Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?

Doporučené příspěvky

Ja si neco podobneho uz nekolikrat chtel poridit misto zimni bundy, pak jsem se ale bal, ze bych se v tom uvaril. Tak potom napis zkusenosti, docela by me to zajimalo.

Upraveno uživatelem Prochy68
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už tolikrát jsem měl kama svetr v ruce, ale nikdy mě to nepřesvědčilo. ale to je asi tím, že jsem byl v podnikové prodejně dale of norway :)

jinak by se mi ty kamy moc líbily a možná bych zkousnul i ten polyester

Dale jsem v ruce neměl a tu cenu bych si neodůvodnil :) Na outdoor foru jsem se dočetl, že Kama je podobná, ale asi to byl výkřik do tmy, resp. do zimy :) Dale bude mít určitě min. větší gramáž, i když ten můj s windstopperem taky váží jako jeansová bunda 

Prochy68: ono to do našich podmínek vůbec není špatný nápad s tou bundou

Odkaz ke komentáři

Jestli je hydrolýza PU nesmysl, rád se nechám poučit, ať nešířím bludy. Třeba tady to vypadá celkem odborně.

https://hiking.sk/hk/ar/4686/co_je_hydrolyza_polyuretanu_a_ako_nici_podrazky.html

Chemii polymerů si pamatuji už jen z dálky a spíš ze zájmu, ale samotná karbamátová vazba (esterová ani eterová jak tam píšou, není v tomhle případě správně) je docela stabilní na to aby ji u bot v komoře/skladě 'rozkousala' vlhkost. Daleko větší vliv má vzdušná oxidace a UV. I proto se na troipika kvalitnějších stanů používá místo PU zátěru silikonozace. Hydrolýza probíhat může, ale za podmínek, které si při použití obuvi moc neumím představit:)

No, kdyby nic, tak jsem si aspoň trochu osvěžil trochu jiný obor.

Odkaz ke komentáři

No ono ta hydrolýza bude asi taková degradace materiálu, takže máte všichni pravdu.

Důležité je, že se to děje a nejde to ovlivnit 

Degradace to je, jenom jsem chtěl říct, že podle toho co vím, tak je to dost nepravděpodobné, že by to měla být hydrolýza. Proto mě to taky trochu trklo.

A vesměs všechno co jsem o té údajné hydrolýze narychlo našel, tak jsou takové PR/marketingové prohlášení.

S dalším hlášením přijdu, až budu vědět, jak tomu zabránit:)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem otestoval výše zmiňované Adidas Terrex.

Měl jsem je +- 12 dní v lese, žádné velké treky, jen půl nebo celodenní šmatlání po lese (taková houbařina). 

Boty nejsou určeny pro širokou nohu, i já, se svou průměrně širokou nohou a nízkým nártem, jsem u jedné boty, prvních pár dní, pociťoval zvnějšku tlak na malíkovou hranu. Jinak jsou boty anatomicky zpracované dobře a tlak se po prvotním "vyšlápnutí" vytratil. 

Boty mají skvělý grip a podrážku jako takovou, která drží skoro na všem. 

Vadil mi jen jejich systém uchycení plandajících tkaniček "laces bungee", který překáží při šněrování a při využití všech ok ani není třeba tkaničky "kotvit", protože výsledný produkt je krátký :) Nicméně je to maličkost, která se dá z jazyku odpárat. 

Pro mé účely bych ještě uvítal vyšší komín. 

Došlap byl vždy jistý a stabilní. 

Neustálé brodění větvemi zanechává na botách šrámy, pro toto fórum typicky označované jako patina :)

Pro volbu velikosti u Adidas mohu doporučit jejich tabulku a řídit se délkou chodidla. 

post-23865-0-64845400-1569995225_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Odešel mě kamarád ze Salewy a se slevami je šlus a jelikož vím, že si u nás nevědí co si za botu říct, začínám je bojkotovat :gunsmilie: :lol2:. Nemáte někdo zkušenost s tímto obchodem? O čtrnáct stovek levnější než u nás a to už se vyplatí.

https://www.trekkinn.com/outdoor-mountain/salewa-mtn-trainer-goretex/136691952/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=6205881&country=cz&gclid=EAIaIQobChMI5cvTnJug5QIVVuDtCh2j9AjvEAQYAyABEgJtjPD_BwE&gclsrc=aw.ds

Odkaz ke komentáři

LaSportiva jsou moje srdcovka. :) 

Ale uslintávám nad těmahle, snad je brzo ...

Hm, fešný ... Salewy dělají krásné boty, funkční a extrémně pohodlné :-) Bohužel, aspoň tedy mě vydrží maximálně a to je hodně dobrý výsledek, tak dva roky. Třeba Firetail rok, ale zase na druhou stranu, za to dobrodružství s nimi to stojí.

Odkaz ke komentáři

Mě teď přišly tyhle. Léta jsem používal Alasky, bohužel dosloužily už neopravitelně, tak jsem zkusil změnu.

attachicon.gif 96A4425E-6EF5-44FE-BA39-B1CE77C158BE-21323-00000A5C47F9D820.jpg

Ty vypadaji velke a bytelne. Na jare jsem si odskocil od Meindlu k Hanwagum a dobry. Celokozene Lhasy z jaka a suprspokojenost.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...