Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
1 hour ago, Prochy68 said:

Z hlediska funkčnosti jo, ale z hlediska pohodlí určitě ne. Jde o preference.

Jasný....jednou jsem zkoušel z takto vyřízlou patou nějakou Lowa, myslím že to byla a nebyl jsem schopen botu dotáhnout abych byl happy. Ale samozřejmě tato botka může mít úplně jiné, lepší řešení...v Hudáči je mají jsem koukal, tak jí ze srandy zkusím.

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Ty speedgoaty jsem koupil chvíli po tvarohovi, za mě Hoka úplně jiný vesmír nez Altra. Stačilo by na to sice jenom to, aby se do 20km nerozpadly (což není vysoko nastavena laťka), ale i co se tyka pohodlí a střihu te boty, je speedgoat prostě jinde (porovnávám s Timp).

Riskl jsem to a šel jsem s nima rovnou z krabice na 4denní čundr a ta bota je jak bačkora, na noze sedi super (ne jako střih ptakopysk u Altry, ktery zpusobil akorát to, že když člověk stoupl hranou na kámen, tak se podrážka předni části rázem objevila na nártu; a ne, nemam špatnou velikost).

Co bych vytkl, je honosné označení mid pro lapače bordelu, ktery za me je v této podobě pitomost. Druhý den uz moc nelapal a hlavne se do te boty hrozně blbě leze bez lžíce. Předchozí verze byla opravdu mid, ale přijde mi, že nesedela tak dobře jako ta nová. Tohle jsem sice z fotek čekal, ale i tak je pro me zklamání, ze kotník neni aspon trochu zpevněný.

Oproti altram jsou taky min vzdušné, ale to je dané přítomnosti membrány a pro me vlastne další z důvodu proč Altry ne, jeste jsem se neocitl v situaci, kdy by boty bez membrány fungovaly, vždy skončím s mokrýma botama a ponozkama od ranní rosy, nemam čas je sušit a to, ze uschnou samy a rychle se mi snad nikdy nestalo, boty mam dycky mokré az do večera, nedej bože, že by třeba ještě některý den pršelo. To pro me v Altrach znamenalo 4 dny v mokrém, tady membrána funguje (a díky te olačce tam z vrchu neteče, takze vlastne nějaký smysl má).

Takze pro me Hoka velmi příjemné překvapení, čekal jsem podobnou frikulín vyhajpovanou botu jako Altra a myslel, ze stejne jako loni je hned po čundru pošlu zpátky prodejci, ale na rozdíl od Altry jsem dostal fajn botu, ktera opravdu funguje a mam z ní radost.

• Dát hlas 2
Odesláno

já jsem teď objevil úplně nový svět - obchodny s pracovními oděvy. Úplně nová nabídka a výrazně levnější, než je v běžné obchodní síti.

Pravda, zásadním důvodem bylo, že zoufale, ale fakt zoufala nesnáším zavazovací boty, chtěl jsem něco na suchý zip, ale to tam mají jen takové ty "polosandály" (prostě polobotky s dírami), ale mají tam dost širokou nabídku bot, včetěn kontníčkových "na kolečko". Kupoval jsem ve čtvrtek, zatím jsem v nich toho moc nenachodil, ale to obouvání a zouvání je totálně super.

Odesláno (upraveno)

Jeste doplním ke svému plivání síry na Altru dalsi zkusenost ze včerejška.

Ma draha princezna se mou (doma notně vokalizovanou) zkušeností s Altrou neřídila, protože "je strašně chce a maj je všichni hikefluenceri, tak to nemůže byt přece špatná bota" a koupila si lone peak.

Má je cca měsíc a tak 30km s kočárkem max. Včera, když jsem kontroloval, jestli ji vyschly po neplanované procházce mořem (za cca 18 hodin v pouštím prostředí Lanzarote to uplne nestihly, ale uznávám, ze ven jsem je daval odpoledne kolem 4 poté, co jsem je důkladně propláchl sladkou vodou a na nohy je vlhké dávala kolem poledne druhý den) a při kontrole suchosti jsem zjistil, že má v obou špičkach díry ve vnitřní podešvi. Jasně, nehtu určitě stačí i kratší doba, ale překvapilo mě, že to neni u palce, kde se tyhle díry obvykle dělají mě, když si neostriham nehty. Vzhledem k pěstenym chodidlum me drahé a poloze někde uprostřed boty me ty díry fakt překvapily a ohledně toho, že vznikly od nehtů jsem trochu na vážkách.

