Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdani klame aneb na velikosti nezalezi. ZT vzadu je samozrejme realne nejvetsi. Jinak moje aktualni bacic 4. K ty neoddeli patri i dva verni sluzebnici v garazi, resp. kapse monterek RATka v uprave od Mydlinky a klasickej KaBar 4071. Pak nejaky kudlicky na druhy koleji a pochopitelne mnozstvi Victorinoxu, rozesetych vsude mozne, auta a moto nevyjimaje, aby byly vzdy po ruce. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 2
Odesláno

Chalani, potrebujem 2-3 kuchynske noze. Rezonuje u mna Wusthof a Zwilling ako nejaky kvazi europsky "standard". Nasiel som maleho vyrobcu Herder (Windmuhlenmesser), tiez Solingen, ktory sa mi celkom pozdava. Ceny su o dost vyssie oproti tym "beznejsim" znackam. Pozeram skor na uhlikovu ocel (su to noze pre mna), ale hlavne, aby som ich vedel bez problemov a s co najmensim usilim vybrusit.
Co nechcem a nebudem menit je prave sposob brusenia. Mam elektricku 3 kotucovu brusku Chef's choice, edge select 120. Cize japonske noze a nejake tie uhly brusenia atd. - z toho ja nemam ziadnu pasiu. Proste cisto pracovno/pragmaticko/jednoduchy pohlad chlapa.
Viete pripadne nasmerovat na dalsie znacky? Ide o bezne kuchynske noze, jeden s cepelou okolo 18-20, druhy 10-12. Treti zatial nemam vybraty.

Odesláno
před 10 minutami, EpsteinBarr napsal:

Chalani, potrebujem 2-3 kuchynske noze. Rezonuje u mna Wusthof a Zwilling ako nejaky kvazi europsky "standard". Nasiel som maleho vyrobcu Herder (Windmuhlenmesser), tiez Solingen, ktory sa mi celkom pozdava. Ceny su o dost vyssie oproti tym "beznejsim" znackam. Pozeram skor na uhlikovu ocel (su to noze pre mna), ale hlavne, aby som ich vedel bez problemov a s co najmensim usilim vybrusit.
Co nechcem a nebudem menit je prave sposob brusenia. Mam elektricku 3 kotucovu brusku Chef's choice, edge select 120. Cize japonske noze a nejake tie uhly brusenia atd. - z toho ja nemam ziadnu pasiu. Proste cisto pracovno/pragmaticko/jednoduchy pohlad chlapa.
Viete pripadne nasmerovat na dalsie znacky? Ide o bezne kuchynske noze, jeden s cepelou okolo 18-20, druhy 10-12. Treti zatial nemam vybraty.

Pokud je budou používat i další členové rodiny bez jakéhokoliv vztahu k nožířině, házet do dřezu k dalšímu nádobí, dávat do myčky, klepat na ně paličkou při porcování, atd. tak jsou to vyhozené peníze. Já jsem dlouhodobě spokojený s Victorinox.

Případně mrkni na nějaká videa o kuchyňských nožích od, pro někoho kontroverzního, ale legendárního nožíře Blacka vyber něco z toho, co doporučuje.

https://www.youtube.com/@romansvarc3041

• Dát hlas 1
Odesláno
před 38 minutami, EpsteinBarr napsal:

Naprosto souhlasím s tím, co říká níže juk...Jako člověk kdysi dávno z oboru jsem si chtěl poskládat flotilu Wüsthofů nebo Zwillingů, které by mi dělaly radost při práci i jen při pohledu, jak visí vyskládané...ale pokud je moje choť schopná takový nůž vzít a na plechu s ním nakrájet buchtu, mám dvě možnosti - rozvést se anebo tenhle ambiciozní plán pohřbít (možnost č. 3 - edukace rovnou zapomeňme, nad tím jsem strávil neúspěšně několik let).
Čili nejlepší volbou zůstávají spartánské KDS nebo případně Victorinox (i tam bych ronil krvavé slzy), které přežijí i to, když je někdo omylem všechny zapomene v myčce

• Dát hlas 4
Odesláno
před 21 minutami, juk napsal:

Pokud je budou používat i další členové rodiny bez jakéhokoliv vztahu k nožířině, házet do dřezu k dalšímu nádobí, dávat do myčky, klepat na ně paličkou při porcování, atd. tak jsou to vyhozené peníze. Já jsem dlouhodobě spokojený s Victorinox.

Případně mrkni na nějaká videa o kuchyňských nožích od, pro někoho kontroverzního, ale legendárního nožíře Blacka vyber něco z toho, co doporučuje.

https://www.youtube.com/@romansvarc3041

Jj, to znám. Po pravdě, ony to ty nože (většinou) přežijou, ale zbytečně se rozčiluješ, když furt vybíráš nože z dřezu anebo třeba i opláchlý, ale neutřený z odkapávače. Jinak Vnox máme taky X nožů a dobrý. 

Pro @EpsteinBarr výše uvedené upruzy jsem částečně eliminoval nákupem nožú od tebou jmenovaných značek přes bazoš a pod. Občas se dam dají sehnat i nové a samozřejmě je třeba si pohlídat, od koho kupuješ. Já každopádně neměl problém, všechny byly fakt nové a origo.

A pokud už do toho půjdeš, super je nůž na pečivo. Něco takovýho: https://www.knifestock.cz/wusthof-gourmet-nuz-na-chleb-23-cm-1025045723-p55619

• Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

Přesně z tohoto důvodu jsem domů nakoupil nože z Tescoma a je to.

