Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 16. 5. 2021 v 13:14, warann napsal:

Tak zebrik jsme nevyresili a nevim doted na co to je. Videli to i tri mistni takovy vseznalci (mysleno v dobrym), z toho jeden vymetac ruznejch burz s vetesi a nikdo nic.....

Rozšířit  

To je rozkládací žehlicí prkno a štafle v jednom. S plošinkou na kýbl na mytí oken. Měli jsme to kdysi na chalupě.

popis třeba tady

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno

Dron pro 13 letýho kluka? Začátečníka. Co si tak zhruba vybral má GPS (to asi chceme?), barometr (to asi taky chceme?), 720p kamerku (to mi přijde třeba málo). Vůbec nevím která bije, tak tu do toho teď čumim místo práce 🙂 Cenově? Nevim, třeba ho to brzo přestane bavit (a já teď o koupi profi geo dronu zrovna neuvažuju 🙂 ), tak bych to pro začátek asi viděl tak kolem 5000, co jsem tak koukal (nejlíp asi s dvěma náhradníma baterkama)? Naprosto nedokážu posoudit, jestli to nejsou vyhozený prachy, tahle cenová. Uvítám jakékoliv zkušenosti. Díky!

Odesláno

Ahoj,

v ramci naseho maleho SVJ (16 partaji), resime nadmernou spotrebu elektriky v ramci spolecnych prostor (17MWh za 2020, 100tis. Kc platba). Dum obsahuje technologii (rekuperace), ktera je pravdepodobne pricinou zvysene spotreby. Je zde na foru, prosim, nekdo z PRE, nebo nekdo kdo by dovedl a byl ochoten v teto veci poradit, pripadne doporucit vhodny tarif? Nepohrdnu take doporucenim na dobreho obchodaka s energiemi.

Od prevzeti domu spravcem, je dle meho soudu, nevhodne nastaveny tarif a nikoho to moc netrapi....

Dekuji, Radek

Odesláno
  V 21. 5. 2021 v 9:40, geometr napsal:

Dron pro 13 letýho kluka? Začátečníka. Co si tak zhruba vybral má GPS (to asi chceme?), barometr (to asi taky chceme?), 720p kamerku (to mi přijde třeba málo). Vůbec nevím která bije, tak tu do toho teď čumim místo práce 🙂 Cenově? Nevim, třeba ho to brzo přestane bavit (a já teď o koupi profi geo dronu zrovna neuvažuju 🙂 ), tak bych to pro začátek asi viděl tak kolem 5000, co jsem tak koukal (nejlíp asi s dvěma náhradníma baterkama)? Naprosto nedokážu posoudit, jestli to nejsou vyhozený prachy, tahle cenová. Uvítám jakékoliv zkušenosti. Díky!

Rozšířit  

Jestli se nepletu, tak dle požadavků to vypadá, že takovýto dron bude potřebovat registraci + věci okolo. Klidně bych pro začátek koupit nějakou srandu z číny, ono zjistíš, že lítáš pár minut a šup na nabíječku, navíc nemůžeš lítat všude kde bys chtěl, legislativa už na drony pamatuje.

Odesláno
  V 21. 5. 2021 v 20:13, Dez123 napsal:

Jestli se nepletu, tak dle požadavků to vypadá, že takovýto dron bude potřebovat registraci + věci okolo. Klidně bych pro začátek koupit nějakou srandu z číny, ono zjistíš, že lítáš pár minut a šup na nabíječku, navíc nemůžeš lítat všude kde bys chtěl, legislativa už na drony pamatuje.

