Přejít na obsah

Tipy k novemu foru

Doporučené příspěvky

Pánové, dámy. Omlouvám se, věc intenzivně řeším, akorát to není vidět, což je na tom o to smutnější.

Co se děje? Já nevím. Tedy vím to technicky: někdo na chronomag spustil bootnet s DDOS útokem. Pro ty, co nevědí: hromada nahackovaných počítačů se snaží přistupovat na Chronomag stejně, jako vy, ale dělají to za účelem jeho přetížení. A je jich opravu hodně, vyšší desítky až stovky ve vteřině.

Co nevím, je, proč se tak děje. Běžně se to dělá za účelem prolomení díry v software a postování spamu, jenže to není tenhle případ, dávka spamu se nezvýšila. Nebo za výkupné, ale to nikdo nepoptával. Jediná moje teorie je, že to někdo prostě zkouší, protože téma hodinek je atraktivní, chronomag zaběhnutý, takže se dostal na nějaký seznam ... jinou teorii nemám :(

Co se s tím dá dělat? To je to nejhorší. Nic moc, těžko se odlišuje DDOS útok od návštěvníka. Zatím se vyhazují dotazy ze zjevně vadných IP adres (sorry, z Ukrajiny a Číny se na Chronomag už moc nepodíváte), ale i vyhazování stojí režii serveru, kromě toho nemůžeme blokovat všechno, řada útočících botnet počítačů má i české IP adresy :(

Zatím analyzujeme další IP adresy a postupně je blokujeme, hledáme nějaké profi řešení, které bude cenově přítulné, ale tohle bohužel nemá jednoduché řešení, kromě toho, že ti debilové toho nechají.

Mimochodem, kdyby nebyl vyhražený server, nejelo by to s touto zátěží vůbec, takže ještě jednou díky všem, co se investice do něj účastnili. Na virtuálním hostingu už bychom byli dávno odpojeni.

Prosím tedy o trpělivost, věnuju se tomu už dva týdny :(

Chronomag.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vysvětlení je logické, držím palce. Ale měl ses ozvat dřív?

Měl, ale říkal jsem si, že je to v pohodě, že zakážu pár IP adres a nikdo z vás si toho nevšimne :)

Má to veselé kratochvíle, jako když zablokuju všechny ty divný mrchy, co tam tak lezou - a nemůžu se přihlásit... ejhle, zablokoval jsem i sám sebe...

No, od zítřka bude monitoring provozu fóra, tak budeme mít i čísla, kdy to neběží. Z toho se bude líp řešit, kdy to negou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...