Není to žádný zázrak, ale už několikrát skončily v myčce a na takové prasení to ujde.

Nabrousit se do dá a dokonce to i nějaký čas vydrží ostré.

Upraveno uživatelem Pozorovatel
  • Dát hlas 1
Odesláno

Do mycky u nas doma neda noz nikto. To je na istotu. Ze obcas ostane v dreze mokry, to je tiez na istotu 🙂 
Zenske osadenstvo dokonca v mojom pripade baziruje na veciach ako, ze s niektorymi "ich" panvicami nech sa ani len nepriblizim k mycke, resp. mam zakazany aj saponat a pod. Iluzie si nerobim, ale ony o novych nozoch nemusia mat ani tusenie. Nakrajam, umyjem, osusim, ukryjem. A ich krajanie na plechu a porcelane...ved aj teraz mam akoze fajn sadu doma, len to musim brusit v jednom kuse, kedze tupe noze v kuchyne neznesu ani moje dievcata. 

A okrem toho, chcem si urobit radost. Co si budem klamat....

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Ta ledově modrá mě nenechala spát 🥰

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 3
  • Dát hlas 3
Odesláno

Nic, ani prd! Kolik já už měl těch krásných kuchyňáků v košíku. Mraky. Ale dycky mě popadl zdravý pud sebezáchovy a objednávku jsem včas stornoval. Má to cenu? No řekněte, má? Nemá! Můžete vysvětlovat, hrozit, já nevím co, ale stejně je to jako by hrách na stěnu házel. A mít dva, tři hezký kousky někde schovaný? Na to jsem línej. Když jdu vařit, sáhnu po tom co je ve stojanu, přetáhnu to trochu, zavřu voči a nějak to přežiju. Když je potřeba něco vykostit, přetáhnu to trochu víc, trochu si něco zamumlám pod fousy a nakonec to taky nějak dopadne. Něco hezkýho si pořídím do kapsy a do batohu. Do kuchyně? Ani omylem!

• Haha 1
  • Dát hlas 3
Odesláno

Ad kuchynaky, mame doma par od Tescomy a jsou totalne na hovno. Strasny kopyta, brousi se to blbe. Zlaty KDS. Lehce se to brousi a dobre se s tim pracuje. Na praseni v kuchyni pro ostatni cleny domacnosti bych nic jineho uz nechtel.

• Dát hlas 2
Odesláno

Vloni jsem koupil levné nože v Ikea z oceli X50CrMoV15 a nahradily i Victorinoxy. Drží dobře ostří a zatím jsem je jen obtáhl na keramice.

Odesláno

Já teda moc nevařim, ale v kuchyni nepoužívám nic jinýho než tyhle nože a každýmu komu sem je v příbuzenstvu koupil na ně nedá dopusit. Fakt doporučuju. Nejsou ani moc drahý. 

Kuchyňský nůž VICTORINOX  10 cm - červený,vln. ostříVictorinox Nůž na rajčata Victorinox Swiss Classic 11 cm červený - Kuchyňský nůž - Hlavní obrázek

• Dát hlas 4
Odesláno
před 2 hodinami, AndyAaron napsal:

Ad kuchynaky, mame doma par od Tescomy a jsou totalne na hovno. Strasny kopyta, brousi se to blbe. Zlaty KDS. Lehce se to brousi a dobre se s tim pracuje. Na praseni v kuchyni pro ostatni cleny domacnosti bych nic jineho uz nechtel.

Já tedy nevím, jestli je mezi jednotlivými řadami rozdíl, ale před několika léty jsem pořídil nože z řady AZZA a jak jsem psal, nabrousit se to dá a pár týdnů to i řeže 😁😅

Ale jestli ty KDS opravdu fungují na výbornou, tak je možná časem taky pořídím 🤔

Odesláno

KDSka mám,tu jejich řeznickou sadu s dřevěnými ručkami a na pohodu. Nejsou sice nejtvrdší,ale dobré jsou. Pro děti do začátků KDS s plastovými ručkami. Paradoxně u nás ničí nože děda, všechny ty nešvary jako řezání na talíři, v pekáči a tak. Pak by chtěl brousit ty jeho " kopyta" na brouscích na břitvy.... Na zabití... Někdy se mi zdá, že vražda není až tak nemorální čin😁

Odesláno
před 14 hodinami, lamizol napsal:

Já teda moc nevařim, ale v kuchyni nepoužívám nic jinýho než tyhle nože a každýmu komu sem je v příbuzenstvu koupil na ně nedá dopusit. Fakt doporučuju. Nejsou ani moc drahý. 

Victorinox "nůž na rajčata". Žena nepoužívá nic jinýho, jen když nejsem doma a má velkej kus masa, sáhne po větším. Já ho moc nemusím, protože na rovnej řez potřebuje člověk trochu praxe. Jinak existuje i verze zavírák, ten jsem jí koupil na výlety a je spokojená.

• Díky 1
Odesláno
před 17 hodinami, AndyAaron napsal:

Tak to můžu taky potvrdit, ty stojej za úplný 💩

Nedávno jsem našel doma nůž z PENNY, myslím že to je značka Vivess tvar Santuko. Upřímně mě hodně překvapila docela slušná kvalita, oproti ceně (60,-Kč?) Používám ho cca. půl roku s tím, že ostří zatím drží.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...