Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-2024

People

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, Waya03 napsal:

Já to tak snad dokonce i preferuju. Lepší než ukouslej index na 3ce. Aktuální wristshot.

IMG_0323.jpeg

Tohle je opravdu katastrofa. Korunka nakřivo, datum ještě hůř.  Jeden velký chaos. 
S kourunkou na trojce a bez datumu by to mohly být moc pěkné hodinky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, orol napsal:

Tohle je opravdu katastrofa. Korunka nakřivo, datum ještě hůř.  Jeden velký chaos. 
S kourunkou na trojce a bez datumu by to mohly být moc pěkné hodinky ;)

presne moja rec, mne sa furt zda, ze skulim :D 

Odkaz ke komentáři

Jojo, přesně o tom mluvim. Mě to přijde úplně jako taková mantra. Na WUS jsem na to viděl i pěkný diagram s nejčastějšími stížnostmi, pár si jich pamatuju z hlavy:

- korunka bez loga

- korunka na špatném místě

- moc velké

- moc tlusté

- X na ciferníku

- datumovka na špatném místě

- datumovka neorámovaná

- indexy na křivo

- bez náramku

- neregulovaný strojek

- moc drahé

Tyhle hodinky mají to všechno výše pohromadě.

Ale vážně, co konkrétně je špatně na korunce takto umístěné a proč by to datum nemělo být na 4:30? Chápu, že se to někomu nelíbí, ale je za tím i něco objektivního? 🙂

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Waya03 napsal:

...
Ale vážně, co konkrétně je špatně na korunce takto umístěné a proč by to datum nemělo být na 4:30? Chápu, že se to někomu nelíbí, ale je za tím i něco objektivního? 🙂

Po tecnické stránce je všechno OK.
Po stránce vzhledové je to jistě subjektivní pohled, ale přeci jenom tak nějak lépe působí JEDNA linie.
Kdyby ta korunka byla u něčeho (index 3 nebo 4, nebo u datumky) asi by se to líbilo vice lidem.
IMHO :)

Odkaz ke komentáři

před 18 minutami, orol napsal:

Po tecnické stránce je všechno OK.
Po stránce vzhledové je to jistě subjektivní pohled, ale přeci jenom tak nějak lépe působí JEDNA linie.
Kdyby ta korunka byla u něčeho (index 3 nebo 4, nebo u datumky) asi by se to líbilo vice lidem.
IMHO :)

To by asi chtělo vyzkoušet někde ve photoshopu, korunka tady rozhodně nemůže lícovat s datumovkou, na 4:30, to by bylo moc nízko. Ona ani dost dobře nemůže lícovat s indexem 4 kvůli tvaru pouzdra, jelikož už teď není přesně na tečně s linií pozdra, nýbrž se mírně dole zanořuje. Teoreticky by mohla být datumka na 3:30 a korunka slícovaná s tím. Ale mám takový pocit, že by to bylo pěkně hnusný 😄

Odkaz ke komentáři

V 23. 11. 2023 v 8:51, lukassob napsal:

No, a podle mě to tak právě v Seiko chtěli, jinak by to navázali přesně. 😉

To že to tak chtěli neznamená, že to není na 💩😀

Ale je pravda, že po 60 letech ty vintage tahy lícují podobně.

Upraveno uživatelem xbraj19
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

A sakra, líbí se mi. Budu muset počkat na někoho zde, kdo udělá klasický rozbor toho, co je na nich špatně a co nedává smysl, což já nevidím, abych si mohl vsugerovat, že se mi nelíbí a nepotřebuju je.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...