Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všichni,

tak se mi to konečně stalo, že jsem si po několikaměsičním okukování a čtení a srovnávání dovezl své vysněné třistadvanáctky.

Chronozávislost mě provází už od dětsví, na tohle fórum chodím číst, slintat a snad i vzdělávat se asi dva roky, ale poprvé se chlubím. Tohle jsou moje čtvrté mechanické hodinky a jsem z nich prostě nadšenej.

Přes různé quartzové Primky, Tissoty, Casia, několikeré Suunta, jsem se před pár lety probojoval k Citizenům a druhé z nich byly hodinky, o kterých jsem byl přesvědčen, že mají všechno, co od hodinek chci a že si je nechám "napořád".Měly safírové sklo, solární nabíjení, rádiem řízené, v titanu, ale...Ale pak jsem zjistil, že víc než absolutní přesnost hodinek mě fascinují mechanické hodinky a čučení na pohybující se součástky. První automaty byly Ingersoll. Toto dnes považuji za ne úplně šťastný krok, protože jsem chtěl hodinky od značky s nějakou historií, a i se mi moc líbily Bisony. Je v nich kopie Valjoux 7750, jen jsem netušil, že to nejsou americké hodinky se stoletou tradicí, ale že je to trošku jinak (ale to sem asi úplně nepatří). Mimochodem jsou na prodej. Další mechanické hodinky, které jsem si vysnil a pořídil, byly Longines - Lindberghovy Atlantické pilotky s Valgrange strojkem, ty jsem si pořídil ke čtyřicátinám s tím, že tyhle už jsou ty definitivní. Pořád se mi moc líbí a v podstatě už jsem nic jiného na ruku nedal. Vydrželo mi to necelý rok a píšu tady o svých "definitivních" Panerai. Když jsem si dal na ruku první Panerai (byly to Radiomiry, tak jsem je hned odložil s tím, že to prostě není ono, ale Luminory mě prostě zaujaly hned.

Chtěl jsem (jak už jsem psal) hodinky, které odkazují na nějakou historii, aby byly decentní, ale přitom zajímavé, no a aby v nich nebyl ETA strojek. Při vší úctě k ETA, chtěl jsem prostě in-house. Párkrát jsem navštívil nejmenovaný obchod v Pařížské ulici a snad bych tam i utratil peníze, ale nikdy je neměli na prodejně, a veškeré sliby o tom, že se mi ozvou, až je budou mít, byly jen sliby (možná jsem nebyl od pohledu dostatečně zajímavý zákazník). Takže jsem si je objednal u prodejce ve Švýcarsku, s tím, že k dodání budou za 4 týdny. V posledních dnech už jsem byl tak natěšenej, že jsem prohlédl určitě úplně všechny fotky 312-ek na webu a přečetl všechny recenze. No a o víkendu jsme si s přítelkyní udělali výlet, ubytovali jsme se v hotelu, kde jsme zcela náhodou dostali pokoj č. 312 (že by osud? :-)) , no a už jsme všichni zpátky. Jednání s obchodníkem bylo korektní, kurz mi moc nepřál, ale pořád jsem ušetřil dost peněz oproti nákupu v ČR.

Takže momentálně si užívám pohledy na tyhle hodinky a nádherné detaily, které jsou na těchto hodinkách profláklé, aspoň pro ty kteří je mají rádi (sendvičový cifr, broušené pouzdro nedefinovatelného tvaru, úžasně decentní popisky na ciferníku, technický a nezdobený kalibr apod.). I když jsem uvažoval třeba i o 111, tak tohle pouzdro 1950 je jiný kafe.

Černého aligátora jsem sundal hned (protože se mi na těchto hodinkách nelíbí ani trochu) a dal tam druhý gumový tah, do doby než pořídím nějaký super řemen.

Fotky jsou naflákané kompaktem, takže znalci snad prominou.

Takže vás zdravím.

Michal

EDIT: přidání fotek

Návštěvník YPO
Odesláno

super super, dobrý počin, ale já ti ty fotky smažu a zmenši si je dle pravidel. díky

Odesláno (upraveno)

Krása, za velikost fotek dostaneš asi kropáč, případně ti je smáznou, ale máš krásné hodinky a to je fakt.

Edit: HA, mod proklatě rychlý

Upraveno uživatelem Eman2208
Odesláno
  V 21. 11. 2012 v 16:44, Cyril napsal:

AČ fotky nevidím, gratuluji! :clap: 312 byly mé první Panerai a to se nezapomíná. :smile_anim:

Já je ještě stihl a ujistilo mě to, že jdu správným směrem... :sleeping_03anim:

Odesláno

Výborná volba,já když je dám na ruku,tak na ně furt čumím!Vlastně si to měl podobný,já byl zase s manželkou na výletě v Drážďanech,když jsem je kupoval.Tak ať se dobře nosej.

Odesláno

gratuluji, ty 312-ky jsou fakt povedené, mile mě překvapilo jak jim to sluší na gumě

na zadním dýnku je nějaké pořadové číslo x/4000.. nezdá se mi že by celkem rozšířené 312 byli limitkou, co to znamená ? díky

Odesláno

proc jsi vymazal to poradove cislo serie? to je tajne? jinak Panerai delaji limitku snad uplne ze vsech rad. ja mam PAM0104 a to je "limitka" 6500 ks. marketingove se jim to holt lepe prodava - kazdy ma limitku:-)

Odesláno

Chlapi diky moc za pochopeni a sdileni me radosti. Jsem rad, ze jsem mezi stejne postizenymi :-)

Jenom si nejak porad nedokazu namluvit, ze to jsou "jenom hodinky". Ja vim, ja vim, jsou to fakt jenom hodinky, ale...

GMT: jak jsem to pochopil ja, tak Panerai vyrabi vzdy serie oznacene pismenem (moje je treba O) a ta serie ma dany pocet kusu (to je nyni tech 4000 ks). No a pak bude serie P atd.

Hulk: seriove cislo tady maze na Paneraich snad kazdy, tak jsem to provedl z me neznameho bezpecnostniho duvodu :-) Ale taky bych rad, vedel, jak by se to dalo zneuzit.

Odesláno

Ty cisla neznamenaji limitku, ale vyrobni cislo, ve kterem zaroven Panerai deklaruje pocet vyrobenych kusu ten dany rok. Zduraznuji, ze to nechrli po statisicich.

A ty cisla se na fotkach umazavaji kvuli fejkarum, aby neokopcili nejaky skutecne existujici... Ale podle me je to spis usmevny.

Odesláno

Obrovská gratulace a krásný vstup na fórum, jsou to mnou moc chtěné PAMy, ale holt letos vyhráli PO, takže doufám, že příští rok si tu radost udělám taky a budu PAM positive:smile_anim:

Odesláno

Gratulujem, dobrá voľba. Teraz nasleduje remienkové šialenstvo.

Nie je to limitovaná edícia, tých je pomerne málo a sú drahšie. Písmená sú podľa rokov, O je 2012, viď :

http://www.paneristi.com/reference/sortable_database/index.html

Zakrývanie výrobných čísiel fejkovanie nesťaží, skôr je kvôli utajeniu histórie hodiniek. Napr. aby sa prípadne na ne nenalepilo označenie putovné ako u jedných PVD s číslom 411/xxxx. Na druhej strane pre mňa ako pozorovateľa môže byť jedno, či poznám alebo nie ich výrobné číslo...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...