Přejít na obsah

Prokop & Brož

Návštěvník admira

Doporučené příspěvky

Na sklíčku se rozhodně nešetřilo, aby mělo co nejlepší mechanické i optické parametry, byl jako základní surovina použit safír orientace ?C?. Jeho opracování je sice výrazně náročnější, než běžně používaný safír orientace ?A?, za to se ale dokáže odměnit větší tvrdostí a minimalizací nežádoucích optických efektů na malých rádiusech.

doufám že si to nechali patentovat :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 4 týdnech...

Ide o orientaciu krystalov vzhladom na os tlaku na sklicko. U krystalickych materialov zalezi akym smerom je nakrajany - podobne ako ked krajate kus masa. Pokial si dobre pamatam, ked som studoval temu pri Seiko MM300, niekde som schrastil studiu zaoberajucu sa touto problematikou. Pri orientacii tlaku na os C je moznost dosiahnut dvojnasobny tlak ako pri orientacii na os A (snad som sa spravne vyjadril). K zvysku sa vyjadrit neviem, ale v skratke - nemyslim si ze by toto zachranilo hodinky ci nebodaj robilo z nich nieco ekskskluzivne a svetoborne.

Ak je zaujem mozem tu studiu po navrate domov vyhrabat v picitaci a niekde zavesit

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Otáčející ciferník obšlehli od Orientu  :lol2: Na otázku o množství zakázek - odpověď typu pleju pleju len.

Tourbillon pohřbili už za živa, ale není čemu se divit když i stránky Primu hlásají, že tourbillonu netřeba.

http://www.prim.cz/zajimavosti.php?id=13

Odkaz ke komentáři

Fakt mu sebevědomí nechybí.

tohle mi bude znít dlouho v hlavě: "Většina z nich už vlastní Omegy, Rolexy, někdo i značky jako Patek Philippe. Těm připadá cool nechat si udělat něco na zakázku, a přitom finančně nevykrvácet."

Odkaz ke komentáři

...za jeden a půl roku jsme tedy vytvořili nějakých osm modelů. Srovnejte si to s vývojářstvím slavných hodinářských společností. Těm jeden model trvá kolem dvou let...klobouček  :boxing: Více na: http://nazory.euro.e15.cz/rozhovory/jan-prokop-hodinky-na-miru-ze-zlata-jsou-levnejsi-nez-z-oceli-1119283#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Odkaz ke komentáři

Je to teda už nějakej pátek, ale tenhle Lange Söhne mi zle zeškábal baterkový Certiny, když měnil řemínek rybičkou (jako vážně) a když měl otevřít dýnko, tak po několika pokusech otevření stejnou rybičkou mi podal hodinky, že to prostě nejde otevřít, a to byla moje poslední návštěva tý vietnamský budky v Alfě... A já si celou dobu myslel, že tenhle Brož je někdo jinej, než Prokop a Brož :(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Stejně ale, když už se furt zaštiťuje těma sběratelama a znalcema, jakou by tady na chronomágu moh mít podporu, kdyby to nebyl jen hochštapler, kterej v oboru vlastně ještě nic nedokázal.

Odkaz ke komentáři

Tedy na Chronomagu je radost být českým výrobcem hodinek - doma halt není nikdo prorokem   :D :D

Jeden je NIČITEL z pasáže, co se spojil s ukecaným hochštaplérským hejlůlovcem :D

Druhý je internacionálně usvědčený fušerský POTĚMKIN, co přepálil svoje možnosti :D

Třetí je  diletantský TUNELÁŘ evropských fondů bez výstupní kontroly. :D

To jen pokud zůstaneme v osobnostní rovině, o produktech nemluvě. Kupodivu nejlepší reputaci tu má dovozce a distributor levného čínského zboží, co na ně ( doufám, že alspoň v tuzemsku) lepí legálně zakoupené tradiční logo, což z něj prý dělá VÝROBCE :D

Někoho jsem vynechal ??? Jo - toho ZLATNÍKA a Jasněnu Bláhovou (počítám, že je to pseudonym, tak se odvážím jmenovat) :D

Upraveno uživatelem cigi
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...