Přejít na obsah

Kdo má jaké Grand Seiko

financ

Doporučené příspěvky

On 5/12/2023 at 1:16 PM, Vladar91 said:

Pracovni

20230512_131452.jpg

Toto je krasa! Jednoduche, ciste, elegantne, povedal by som, ze aj dost univerzalne. Dokonala klasika. Zo zaciatku mi prisla ta farba cifru taka nezazivna, ale cim dalej sa mi pacia viac a viac To je SBGW031? Asi by som nemal vahat, tieto s dvojim logom sa uz asi dlho nebudu dat zohnat.

Upraveno uživatelem bluman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Relativne dlhsiu dobu si tu neukladam ziadne hodinky. A max. sa tak stazujem. 

Pride mi fer spomenut pre fanusikov GS nasledujuce. Hodinky mam asi 9 rokov. Prvy majitel. Nikdy neboli vo vode, max. cistene v umyvadle jemnou kefkou pod slabym prudom vody. Ale to robime aj s hodinkami, ktore maju WR 50, nieto 200, vsakze. Kedze sa mi vratili z lazni z Onyx, tak som sa dozvedel, ze zrejme z dovodu vlhkosti je poskodeny cifernik a niektore indexy. Akoze jasne, treba vediet kde a mat hodinarsku lupu. U indexov nepomoze ani to. Ale aj tak... GS som vzdy bral ako absolutnu modlu v ramci kvality. Akosi o tom ale zacinam pochybovat. Tesnenia boli vo vybornom stave. Ako k danej situacii doslo sa neda potvrdit.

IMG_2236(1).jpg

Odkaz ke komentáři

Zajímavý a zamrzí, ale i v nejvyšších patrech se stávají faily, který by se stávat neměly :( Pokud jsou těsnění a vše ostatní ok, tak tam nejspíš muselo k něčemu dojít při výrobě. Nějaké vniknutí vlhkosti. Netuším kolik toho vlhka stačí, aby to po letech udělalo toto. Hodinář San měl rýmu, plakal, těžce dýchal...?

A jak to budeš řešit?

Odkaz ke komentáři

Mozno hodinky skladal Turek/Ind (no offence) bez pracovneho povolenia a v piatok pred koncom sichty 🙂 

Zaujimala ma len jedna vec, ci sa to moze rozsirovat a dalej oxidovat. No...ako vravel Ruda, toto je dost zapeklita otazka, na ktoru sa neda odpovedat. Paradoxne, tieto dajvery som nikdy nemal vo vode. Nastartovali ma az fotky @F.B. kratko predtym, ako predal tie svoje, ze preco ja sa spravam k mojim ako vo vaticke. Chvilu mi trvalo, kym som sa rozhybal a hodinky poslal na kontrolu do Onyxu kvoli WR. No a hla, hned "pruser".

Nechystam sa to riesit. Tie hodinky mam rad, mam ich relativne dlho, tak snad dalsich xy rokov vydrzia a potom ich mozno poslem do oficialneho servisu a uvidim, co povedia sudruhovia v Japonsku. Aj ked teda, moje skusenosti s oficialnym servisom nie su prave idealne.

Odkaz ke komentáři

Hm, tak to abych sem nedával fotky mých "oblekových" GS z Chorvatska 😆

Já vlastně ani nevím co k tomu napsat. Sám nevím jak moc by mi to vadilo, když to není prakticky vidět. Důležité je, jestli a jak to bude postupovat. Ale zas to nejsou SKX z tankeru, za tašku hrušek. No asi by mě to sralo, ale pak bych je dojebal, jako všechny moje hodinky a tím by se to vyrušilo :lol2:

Odkaz ke komentáři

Relativne dlhsiu dobu si tu neukladam ziadne hodinky. A max. sa tak stazujem. 
Pride mi fer spomenut pre fanusikov GS nasledujuce. Hodinky mam asi 9 rokov. Prvy majitel. Nikdy neboli vo vode, max. cistene v umyvadle jemnou kefkou pod slabym prudom vody. Ale to robime aj s hodinkami, ktore maju WR 50, nieto 200, vsakze. Kedze sa mi vratili z lazni z Onyx, tak som sa dozvedel, ze zrejme z dovodu vlhkosti je poskodeny cifernik a niektore indexy. Akoze jasne, treba vediet kde a mat hodinarsku lupu. U indexov nepomoze ani to. Ale aj tak... GS som vzdy bral ako absolutnu modlu v ramci kvality. Akosi o tom ale zacinam pochybovat. Tesnenia boli vo vybornom stave. Ako k danej situacii doslo sa neda potvrdit.

IMG_2236(1).thumb.jpg.279a35e859ea50436d7af156b87f48f4.jpg
Absolutna modla - i když jsem si to dřív myslel, neexistuje to.

Nechal jsi si to cvaknout na Rudove mikroskopu?
Odkaz ke komentáři

Já teda hodinky taky zásadně záměrně nemáčím, ale o vodotěsnosti (tím spíš 200m+) si tak nějak myslím svoje. Jestli bys to fakt chtěl dát do pucu, tak Tě asi zaslání do autorizovanýho servisu nemine. Otázka je, jestli se to vyplatí, pokud to pouhým okem nevidíš. Spíš pro klid duše, pokud by tohle mělo časem postupovat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...