Přejít na obsah

Co pijete?

31682

Doporučené příspěvky

před 11 minutami, Irwinek napsal:

Jsem zvědav, jak Ti bude chutnat 😄 tady se k němu nikdo nehlásí 😞  Mě přišel maličko " hutnější ", než ten 17 - ti letý. Ale jinak vůbec ne špatný, na takové to domácí požitkářství. Zapíjel jsem ho 25 letým čajem, ale to zas každý nemusí. Ta zemitá chuť se přitom celkem slušně snoubí s jemností a na patře pěkně lahodí. Jen se musí opatrně, teplý čaj slušně zrychluje vstřebávání 😄 

rumík.jpg

V nejširším to zpráskám rumem a budu se aspoň motat. Uvidíme, chtěl jsem ho zkusit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 minutami, dawe009 napsal:

Kolou jsem myslel 🤦‍♂️ Už mi hrabe z toho absťáku asi

Sehnat dobrou Colu je těžší, než sehnat dobrej rum 😞  Já si občas přivezu pár kartonů z raichu. Kupodivu není špatná ani ta z Polska. Kolega přinesl do práce pár plechovek co mu zbylo z výletu do Paříže a ta mi přišla té české blíž - taky žádná hitparáda 😞 Výborná byla v Řecku, ale to přikládám i ovzduší - moře, sluníčko, led, Metaxa,...….. jen si nějak neuvědomuju, jestli si jí dělali tam, nebo jí tahali z Turecka. 

Každopádně, cola s rumem/ rum s kolou vůbec není špatná volba 😄 rozhodně lepší, než s pepsinou

Odkaz ke komentáři

Neříkalo se tomu letecká cola? Mám už taky výpadky paměti, tak si nejsem jistý, nebo to spíš byla kofola s rumem?

Z rumů bych chtěl po Don Papovi zkusit tohle:

739843319_rumzac.jpg.845494ba9220a2a346e25e4531141f66.jpg

Upraveno uživatelem milomac
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, milomac napsal:

Neříkalo se tomu letecká cola? Mám už taky výpadky paměti, tak si nejsem jistý, nebo to spíš byla kofola s rumem?

Z rumů bych chtěl po Don Papovi zkusit tohle:

739843319_rumzac.jpg.845494ba9220a2a346e25e4531141f66.jpg

To je taky takovej mekáč. Je to dobrý, ale protřelý rumař by ti řekl, že do koktejlu dobrý.. Leží mi to doma už rok a ještě jsem to neotevřel, protože už jsem toho vypil tolik... Je to jako Diplomatico..vís do čeho jdeš, je to dobrý, ale nic to v tobě nenechá. Don Papa je trochu sladší než tohle.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, dawe009 napsal:

To je taky takovej mekáč. Je to dobrý, ale protřelý rumař by ti řekl, že do koktejlu dobrý.. Leží mi to doma už rok a ještě jsem to neotevřel, protože už jsem toho vypil tolik... Je to jako Diplomatico..vís do čeho jdeš, je to dobrý, ale nic to v tobě nenechá. Don Papa je trochu sladší než tohle.

Jo, to jsem si myslel, že to bude v té hladině Diplomatico, Don Papa, já jsem se zatím v rumech tolik nepropil a dívám se zatím na popisy, kde je takové to romantiko kecání, jako chuť kávy, čokolády, medu apod., je fakt, že jsou pro mě líp pitelnější ty sladší záležitosti.

Nikdo mi zatím neodpověděl k tomu Corsariu a já po pár "oblíznutích", když už jsem to načal, jsem docela zklamaný, že tohle už příště ne.

corsario.jpg.d5e6e68b3fba420bd59b60c71d823c62.jpg

Odkaz ke komentáři

Jak tady někdo psal že se je problém kooupit doboru colu, tak jeden postřeh, Vietnamec si kousek od baráku otevřel prodejnu potravin, potřeboval jsem se trochu srovnat po páteční hospodě, tak jsem zvolil kolu, na plechovce napsáno export a že z Dánska, tak jsem se jal študovat složení a nutriční hodnoty (profesní defromace), ta jejich slazená cukrem ta naše sirupem, ta jejich menší energetická hodnota a míň cukru. Co jsem tak gůglil na stránkách coca-coly, tak stejné složení jako ta naše má maďarská verze, jinak PL, P, AT, DK, F - slazeno cukrem.  

IMG_2318.JPG

Upraveno uživatelem honzyk
Odkaz ke komentáři

Jak tady někdo psal že se je problém kooupit doboru colu, tak jeden postřeh, Vietnamec si kousek od baráku otevřel prodejnu potravin, potřeboval jsem se trochu srovnat po páteční hospodě, tak jsem zvolil kolu, na plechovce napsáno export a že z Dánska, tak jsem se jal študovat složení a nutriční hodnoty (profesní defromace), ta jejich slazená cukrem ta naše sirupem, ta jejich menší energetická hodnota a míň cukru. Co jsem tak gůglil na stránkách coca-coly, tak stejné složení jako ta naše má maďarská verze, jinak PL, P, AT, DK, F - slazeno cukrem.  
IMG_2318.thumb.JPG.cf9364caeea9b6b100df4cf7ad9df61c.JPG

Ano a Cocacola není jediná, týká se to i dalších nealko nápojů. V zemích na západ od nás se sladí cukrem, kdežto u nás se používá sirup. Bohužel, cpou se tady do nás hnusy, aby ušetřili na výrobních nákladech. Na dotaz, proč tomu tak je, výrobce tvrdí, že "nám to tady takhle víc chutná". Hrůza! Jediným řešením je nekupovat to.
Odkaz ke komentáři

No, hlavně tam ten sirup pro plebs dávali z důvodu ceny , proč taky jinak, jenže sirup začíná být dražší než cukr, tak uvidíme, co z toho bude 😄 třeba se ještě dočkáme opravdové CocaColy.

Kdysi jsme byli s cukrem soběstační, pak kdosi cukrovary prodal a my jsme v pr… a všichni nám to dávaj dost sežrat , teda vypít 😞

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...