moco Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 Zdravím všechny, chci se vás zeptat čím umývate hodinky. Chci hodinky po celém dnu, kdy jsou vystavovány potu, prachu a jiným nástrahám, večer umývat tak, abych neškodil těsnění,leštěnému pouzdru a mesh tahu (popř.i AR vrstvě). Nechci aby umýváním tzv. "zašly". Dále mě zajímá, zda-li používáte nějaké spec.hadříky na "přeleštění" např.zaschlých kapek vody apod. (nemyslím leštění vlásečnic) .....nikdy jsem tohle neřešil, tak by mě zajímalo, co používáte vy, jestli stačí mýdlová voda a papírový kapesník nebo máte pro své "šperky" jiné vybavení. Díky
Hasňa Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 (upraveno) Tak jednou za dva mesice se s nima vysprchuju a spolu se sebou je otru frote rucnikem. Jinak nic. Upraveno 22. dubna 2014 uživatelem Hasňa
gougy Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 (upraveno) sklíčko do trička pravidelně a sprcha jako Hasňa, očista pro focení pak Curaprox ultrasoft a desinfekční mýdlo :D Edit: a chystám se vyzkoušet elektrický zubní kartáček - na tah Upraveno 22. dubna 2014 uživatelem gougy
dlubix Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 Mydlo a soft kartacek jednou za dva tydny. V lete treba jednou tydne. Otrit rucnikem.
vareka Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 sprchuju a šamponuju se s hodinkama, během dne leštím o triko, o kalhoty. Občas na ně dýchnu. Tah mám pošrábanej, koupání nepomáhá :-)
Sphinxx Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 Já teda bez ohledu na značku, ale s ohledem na materiály a WR denně - pěnový sprcháč + velmi jemný kartáček. A to platí, jak pro Monstra za pár litrů, tak pro Béčka nebo Rolby. Co se týká Steinů, tak ty jen otřu vhlkým jemným hadříkem a osuším. Ale já takhle myju hodinky po každém denním nošení .
filo-boxer Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 Tady to mas i s fotodokumentaci : http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47408-rolex-oyster-perpetual-date/?p=1109440
Radius Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 Klasika kartáček a mýdlo. Osvědčila se mi i zubní pasta, hlavně na články tahu.
Daemonultimate Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 Soft kartáček na zuby a mejdlo.Pak sprcha,ručníkem lehce vysušim a na sklo jemný hadřík na brýle kvůli AR.
Sphinxx Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 Jak tam někdo píše, že by se bál, tak nevím čeho, ale já mám obavy přejet kartáčkěm přes AR, aby se nepodřel, u Dušáka tvrdili, že je to prej naprosto normální a AR to vydrží, stejně jsem to nezkoušel.
Arkham Odesláno 22. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2014 Když čtu o tom mydlení co vám to dělá s těsněním?Je to přece jen chemie a co vím tak jen Sinn a Damasko používá místo pryže Viton který je vůči chemikáliím násobně odolnější.Já myju zásadně jen čistou vodou o teplotě + - lidského těla.
martinzberatel Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2014 Na ťahy je najlepšia ultrazvuková čistička, zohnal som jednu z druhej ruky za ani nie 200 Kč a sluzi vyborne! takisto aj na sperky, okuliare a ine drobosti...aj ked to zatial len skusam, kazdopadne hodinky to vypulirovalo perfektne... dvoje quartzy som tam hodil komplet, aj ked vacsinou byva k tomu nadstavec, aby boli hodinky nad hladinou...
martinzberatel Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2014 je tu k tomu aj vlakno, resp. dve:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34283-ultrazvukov%C3%BD-%C4%8Disti%C4%8D/ http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/29655-cisteni-hodinek-ultrazvukem/?p=435774&hl=ultrazvuk*&fromsearch=1&do=findComment&comment=435774
Jiří9 Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2014 Na ťahy je najlepšia ultrazvuková čistička, zohnal som jednu z druhej ruky za ani nie 200 Kč a sluzi vyborne! takisto aj na sperky, okuliare a ine drobosti...aj ked to zatial len skusam, kazdopadne hodinky to vypulirovalo perfektne... dvoje quartzy som tam hodil komplet, aj ked vacsinou byva k tomu nadstavec, aby boli hodinky nad hladinou... To víž že je nejlepší dát do ultrazvuku cele hodinky najednou . Jsou pak jako nové.
martinzberatel Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2014 To víž že je nejlepší dát do ultrazvuku cele hodinky najednou . Jsou pak jako nové.Tie quartze som tam dal komplet pod hladinu, na druhych som ani neodpajal tah.... na jednych mi nesla uz ani luneta otacat, a po vybrati z cisticky beha jak nova celkovo cele hodinky sa leskli jak nove, niet na to... ale mechanicke by som Tam rozmyslal ci dat.. ale verim, ze to su take male mini cisticky, ze by to nebol problem.. zalezalo by asi na cene..
Jiří9 Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2014 Tie quartze som tam dal komplet pod hladinu, na druhych som ani neodpajal tah.... na jednych mi nesla uz ani luneta otacat, a po vybrati z cisticky beha jak nova celkovo cele hodinky sa leskli jak nove, niet na to... ale mechanicke by som Tam rozmyslal ci dat.. ale verim, ze to su take male mini cisticky, ze by to nebol problem.. zalezalo by asi na cene..Čistit ultrazvukem tahy a náramky u hodinek bez strojků je běžné a účinné. Dávat to tam celé už je jenom pro otrlé a profesionála by to ani nenapadlo vzhledem k možným následkům .. Je možné, že to nějaká slabá třeba z Lidlu nenaruší a vodotěsné hodinky vydrží, ale to je na každém jestli chce experimentovat nebo to dát vyčistit odborně a se zárukou.Jirka
Jirkasirka Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2014 Já teda taky dětský kartáček na zuby a tekuté mýdlo. Sušíme v bavlněné pleně a sklo hadříkem od brýlí. Nemyju každý den. Zatím vše ok a výsledky viditelné.
McStinger Odesláno 25. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2014 Ja som kedysi do ultrazvukovej čističky strčil akési bezcenné quartzové chronografy, zabudol ich strážiť a po chvíli už som pozeral na zmytú farbu z ciferníku
5etter Odesláno 2. června 2014 Nahlásit Odesláno 2. června 2014 Jednou za čas opláchnu hodinky vlažnou vodou s mýdlem. Kdybych to dělal doma, tak bych je i vydrbal kartáčkem na zuby. Většinou to ale dělám v práci, kde nemám kartáček, ale za to je tam tlakový vzduch, takže je potom osuším sedmi barama z pistole. To ale mluvím o vodotěsných hodinkách, které jsem nosil jako onewatchguy. Po vstupu na fórum se u mě objevilo několik hodinek s WR30 a ty už bych v umyvadle nekoupal. Naštěstí tím, jak je střídám, se špiní pomaleji, takže jsem to ještě neřešil. Ale asi bych použil vlhký hadřík a ten kartáček.
Návštěvník YPO Odesláno 2. června 2014 Nahlásit Odesláno 2. června 2014 Většinou to ale dělám v práci, kde nemám kartáček, ale za to je tam tlakový vzduch, takže je potom osuším sedmi barama z pistole. per to hlavně na korunku a tlačítka ..... tam se usazuje voda nejvíc
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se