Rozšířit  

O legislativě samozřejmě vím, drony se používají profesionálně v mojí branži, ovšem trochu jinej level. Kde lítat máme, to jsem samozřejmě řešil jako první. A registrace nepochybně. Úplnou dětskou hračku jen s deseti minutama provozu kluk určitě nechce, to si fakt nezalítáš. Spíš mě zajímaly praktický zkušenosti jak s nějakými modely řekněme spíš hobby dronů, tak s přístupem starších dětí. Do těchto kategorií vůbec nevidím.  Nicméně jsem s tím ztratil dneska nějakej čas a kategorie 5 litrů je podle mě bohužel fakt o ničem. Takže jsem se "dobral" tak dvou až trojnásobku v podobě něčeho takového: https://m.alza.cz/dji-mavic-mini-pro-fly-combo-d5702861.htm

A líbil by se mi i novější model (Mini 2), ale to už je ranec. No a blbec jsem to v nadšení ukázal ženě. Ženskejm se prostě tyhle ceny ukazovat nesmějí, jak jsem starej, tak jsem blbej 🙂

Odesláno

Pánové, mám dotaz ohledně "splátek bez navýšení". Aktuálně je v datartu akce 20x5% bez navýšení, ale samozřejmě ta smlouva funguje jako revolvingovej úvěr. Vzal bych si televizi za 30k, ale otevřu si tam úvěr na 50k. 

Znamená to, že 20 mesicu budu mít těch 50k vedených jako potenciální dluh a mohl by to být problém v případě, že bych chtěl nějakou jinou půjčku (hypo, atd.). 

Pokud bych platit těch 20 splátek včas a nečerpal ani korunu z toho revolvingu, tak se to zkrátka a po 20 měsících zanikne? Ve smlouvě je uvedena doba trvání neurčitá, neměla by být určitá právě těch 20 měsíců? 

Dík za odpověď 

Odesláno

Já měl takhle notebook (home credit) a po splacení jsem musil telefonicky zrušit kartu, protože, když si u nich vezmeš ten úvěr, tak ti dají kreditku s 20kKč kontokorentem a dokud tu kartu budeš mít aktivní, tak ti to bude házet v systémech, že máš úvěr. 

Odesláno
  V 22. 5. 2021 v 19:39, PavelSch napsal:
Pánové, mám dotaz ohledně "splátek bez navýšení". Aktuálně je v datartu akce 20x5% bez navýšení, ale samozřejmě ta smlouva funguje jako revolvingovej úvěr. Vzal bych si televizi za 30k, ale otevřu si tam úvěr na 50k. 
Znamená to, že 20 mesicu budu mít těch 50k vedených jako potenciální dluh a mohl by to být problém v případě, že bych chtěl nějakou jinou půjčku (hypo, atd.). 
Pokud bych platit těch 20 splátek včas a nečerpal ani korunu z toho revolvingu, tak se to zkrátka a po 20 měsících zanikne? Ve smlouvě je uvedena doba trvání neurčitá, neměla by být určitá právě těch 20 měsíců? 
Dík za odpověď 

Na tohle bych se vysral. Pamatuju si jak si kdysi moje máma takhle bez navýšení vzala něco v datartu, nepodivala se pořádně na podmínky a nakonec to vyšlo skoro na dvojnásobek - protože poplatek za poskytnutí úvěru a podobný srandy, takže nakonec bylo RPSN vysoký jak svine.

Podle mě když už nemáš cash, vyjde tě líp třeba Zonky nebo klasickej spotřebák.
Odesláno

Což o to, peníze mám, ale tím že je to zbytná věc, tak bych je radši někam přehodil (etf,..) a vzal si tady na klid 0%. Ale bohužel s tím spojeny revolvingovy rámce, kreditní karty a případný sankce mě od toho odrazujou 

Odesláno

Jinak souhlas, standardní půjčka u mojí banky v rámci aplikace na konrketni částku mi dává větší smysl. Sice není 0% urok, ale žádná lichva to není a člověk má.tak nějak klidnější spaní 

Odesláno

Ahoj,

potřebuji radu ohledně dovozu nového motocyklu z Německa 

Netuším jak je to s daní  Počítám, že Němec bude chtít daň zaplatit .

Co si tak pamatuji bylo snad bráno jako nový do 6 měsíců nebo 6 tis km a pak by se musela snad platit daň i v ČR ? 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...