to o sebe, na pikaču. Známý ortopéd, injekce čehosi přímo do ramenního kloubu, doplatek 1400 Kč za injekci, nutno opakovat za 3 měsíce opět. Takto asi necelý rok, bez valného výsledku. Takže Alavis, dávka pro 100 kg hříbě a po měsíci už lepší rozsah pohybu, menší bolest. Za mě dobrý, funguje.

Odkaz ke komentáři

Pokud by ten Alavis fungoval jen tak, že jen tiší bolest, tak pak si člověk dovolí více a chrupavku dříve odrovná, byť subjektivně bude pociťovat úlevu.

Chtělo by to nějakou studii, jestli při užívání Alavisu (příp. jiných doplňků stravy na artrosu) při pociťované subj. úlevě nedochází k rychlejší degradaci chrupavky- pokud je mezi námi ortoped, mohl by to vyzkoumat a dát nám kriplům vědět:)

Odkaz ke komentáři

Pokud by ten Alavis fungoval jen tak, že jen tiší bolest, tak pak si člověk dovolí více a chrupavku dříve odrovná, byť subjektivně bude pociťovat úlevu.

Chtělo by to nějakou studii, jestli při užívání Alavisu (příp. jiných doplňků stravy na artrosu) při pociťované subj. úlevě nedochází k rychlejší degradaci chrupavky- pokud je mezi námi ortoped, mohl by to vyzkoumat a dát nám kriplům vědět:)

Řekl bych, že je to obráceně, pohybem se kloub "maže" a tudíž funguje. Alespoň tak to lékař říkal tchánovi, který se stále méně pohyboval a stále více ho to bolelo a pohyb byl obtížnější....

Beru to tak, pohyb v rámci průměrného života, ne vrcholový sport s extrémní zátěží, to je asi jiná diskuse.

Mě prostě doktor dal prášky na bolest (když to bude moc bolet) a víc nic, léčba nula. A že až to bude totální průšvih, operace. Je mi 48, kloub vydrží 15-20 let. V ideálním případě (když se dožiju) bych byl ve stáří v hajzlu a operace by byl problém.

Proto se snažím najít cestu a odsunout případnou nutnost operace na co nejdéle s tím, že bude jedna :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...