Prochy68 Odesláno 24. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2019 (upraveno) Ja si neco podobneho uz nekolikrat chtel poridit misto zimni bundy, pak jsem se ale bal, ze bych se v tom uvaril. Tak potom napis zkusenosti, docela by me to zajimalo. Upraveno 24. září 2019 uživatelem Prochy68 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 24. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2019 už tolikrát jsem měl kama svetr v ruce, ale nikdy mě to nepřesvědčilo. ale to je asi tím, že jsem byl v podnikové prodejně dale of norway jinak by se mi ty kamy moc líbily a možná bych zkousnul i ten polyester Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 24. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2019 už tolikrát jsem měl kama svetr v ruce, ale nikdy mě to nepřesvědčilo. ale to je asi tím, že jsem byl v podnikové prodejně dale of norway jinak by se mi ty kamy moc líbily a možná bych zkousnul i ten polyesterDale jsem v ruce neměl a tu cenu bych si neodůvodnil Na outdoor foru jsem se dočetl, že Kama je podobná, ale asi to byl výkřik do tmy, resp. do zimy Dale bude mít určitě min. větší gramáž, i když ten můj s windstopperem taky váží jako jeansová bunda Prochy68: ono to do našich podmínek vůbec není špatný nápad s tou bundou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 24. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2019 Jenze ja u nas uz asi 3 roky zimni bundu na sobe nemel, ted jsem si koupil na zimu v bushmanovi jarni ;-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 24. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2019 Jenze ja u nas uz asi 3 roky zimni bundu na sobe nemel, ted jsem si koupil na zimu v bushmanovi jarni ;-))Právě, ten svetr by mohl fungovat dobře a ta membrána je na kůži příjemná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 pozor na hydrolýzu PU.Ahoj, hydrolýzou PU je myšlena normální degradace materiálu, je to tak? Nechci dělat chytrého, ale jako chemikovi rve uši/oči:) Nebo je to nějaé moudro z outdoor fora? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 To je Cimrmanův chemický vtip, což je pro chemika něco tak strašně komického. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 A to jsem si myslel, že Mistrovo dílo celkem znám. Mea culpa.To je Cimrmanův chemický vtip, což je pro chemika něco tak strašně komického. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milda21 Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Jestli je hydrolýza PU nesmysl, rád se nechám poučit, ať nešířím bludy. Třeba tady to vypadá celkem odborně. https://hiking.sk/hk/ar/4686/co_je_hydrolyza_polyuretanu_a_ako_nici_podrazky.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 1. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2019 Jestli je hydrolýza PU nesmysl, rád se nechám poučit, ať nešířím bludy. Třeba tady to vypadá celkem odborně. https://hiking.sk/hk/ar/4686/co_je_hydrolyza_polyuretanu_a_ako_nici_podrazky.htmlChemii polymerů si pamatuji už jen z dálky a spíš ze zájmu, ale samotná karbamátová vazba (esterová ani eterová jak tam píšou, není v tomhle případě správně) je docela stabilní na to aby ji u bot v komoře/skladě 'rozkousala' vlhkost. Daleko větší vliv má vzdušná oxidace a UV. I proto se na troipika kvalitnějších stanů používá místo PU zátěru silikonozace. Hydrolýza probíhat může, ale za podmínek, které si při použití obuvi moc neumím představit:) No, kdyby nic, tak jsem si aspoň trochu osvěžil trochu jiný obor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 1. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2019 No ono ta hydrolýza bude asi taková degradace materiálu, takže máte všichni pravdu.Důležité je, že se to děje a nejde to ovlivnit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 1. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2019 No ono ta hydrolýza bude asi taková degradace materiálu, takže máte všichni pravdu.Důležité je, že se to děje a nejde to ovlivnit Degradace to je, jenom jsem chtěl říct, že podle toho co vím, tak je to dost nepravděpodobné, že by to měla být hydrolýza. Proto mě to taky trochu trklo.A vesměs všechno co jsem o té údajné hydrolýze narychlo našel, tak jsou takové PR/marketingové prohlášení. S dalším hlášením přijdu, až budu vědět, jak tomu zabránit:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 2. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2019 Tak jsem otestoval výše zmiňované Adidas Terrex.Měl jsem je +- 12 dní v lese, žádné velké treky, jen půl nebo celodenní šmatlání po lese (taková houbařina). Boty nejsou určeny pro širokou nohu, i já, se svou průměrně širokou nohou a nízkým nártem, jsem u jedné boty, prvních pár dní, pociťoval zvnějšku tlak na malíkovou hranu. Jinak jsou boty anatomicky zpracované dobře a tlak se po prvotním "vyšlápnutí" vytratil. Boty mají skvělý grip a podrážku jako takovou, která drží skoro na všem. Vadil mi jen jejich systém uchycení plandajících tkaniček "laces bungee", který překáží při šněrování a při využití všech ok ani není třeba tkaničky "kotvit", protože výsledný produkt je krátký Nicméně je to maličkost, která se dá z jazyku odpárat. Pro mé účely bych ještě uvítal vyšší komín. Došlap byl vždy jistý a stabilní. Neustálé brodění větvemi zanechává na botách šrámy, pro toto fórum typicky označované jako patina Pro volbu velikosti u Adidas mohu doporučit jejich tabulku a řídit se délkou chodidla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Odešel mě kamarád ze Salewy a se slevami je šlus a jelikož vím, že si u nás nevědí co si za botu říct, začínám je bojkotovat . Nemáte někdo zkušenost s tímto obchodem? O čtrnáct stovek levnější než u nás a to už se vyplatí. https://www.trekkinn.com/outdoor-mountain/salewa-mtn-trainer-goretex/136691952/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=6205881&country=cz&gclid=EAIaIQobChMI5cvTnJug5QIVVuDtCh2j9AjvEAQYAyABEgJtjPD_BwE&gclsrc=aw.ds Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Pokud to nemusí být Salewa (osobně ji nějak nemusím), vřele doporučuji LaSportiva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 La Sportiva je na pohodu, mám toho od nich dost a mám tu značku moc rád, ale v této době nic z bot co by vyhovovalo. No a Salewu mám rád úplně stejně :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 LaSportiva jsou moje srdcovka. Ale uslintávám nad těmahle, snad je brzo někde objevim na vyzkoušení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Mě teď přišly tyhle. Léta jsem používal Alasky, bohužel dosloužily už neopravitelně, tak jsem zkusil změnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 LaSportiva jsou moje srdcovka. Ale uslintávám nad těmahle, snad je brzo ...Hm, fešný ... Salewy dělají krásné boty, funkční a extrémně pohodlné :-) Bohužel, aspoň tedy mě vydrží maximálně a to je hodně dobrý výsledek, tak dva roky. Třeba Firetail rok, ale zase na druhou stranu, za to dobrodružství s nimi to stojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 16. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2019 Mě teď přišly tyhle. Léta jsem používal Alasky, bohužel dosloužily už neopravitelně, tak jsem zkusil změnu. 96A4425E-6EF5-44FE-BA39-B1CE77C158BE-21323-00000A5C47F9D820.jpgTy vypadaji velke a bytelne. Na jare jsem si odskocil od Meindlu k Hanwagum a dobry. Celokozene Lhasy z jaka a suprspokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se