Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Proto taky nemám druhou účtenku pro srovnání, lezu tam tak 2x za rok protože 1/2 má strašně ráda nějaký ten jejich produkt.

Ovšem pokud to není jídlo tak je to automaticky v základní sazbě, tedy 21%. Takže tak i tak blbě.

Jo a je to dobře viditelný potkávací bod pro chronomagory :) než bloudit někde v šopingcentru.

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno (upraveno)
  V 3. 8. 2016 v 15:31, sejkoram napsal:

siwi má pravdu. seš souzenej podle zákonů platných v době spáchání.

Vím že je to složitější, ale obecně nemůžeš někoho soudit za něco, co není trestné. Na základě čeho bys ho chtěl soudit? Něčeho, co už neplatí?

Ed: Samozřejmě opačně už to ale platí a pak máš pravdu - pokud se mezitím tresty zpřísnily, budu souzený podle zákona platného v době spáchání. Ale to jen proto, že co jsem udělal je stále trestné.

Nebo když dnes něco udělám a od zítra je to trestné, tak už mě za to nikdo soudit nemůže.

Obecně se začíná: Je to dnes trestné, nebo není? Pokud ano, řeší se to dál, pokud ne, tak není co řešit.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

tommas4: myslel jsem to tak, že KFC žije z franšizovejch poplatků. čili auditoři u nich prodej jídla a související dph neřeší. a firmy, které si pronajímají franšízu, audit spíš nemají. docela by mě zajímalo, jak to je. nabonzuj je :D

Karlos: no, aby to platilo jedním směrem (zmírnění) a druhým (zpřísnění) ne, je podlě mě už úplnej paskvil. a záleží na čase obvinění, ne souzení.

Odesláno

já jsem teda v KFC dlouho nebyl. ale oni to mají vždy zabalené aspoň v nějaké krabičce ne? vyloženě na talíři si nevybavuju že bych u nich něco jedl. tak to je možná cesta ven :)

Odesláno (upraveno)
  V 3. 8. 2016 v 16:28, sejkoram napsal:

Karlos: no, aby to platilo jedním směrem (zmírnění) a druhým (zpřísnění) ne, je podlě mě už úplnej paskvil. a záleží na čase obvinění, ne souzení.

Ale platí to tak. A má to i logiku a správnost.

A jestliže mě obviní a než mě odsoudí, tak to přestane být trestný, jsem z toho venku, není za co, ani podle čeho trestat.

Stejně tak jak jsem psal, v den zrušení nějakého trestného činu jdou všichni za to potrestaní z basy ven.

A tady by mě zajímalo jak by se to řešilo s tou basou - jestli by je propustili už v den schválení zákona, nebo až v den vstoupení zákona v platnost?

A stejně tak jak řešit případy v tomhle mrtvém mezidobí, kdy někdo něco udělá, ale zákon který to ruší už je schválený, jen ještě nevešel v platnost?

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno
  V 3. 8. 2016 v 12:45, siwi napsal:

Nejsem sice právník, ale takhle to, myslím, nefunguje. Leda by ten zákon legalizující krádeže platil zpětně (retroaktivně). 

Pokud my takový zákon byl v platnosti, asi by to tak fungovalo. Musí se podle mého použít právní úprava která je více ku prospěchu obžalovaného (nevím jak přesně se to píše). Opačně- hypoteticky : Dojde od 1. ledna ke zrušení dosud užívaného trestu smrti. Protože jsi vraždil na Tři krále, tak Tě stejně na podzim oběsí...?

Odesláno
  V 3. 8. 2016 v 16:28, sejkoram napsal:

tommas4: myslel jsem to tak, že KFC žije z franšizovejch poplatků. čili auditoři u nich prodej jídla a související dph neřeší. a firmy, které si pronajímají franšízu, audit spíš nemají. docela by mě zajímalo, jak to je. nabonzuj je :D

Jo tak, to amo. Bavíme se o firmě co má provozovnu v tomto případě.

Není co bonzovat. Za 3 měsíce půjdou účtenky online na FÚ tak jako tak.

V 3. 8. 2016 v 16:34, sejkoram napsal:

já jsem teda v KFC dlouho nebyl. ale oni to mají vždy zabalené aspoň v nějaké krabičce ne? vyloženě na talíři si nevybavuju že bych u nich něco jedl. tak to je možná cesta ven :)

Doba pokročila, bylo to na papírovém talířku.

V 3. 8. 2016 v 17:20, JanNovakJan napsal:

Zdeněk Vocásek

Snad Zdeněk Škromach a zapalte ohně, ne? ;)

Odesláno
  V 3. 8. 2016 v 17:03, sejkoram napsal:

mas na ty prvni tri radky nejakej zdroj, nebo neco ceho bych se mohl chytit? prijde mi to fakt nesmysl

Nemám, jsou to obecné principy podle logiky a zdravého rozumu. Co ti přijde jako nesmysl?

