Ajaj Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 @African- to jsem taky cetl. Super a holce palec nahoru. Jen pro me osobne jsou to oblasti, kde bych se bud do tydne zblaznil nudou nebo (pravdepodobnejsi) se do mesice uchlastal na plazi koktejlama jinak si myslim, ze tyhle oblasti vypadaji super ze vzduchu ale na zemi je to vsechno na jedno brdo - vlevo more, vpravo palmy. Jestli neco takovyho, tak bych si radsi strihl Jamajku - plaze krasny, hory a dobre ujety lidi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 před 14 hodinami, moco napsal: Slušná fotka Tak v častiach treku s takýmto parádnym chodníkom sa dá šliapať aj bosý, nohy si nachvíľu oddýchnu od ťažkých topánok... Btw, mne na poslednom vážnejšom treku odišli topánky hneď na začiatku, takže som chvíľu išiel v šľapkách. A zvyšok treku vrátane VHT časti nad 5000 m naťažko som prešiel v páreurových handrových teniskách s polystyrénovou podrážkou z dedinského obchodu s múkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 před 13 hodinami, Ajaj napsal: Super fotka ku.va ja uz bych nekam vyrazil az bych brecel Cítím to úplně stejně!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 (upraveno) Ale když se vrátím k tématu... už druhým rokem nosím "krosky" od Kaylandu a ta bota mě vážně překvapila. Původně jsem měl v plánu jiné, jinou značku, ale pak jsem si říkal, že zkusím jít cenově níž a jak na tom bude kvalita. Doposud je za mě všechno perfektní. A aby toho nebylo málo, tak jsme kdysi před čtyřmi lety rozhodli, že přítelkyně vyzkouší Karrimore, nízké bez membrány, na takové to chození se psem do přírody a nebo jako nástupovky. Ty boty nás taky hodně překvapily, protože 4 roky sloužily bez problémů, přesto, že jsme rozpad očekávali tak po roce možná dvou letech. Zvládli i pár ferat a hopsání po skálách. Můj největší problém jsou ale ponožky, nebo spíš moje nohy. Tam už jsem vyzkoušel taky všechno a marně, ale zřejmě je to spíš spojeno s prokrvováním a podobně. Upraveno 19. února 2021 uživatelem Zdenek1307 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 před 57 minutami, Ajaj napsal: @African- to jsem taky cetl. Super a holce palec nahoru. Jen pro me osobne jsou to oblasti, kde bych se bud do tydne zblaznil nudou nebo (pravdepodobnejsi) se do mesice uchlastal na plazi koktejlama jinak si myslim, ze tyhle oblasti vypadaji super ze vzduchu ale na zemi je to vsechno na jedno brdo - vlevo more, vpravo palmy. Jestli neco takovyho, tak bych si radsi strihl Jamajku - plaze krasny, hory a dobre ujety lidi. Myslím že rok, dva bych to tam dal v pohodě A koukám že se tady na trek s baťohem doporučují už i kroksy, no hezky pěkně..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 Před hodinou, wawrik napsal: Slušná fotka Tak v častiach treku s takýmto parádnym chodníkom sa dá šliapať aj bosý, nohy si nachvíľu oddýchnu od ťažkých topánok... Btw, mne na poslednom vážnejšom treku odišli topánky hneď na začiatku, takže som chvíľu išiel v šľapkách. A zvyšok treku vrátane VHT časti nad 5000 m naťažko som prešiel v páreurových handrových teniskách s polystyrénovou podrážkou z dedinského obchodu s múkou To mi pripomnelo jak jsem kdysi vyrazil na Triglav v novejch, nerozslapnutejch, Meindlech. Prvni den pohoda, ale druhy den rano na jedny ty chate pod vrcholem jsem zjistil, ze v jedny bote uz neudelam ani krok. Takze jsme vyrazili dolu, ja zadny zabky, Crossy ani nic podobnyho nemel, tak jsem sel jen v ponozce, do ktery jsem nacpal vlozku z boty. Povedeny jeste bylo, ze jsme s ohledem na okolnosti volili nejkratsi cestu, ktera dole koncila uplne jinde, nez jsme meli auto. Takze na zaver nas cekal jeste autostop, kterej jsem byl rovnez nucenej absolvovat pouze s jednou botou (nektery lidi na me koukali dost neduverive), Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 kdyz si vezmete v jakejch sandalech mistnaci tahaj expedicim vybaveni pod kopec, tak to vazne asi moc resime Osobni zkusenost, kdyz jsme trekovali s drazsi polovickou v Patagonii, tak se ji odlepila skoro cela podrazka na bote hned prvni den. Reseni? Duck-tape ovazat celou botu a nachodila v pohode dalsich 60km Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 Ano místňáci, kamzíci a další borci. I Wawrik je na kopci jak doma, ale to je prostě úplně něco jiného. Nejde to tu všeobecně doporučovat každému kdo se na kopec vydá. Stačí pokecat kdekoliv s horskou službou a ty ti jasně řeknou, že za 90% úrazů nohou může nevhodná obuv. No a pak jim s vyvrknutým kotníkem vyprávěj jak Mára Holeček taky běhá po kopcích v teniskách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 před 56 minutami, African napsal: Ano místňáci, kamzíci a další borci. I Wawrik je na kopci jak doma, ale to je prostě úplně něco jiného. Nejde to tu všeobecně doporučovat každému kdo se na kopec vydá. Stačí pokecat kdekoliv s horskou službou a ty ti jasně řeknou, že za 90% úrazů nohou může nevhodná obuv. No a pak jim s vyvrknutým kotníkem vyprávěj jak Mára Holeček taky běhá po kopcích v teniskách Jak říká můj parťák: "všechno je to jenom o technice našlapování":) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_l Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 Rozšlápávám nový Škarpy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 19. