Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jop, pěkné to je moc. Jednou jsem sehnal staré schody z mlýnice. Za léta, co se po nich chodilo a mouka působila jako abrazivo, měly parádní patinu. Použily se na nábytek a v interiéru to vypadalo moc dobře.

Odesláno
  V 3. 3. 2016 v 13:30, azeppelin napsal:

Hladký, protože je to praktičtější. Kartáčováním se naruší jarní část letokruhu a vznikne reliéf zvýrazňující kresbu (hlavně u jehličnanů to vynikne).

Chceš otírat radši hladký povrch a nebo něco takového?

hlubok%C3%BD%20kart%C3%A1%C4%8D%20detail

.. byl jsem dnes u vyrobce, mel tam referencni stul, ktery delaj pro naky italy.. nadhernej.. a.. samozrejme kartacovanej.. vedle stal hladkej - nuda.. tak jsem pocitove zvolil ten kartac.. no a doma, prirozene, zacinam spekulovat, jestli by nebyl ten hladkej lepsi.. je to jak s hodinkama..

Odesláno
  V 3. 3. 2016 v 14:18, montemar napsal:

.. byl jsem dnes u vyrobce, mel tam referencni stul, ktery delaj pro naky italy.. nadhernej.. a.. samozrejme kartacovanej.. vedle stal hladkej - nuda.. tak jsem pocitove zvolil ten kartac.. no a doma, prirozene, zacinam spekulovat, jestli by nebyl ten hladkej lepsi.. je to jak s hodinkama..

Znám jednoho, co si nakonec nechal na takový jídelák uříznout skleněnou desku. Měl děcka a když měl pak po stole různé podložky, tak ta kresba stejně nevynikla. Uvidíš, jak se Ti to rozleží. Obecně je lepší dekorativnější strukturované materiály směřovat např. do obýváku.

Odesláno

no, dik... jeste tam zajedu a zkonzultuju.. mam jeste par dni na to se rozhodnout, termin dodani je 5-6 tydnu..

.. jinak, pry je po masivnim dubu desna shanka ve svete, je dost problem s nakupem. kubik je ted za 22k a stale stoupa.. nejvetsi poptavka je v zamori..

Odesláno

Nechci Ti kecat, ale prodejce podle mě trochu přehání. Dub je většinou skladem a cena se odvíjí od kvality, vysušení, objemem který bereš atd. Ale obecně je pravda že masiv jde stabilně nahoru. Pak je u nás takový rozporuplný stav, že valná většina lidí masiv na míru nezaplatí a truhlář musí přesto neustále zvedat cenu. Hodně záleží od koho bereš. Když je to mezinárodka, která stáhne řezivo, má vlastní sušárny a nábytek dělá sériově podle nějakého svého katalogu ve větším objemu, tak se bavíme o jiných nákladech na kubík.

Ještě ad. kartáčovaný povrch... používá se to dekorativně také proto, že u víc zatíženého povrchu, jako je stůl, uděláš obtížněji renovaci povrchovky. I když je povrchovka PUR dohladka, tak ji přetáhneš bruskou, přestříkáš a hotovo. To u kartáče nemůžeš.

Odesláno

Když se s tím zachází slušně, tak to není problém. Jako že bys z té struktury vyškrabával zbytky jídla, když děcko vyšplíchne máčku z talíře, to ne. Akorát je to hrbatý, nemůžeš na tom psát na jeden list papíru, musíš mít podložku.

Odesláno

Zdravím, 

dneska si lámu s myčkou hlavu a nevím kde je problém. Píše to "porucha přívodu vody", ale přitom vodu to normálně napouští, ale nechce to jako kdyby odtíkat, vždycky to jede necelé 2 min a pak začne blikat porucha. Pokud to zkusím tak 3x tak pak z myčky začne téci voda. Myčka je značky STEINNER. Pokud máte nějaký tip co a jak budu rád, jinak myčku mám chvíli a je ještě v záruční době, tak uvažuji jestli hodit reklamaci či zavolat servis.

Odesláno

Čerpadlo? Obvykle jsou tam dvě - oběhové a na vypouštění. Obvykle by po zapnutí mělo běžet nejdříve vypouštěcí (kvůli zbytkům vody), pak napuštění vody a pak začít pracovat oběhové. Jestli to po zapnutí nejdřív nevypouští a pak nemá kam natéct voda...

Odesláno

Díky za rady, já jsem hadici z myčky se snažil vysát vodním vysavačem, spíše kde to šlo, tak jsem se to snažil nějak vysát, ale abych to nějak úplně rozebíral, tak to vidím spíše na reklamaci, přeci jen jí máme cca. 3 měs.

Odesláno

Já mám taky pokaženou myčku, heč. Fungl nová, akorát pár měsíců čekala na dodělání kuchyně. Po zapnutí napouští, pak hned vypouští, to zvopákne třikrát a naskočí chyba, že malej tlak vody. Což ovšem není pravda, bo tlak je tam jak prase, zvlášť díky té úzké přívodní myčkové hadici. Takže hadice průchodná, na myčce je na šroubení jen sítko, žádnej oddělatelnej bazmek, nic. Pořád si říkám, že je to určitě nějaká kokotina a nechci aby mi hamtal po baráku další servisák, ale nemůžu přijít na nic, co bych ještě zkusil udělat.

Odesláno
  V 9. 3. 2016 v 7:57, rolas napsal:

Díky za rady, já jsem hadici z myčky se snažil vysát vodním vysavačem, spíše kde to šlo, tak jsem se to snažil nějak vysát, ale abych to nějak úplně rozebíral, tak to vidím spíše na reklamaci, přeci jen jí máme cca. 3 měs.

Zkusil bych opačný směr, do té hadice zvenku foukat. Jestli se tam něco šprajclo, co neprojde, tak by se to dalo vytlačit. U pračky se mi to párkrát povedlo.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Sakra, nemůžu najít nějaký vlákno na tendle dotaz, tak to zkusím tady, venkoncem to je taky první pomoc. Nemáte někdo tip na nějakou fungující alternativu k CCS kartám? Máme jich asi sedm nebo osm a já teď s hrůzou zjistil, že těm jebkám platíme přes tři litry měsíčně nějakej poplatek. To je skoro čtyřicetimáma ročně a to se mně moc nechce...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...