Odesláno
  V 3. 8. 2016 v 17:19, straspol napsal:

Pokud my takový zákon byl v platnosti, asi by to tak fungovalo. Musí se podle mého použít právní úprava která je více ku prospěchu obžalovaného (nevím jak přesně se to píše). Opačně- hypoteticky : Dojde od 1. ledna ke zrušení dosud užívaného trestu smrti. Protože jsi vraždil na Tři krále, tak Tě stejně na podzim oběsí...?

Pokud 1. ledna zruší trest smrti a já někoho zavraždím na Tři krále, což je 6. ledna (tedy trest smrti je už 5 dní zrušen), pak mě na podzim neoběsí.

Ale ano, chápu, jak jsi to myslel. Pokud by v době spáchání zločinu trest smrti platil, ale než by mě odsoudili, by byl zrušen, tak by mě s jistotou neoběsili. No... Asi je to, jak říká Karlos, a nebo je vše mnohem složitější, ale tomu fakt nerozumím. Radši nic páchat nebudu, aby mi to mohlo být jedno :D

Odesláno

Časová působnost
§ 2
Trestnost činu a doba jeho spáchání
(1) Trestnost činu se posuzuje podle zákona účinného v době, kdy byl čin spáchán; podle pozdějšího zákona se posuzuje jen tehdy, jestliže to je pro pachatele příznivější.
(2) Jestliže se zákon změní během páchání činu, užije se zákona, který je účinný při dokončení jednání, kterým je čin spáchán.
(3) Při pozdějších změnách zákona, který je účinný při dokončení jednání, jímž je čin spáchán, se užije zákona nejmírnějšího.
(4) Čin je spáchán v době, kdy pachatel nebo účastník konal nebo v případě opomenutí byl povinen konat. Není rozhodující, kdy následek nastane nebo kdy měl nastat.
§ 3
Užití zákona účinného v době rozhodování
(1) Pachateli lze uložit vždy pouze takový druh trestu, který dovoluje uložit zákon účinný v době, kdy se o trestném činu rozhoduje.

(2) O ochranném opatření se rozhodne vždy podle zákona účinného v době, kdy se o ochranném opatření rozhoduje.
Odesláno

Než nás sežerou doma komáři a nebo koupím nějakou chemii do zásuvky, zeptám se tady na nějakou fungující alternativu. Co třeba ty lampy?

Odesláno

RomanP: Nevim, jak "lampy", ktere se bezne kupuji v maloobchode, ale prumyslove hubice hmyzu funguji. Jen to ma jednu zavaznou vadu a to, ze nesmis mit pri tom otevrene okno,protoze Ti dovnitr za tim svetlem naleta takove mnozstvi nocnich letavcu,ze nebudes stacit vysypavat tu misku. Ja to delam tak, ze kdyz lita, zavru okno, zapnu hubic, chvili pockam, az to udela "prsk...prsk...prsk" , hubic vypnu a pak zase otevru okno...

Odesláno

Sice to nemam vyzkousene, ale cetl jsem, ze citron s hrebickem komari nemaji radi. Citron nakrajet na hrubsi platky nebo na ctvrtky a napichat do nich hrebicek. Rozmistit po byte/domu, treba k oknu, na nocni stolky atd. Jednoduche, bez chemie. 

post-3194-0-64700100-1470656753_thumb.jpg

Odesláno

Přesně takhle vypadající citron s hřebíkem jsem okoralý vyhodil. Ten nezafungoval. To bylo nekdy minulý týden, kdy jsem plácnul dva za noc v ložnici a jednoho u dítěte v pokoji. Na dnešek jsem jich v loznici zabil asi sedm a jedenoho po druhém. Posledního v šest ráno, jsem totálně vyřízenej. Takže ani ten profi hubič asi nedává naději.

Odesláno

Nemam nastudovane, zda ty chemicke zasuvkove zazraky maji nejaky negativni vliv na lidi, nicmene funguji. Pokud jednou zabzuci, instaluju do zasuvky a je klid. Takze si zjisti, zda by ti to nevadilo, nebo to jen vyzkousej. Ty levny stoji par stovek tusim. ;)

Odesláno

RomanP: Posledni asi 4 roky pouzivam ten hubic, predtim sem uspesne pouzival Raid do zasuvky. Tam zase mit okno otevrene musis. Jinak ten profi hubic nosim i ven pri grilovackach a je to fajn.

Odesláno
  V 8. 8. 2016 v 12:00, Klokan napsal:

KFC vs DPH. Taky mě to zajímalo, stejda google mi nabídl

http://ozuch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=412103

a hned v prvním diskusním příspěvku pod článkem je vyjádření KFC, resp. provozovatele KFC v ČR.

Edit: překlep

mně se  moc líbí, jak se ohrazují, že nejsou polskou společností, přitom je to polskými společníky v aktivním provedení prošpikováno odshora až dolů. Takže není sebemenší důvod jim cokoli věřit, ani to, že se AmRest jmenujou...

https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=662334&typ=UPLNY

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...