Reklamace nema smysl, sam bych ji neuznal, ale davam tady jenom doplacu, ze bud jsem fakt extrémní smolař na jednu konkrétní značku, anebo proste fakt stoji celá Altra uplne zahovno.

Upraveno uživatelem Maro
Odesláno

La Sportiva Aequlibrium Speed... To sú tak výborné topánky do voľného terénu, až by som plakal :D Zo šiestich dní prepršalo/presnežilo tak 4,5, plus milión brodov a podmočených alebo mäkkých zasnežených plání – a ani kvapka. Robia mi radosť, zatiaľ ma na nich počas chôdze nevyrušilo vôbec nič, ani jediný raz. Celé dni o nich neviem. To sa mi doteraz u žiadnych nestalo, vždy sa našla aspoň nejaká marginálna kravina.

20250912_110857.thumb.jpg.9f054284956681d7471bef7d03091190.jpg

image.thumb.png.c3ff09510a958329e1e25f47b7b258b4.png

U kamarátov v outdoor shope som už dohodnutý, že mi vždy jedny v mojom čísle držia. Keby sa náhodou prestali vyrábať, budem ich mať do zásoby :D 

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 17 hodinami, Prochy68 napsal:

Ještě že mám silnou vůli 😆

Veď si ich niekde vyskúšaj. Tak aspoň zistíš, že to kopyto naozaj nie je na tvoju nohu a máš po probléme :D 

Dnes som si uvedomil, že ich beriem už aj tam, kam nemusím – jednodňovky na otočku. Ráno som si ich zobral na vybehnutie oproti na Esju namiesto ľahkých GTX trailoviek od Salomonu... (GTX Tecnicy dožili a nové musím dokúpiť na SK)

• Like 1
Odesláno

Já je koupil, ale špatnou velikost a ještě k tomu širší verzi. Nechtělo se mi je posílat zpět, tak jsem je posunul synkovi a ten je spokojený. 

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

LS už několikáté velké zklamání 😬 Raptor na běhání něco málo přes rok starý....v létě běhám v jiných, v zimě běhám v jiných, takže tohle pouze do šeredného, deštivého počasí, uběhli velké prdlajs a bláto jim očividně nedělá dobře....jsem je omyl a oni se na mě šklebí jak debil. Ještě jsem zapomněl zmínit že stáli pouze 4.500,- 🙈

20251015_173051820.JPG

20251015_173033715.JPG

Upraveno uživatelem African
  • Sad 1
Odesláno

Ty jo Afri to je pech. Ja nosim ultra raptory ii,mam treti par a taham je porad s coklama a za me nej bota. Do hnusu druhej par tx5 a taky super. Mozna tim,ze mam ,,obyc" raptory bez gtx. 

Odesláno
4 minutes ago, TLD said:

Ty jo Afri to je pech. Ja nosim ultra raptory ii,mam treti par a taham je porad s coklama a za me nej bota. Do hnusu druhej par tx5 a taky super. Mozna tim,ze mam ,,obyc" raptory bez gtx. 

To s tebou plně souhlasím, první zažili peklo a stále po letech drží, tak jsem vzal nedávno druhé.... prověřená botka 👍 U nízkých tx5 mi rupla pata po dvou týdnech nošení, tak ty už taky nesmí do baráku 😅

20251015_184049967.JPG

Odesláno
8 minutes ago, Kluk jako buk said:

To je pech. Já už mám druhé Ultra Raptory GTX a kromě sjeté podrážky drží jak židovská víra.

To rád slyším 👍 Řekl bych že jim nesedí voda, už dříve jsem si všiml že má tendence ta koženka absorbovat a po každé byla jak houba, jenom GTX držela vlhkost. Tak jsem dost impregnoval, ale ani to nepomohlo..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...