Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak momentálně Cabernet Moravia z Čejkovic.  Na červené dost výrazná kyselinka.  Ovšem to se po prvním litříku srovná.  Docházím k názoru že české ( to je u mě od šumavy k Trenčínu) víno,  není silné,   ani nemá kdovíjak silné třislovinky, ale oproti evropským  vínům ve své kategorii a cenové hladině má něco navíc.

Každý rok jiné.  Po exkurzi do cizích krajin se zasej zpátky propíjím k nám domů.  Vína máme málo, ale koule má.

U whisek jedině single malt. 

Apropo tady valí rumy,  ptám se já.  Kde zůstala ta práva domácí slivovice.  Loni jsem chutnal a byl velmi překvapen nepančovanou slivovičkou.  Žádný jabka a hrušky.  A po návštěvě kamarádů v Anglii můžu prohlásit, že za tohle se tedy stydět nemusíme.  Docela úspěch.  Následky druhý den chlapci přešli s britským klidem.  Ani neskuhrali.

Odesláno

Tak momentálně Cabernet Moravia z Čejkovic.  Na červené dost výrazná kyselinka.  Ovšem to se po prvním litříku srovná.  Docházím k názoru že české ( to je u mě od šumavy k Trenčínu) víno,  není silné,   ani nemá kdovíjak silné třislovinky, ale oproti evropským  vínům ve své kategorii a cenové hladině má něco navíc.

Každý rok jiné.  Po exkurzi do cizích krajin se zasej zpátky propíjím k nám domů.  Vína máme málo, ale koule má.

U whisek jedině single malt. 

Apropo tady valí rumy,  ptám se já.  Kde zůstala ta práva domácí slivovice.  Loni jsem chutnal a byl velmi překvapen nepančovanou slivovičkou.  Žádný jabka a hrušky.  A po návštěvě kamarádů v Anglii můžu prohlásit, že za tohle se tedy stydět nemusíme.  Docela úspěch.  Následky druhý den chlapci přešli s britským klidem.  Ani neskuhrali.

Pánové, vzhledem k tomu, že jsem ze Zlína, tak tady je číslo jedna SLIVOVICE, jak je to tam u vás?

Odesláno

Včera...domácí raki z ostrova Kos...voní i chutná krásně a vrátil jsem se do Řecka, kde jsem před lety chvilku i žil. :)

Nádobu fotit nebudu, páč petku už každý zná.

Odesláno

Zkoušel někdo Jacka Danielse? Myslím toho černýho, origo? Teď je u nás v Bille v akci za 450,-...

Mám celkem burbon rád, tedy čas od času ale vetšinou se mi za něj nechce dát ten rozdíl, o co stojí míň Jim Bean a tak skončím u něj...

Dneska vyhrála klasická Balentýnka, v akci za 270,-... no, nekup to.

Odesláno

v lete na kockach ladu je podla mna super....mozno aj cisty v zime, ale to som neskusaL.

Zkoušel někdo Jacka Danielse? Myslím toho černýho, origo? Teď je u nás v Bille v akci za 450,-...

Odesláno

Mám celkem burbon rád, tedy čas od času ale vetšinou se mi za něj nechce dát ten rozdíl, o co stojí míň Jim Bean a tak skončím u něj...

Dneska vyhrála klasická Balentýnka, v akci za 270,-... no, nekup to.

Jack Daniels není bourbon. S Jimem Beamem se to nedá srovnat.

Odesláno

Jack Daniels není bourbon. S Jimem Beamem se to nedá srovnat.

To, že tomu říkaj whiskey, ještě neznamená, že to není ve skutečnosti bourbon. S druhou větou nelze než souhlasit.

Odesláno

To, že tomu říkaj whiskey, ještě neznamená, že to není ve skutečnosti bourbon. S druhou větou nelze než souhlasit.

Já mám za to, že bourbon je spojován s Kentucky. Tennessee je sice vedle, ale je to jiný state.

Odesláno

Von je na to nějakej předpis, kterej definuje straight bourbon (víc jak půl kukuřice, zrání v novým sudu min. 2 roky), a to Jack splňuje, takže je to technicky bourbon.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...