Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Kluci,

Potřebuju radu. Můj kuchyňský nůž už to má za sebou (díky má milá ženo). Nutno říct, že to byl ručně dělaný výrobek dovezený mým kolegou z Japonska a výborně sloužil krásných patnáct let.  Když ho u mě viděl kolega (Japonec) tak mi začal vysvětlovat historii tohoto konkrétního klanu (či jak tomu říkají), který ten nůž vyrobil a jakou skvělou věc mám. Že v Japonsku to jméno zná každý....

Neb z důvodu korona, letos se nikdo z firmy do Japonska nedostane... Tedy budu muset nakupovat jak umím (hmm) .  Tak se chci zeptat, jestli jste to někdo neřešili. Zadání - univerzální kuchyňský nůž , možná trošku větší než jsem měl doteď (foto níže), hlavně na maso, ale tak nějak univerzální. Japonské nože se mi velmi líbí, tedy jsou preferovány. Cena max 12. Nutno říci, že za tuto cenu očekávám dlouholetou službu i kvalitu. Nejde mi o krásu.

Díky za každou radu.

PXL_20201231_122832085.jpg

Upraveno uživatelem mAra_
Odesláno (upraveno)

Ženě se povedlo ho zastrčit pod varnou desku a vylomila komplet ostří u špičky... 

A při dalším užívání se to láme dál. Tak ho už nepoužívám...

Upraveno uživatelem mAra_
Odesláno
před 18 minutami, mAra_ napsal:

Ženě se povedlo ho zastrčit pod varnou desku a vylomila komplet ostří u špičky... 

A při dalším užívání se to láme dál. Tak ho už nepoužívám...

Daj foto. Lame sa to lebo tam je vylomeny kus. Ale noziar by si s tym mal poradit, aj velmi slusne.

Odesláno
před 10 minutami, filltos napsal:

Díky , objednal jsem něco co snad vydrží dalších pár let, než se tam někdo dostane.... 260$ v riti 🙂

před 2 minutami, eskimak napsal:

Daj foto. Lame sa to lebo tam je vylomeny kus. Ale noziar by si s tym mal poradit, aj velmi slusne.

Nikoho neznám.... Ale foto přiloženo.

PXL_20210101_221339690.jpg

Odesláno

Mame aj tu nejakych expertov, mozno sa chytia. Na prvy pohlad by som povedal ze tu cepel prekalili, ale vzhladom na ostatne info co si dal to tak asi nebude. No zachranit by to podla mna slo.

Odesláno (upraveno)
před 13 minutami, eskimak napsal:

Mame aj tu nejakych expertov, mozno sa chytia. Na prvy pohlad by som povedal ze tu cepel prekalili, ale vzhladom na ostatne info co si dal to tak asi nebude. No zachranit by to podla mna slo.

Podle me to prekalene nebude..  Jako tváří se to tak, ale kdyby bylo, tak se to děje hned a né po tak dlouhé době... 

A zachránit šlo= mydlinka mi psal, že kuchynaky nedělá a neumí (i když umí vše) a na knive.cz nelezu, neb by mě už žena zabila ..

Upraveno uživatelem mAra_
Odesláno

Ano, kuchyňáky bohuzel nedělám, ale psal jsem taky o FB skupině, kde jsou machri na rucni brouseni.... poptal bych se primarne tam. Pro me jsou ty casti cepele japonskych kuchynaku fakt jako spanelska vesnice :(

Odesláno (upraveno)

U fotek občas klamou stíny, ale to nešťastné ostří je po celé délce dorasované kolečkovým “ostřičem”, nebo nedejbůh jeho “strojní” verzí?

Solidní nožíř (za cenu zakrácení spičky a možná i nového vybrusu) pomůže - ale obávám se že do pracek ženské co si mistrovské nože plete s dlátem je čehokoliv lepšího než zubatice od Horsta Fuchse škoda (prosím nebrat jako osobní narážku - mám doma podobný exemplář)... :thumbsdown_anim:

Upraveno uživatelem Radek124
Návštěvník Mate
Odesláno

Dělat to nechci, ale tohle je sranda. pokud nemáš (jo já vím 🙂 ) flexu s regulací (prosím, bez regulace né, spálil bys to) tak brouskem. Na tvrdu zabrousit po směru!!!! ostří. Tak, že s nožem jakoby řežeš. Brousek to asi odnese, ale na to stačí obyč na kosu. Jak zmizí zuby, tak nůž na plocho (nalepit smirek cca 120 - 240 grit) na rovnou desku a růčo a na plochu špičku nože stáhnout na výbrusu znovu do fazetky, o kterou nůž zbroušením přišel. Pak nabrousit. Tohle je vážně drobný zásah, hodka práce

Návštěvník Mate
Odesláno
před 8 minutami, paro napsal:

@Mate: Je moznost se postavit do fronty na nuz? Dik. P.


Sent from my iPad using Tapatalk

O stránku dříve skoro na konci je odpověď 🙂

Odesláno

Z tej fotky proste nevidno co sa tomu nozu stalo a ako je to vazne, chce to odniest nejakemu brusicovi alebo aspon lepsie nafotit.

Inak ja mam skusenost, ze na take to domace rezanie do keramickych tanierov, oskrabavanie pripalenin z keramickej varnej dosky, padanie na dlazbu a v neposlednom rade umyvanie v mycke uplne v pohode stacia noziky z Lidlu za par stovak a umelecke diela japonskych a inych majstrov by mali vacsinu casu bezpecne odpocivat na mieste, kam chodia len clenovia domacnosti, ktori s takymi vecami doazku patricne zaobchadzat :D

Návštěvník Mate
Odesláno

Tomu noži je v podstatě prd, netřeba v tom hledat vědu. Oprava viz co jsem psal....řekněme, že trochu vím o čem píšu.

Odesláno

No pokial je tam nejaky hamon alebo sendvic a ten je napriklad odstiepeny od zbytku materialu, tak ta oprava mozno nebude uplne trivialna.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...