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2021 (upraveno) před 10 hodinami, African napsal: Nejde to tu všeobecně doporučovat každému kdo se na kopec vydá. Stačí pokecat kdekoliv s horskou službou a ty ti jasně řeknou, že za 90% úrazů nohou může nevhodná obuv. To je floskula, ktorá sa dá použiť vždy... Základ je chodiť v tom, na čo je noha zvyknutá. Teória je taká, že keď bežne chodíš v mäkkých alebo voľných topánkach (čo je napríklad aj môj prípad), viac sa ti posilnia úpony a šľachy, ktoré používaš pri udržiavaní rovnováhy, došľape a podobne. Takže v prípade núdze (rozpadne sa ti topánka) môžeš v normálnom teréne celkom bez obáv vyzuť pevnejšie trekové topánky, ktoré ti poskytujú dodatočnú podporu. No pokiaľ je noha zvyknutá na pevné topánky, alebo človek toho cez týždeň nejako veľa nenachodí, koleduje si o podvrtnutie. Myslím, že tu vo vlákne sú ľudia natoľko pri zmysloch a skúsení, že ich nenapadne zo dňa na deň pozahadzovať svoje obľúbené céčkové topánky a vyraziť na trojtýždňový trek v šľapkách Na odľahčenie, zlomený kotník s príbehom. Bohužiaľ typ obuvi neuvádzajú Upraveno 19. února 2021 uživatelem wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Teorie je taková že většina ichtylů co si v teniskách s těžkým batohem na zádech vyvrkne na kopci kotník, chodí v teniskách i v běžném životě a pořádný trekový boty doma ani nemá Já si myslím že spíš než o tom jak kdo má dobře vyvinuté šlachy, je to o čtení terénu a zkušenostech se v něm pohybovat. Já radši s těžkým batohem pevné, vysoké a to už jen z důvodu, že se nemusím tak hlídat, když už si blbě dupnu, tak ta bota tu nohu prostě podrží a jde se dál. Ale každopádně ať si každý chodí v čem chce, kroksům zdar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 20. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2021 Já třeba vysoky boty nosím jen kvůli sněhu.Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 21. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2021 Máte někdo zkušenosti s Adidas GS-9.4? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 21. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2021 Adidas obecne ma celkem uzka kopyta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin12345 Odesláno 21. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2021 Vybíral jsem nějakou levnou trekingovku, na ty naše kopečky. Na základě kladných ohlasů z různých míst, jsem zakoupil tyto: Salomon EVASION 2 MID LTR GTX. Zatím rozcházím a vypadá to, že budem kamarádi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 22. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2021 před 17 hodinami, AndyAaron napsal: Adidas obecne ma celkem uzka kopyta. Tyhle by mohly být na šířku v pohodě, bude to ještě staré kopyto, podle tlumení adiPRENE, které si pamatuji z 90’. Spadají do speciální kategorie služebních bot. Nosí/nosívala je snad německá policie. Zkusím je asi a dám vědět, vrátit to jde vždy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milda21 Odesláno 22. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2021 Zdarec, můžete mě někdo prosím popostrčit, které vybrat? Tevy jsou o něco těžší, ale přijdou mi festovnější. Díky. https://www.thenorthface.cz/shop/cs/tnf-cz/panske-boty-activist-futurelight-3yup?variationId=BQW https://www.tevastore.cz/Teva-Arrowood-Riva-WP-1018742-BLKO#tabsPopis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 22. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2021 Tevy jsou papuče. Měl jsem předchůdce těchto nízké a pak i kotníčkové. Nízké vydržely hrozně moc, ty kotníčkové už se mi nezdály tak dobré. Teď chodím v teniskách, nejlépe mi sedí New Balance, ne ty základní ze sportissima, ale krosové do Baboše - Pavel Baběrád, občas má výprodej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 25. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2021 Konečně mi v Hudy.cz naskladnili Altra Lone Peak 5.0 Mají tam v každé velikosti jen jeden pár Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se