lolohh Odesláno 28. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2008 Tak jsem dostal k Vánocům mlýnek na kafe, jsem zvědav, jaké to bude. Koupil jsem půlkilové Segafredo, ale ještě nestihl namlít a udělat kafe. Před týdnem mi ještě ke všemu z neznámého důvodu prdlo v kouli a začal jsem pít kafe bez cukru a dost mi to chutná. Nechápu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 29. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2008 (upraveno) Tak jsem dostal k Vánocům mlýnek na kafe, jsem zvědav, jaké to bude. Koupil jsem půlkilové Segafredo, ale ještě nestihl namlít a udělat kafe. Před týdnem mi ještě ke všemu z neznámého důvodu prdlo v kouli a začal jsem pít kafe bez cukru a dost mi to chutná. Nechápu. Kdyz "prepnes" ze Segafreda na neco kvalitnejsiho (ani ne tak cenou, ale cerstvosti a kvalitou) bude ti to chutnat jeste o 100% vic, to mi ver Fakt durazne doporucuju vyzkouset nejakou - treba na zacatek jednoodrudovou kavu ze specialky, kde je zarucena jeji cerstvost a kvalita. Problemem vsech "segafred, lavazz a dalsich smesek" z bezne obchodni site (obchodak na rohu) je bohuzel to, ze ikdyz jsou v obalu, ktery ma zabezpecit jejich dlouhodobou stalost, neni tomu tak a kafe z "obchodaku" je tim padem vetsinou jiz za zenitem a prakticky nepitelne. Jinak z "nahrazek" - kdyz jsem ted na dovolene na Morave, kde se jaksi do slusne kavarny nehnu, tak konzumuji u tchyne a tchana cerny nescafe espresso, espresso to samozrejme neni, ale je faktem, ze je to normalni kave asi nejpodobnejsi a nevrazdi mi to chutove bunky tak, jako jine instatni fujtajbly ... Upraveno 30. prosince 2008 uživatelem tiktaktiktak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2008 já bych teda řek že to Segafredo není až tak špatná volba. Tyhle taliánské směsky jsou vyzkoušené a poměrně slušně zakonzervované v obalu. Samozřejmě to není jako čerstvé ale je to dostupné opravdu všude a v aspoň přijatelné kvalitě narozdíl od zbytku sortimentu v běžném obchoďáku. Totéž platí i u mletých, vakuově balených. Taky návštěvě to jde nabídnout bez rizika, on průměrný kafař nebude hledat nějaké chuťové libůstky. Většina lidí pije strašný věci, no ale to už se tady probíralo. Prostě jak to nesvírá chodidla v pěsti a nenaskakujou z toho pupínky tak to není žádný kafe a strč si to někam a uvař mě jihlavanku :-) Každopádně to chce ten regál přehrabat a najít co nejčerstvější balení. Umlít toho jen nezbytné množství. Mleté i nemleté uchovávat v dobře uzavřených nádobách v chladnu. Pokud se používá mletá vakuově balená tak ihned po otevření přesypat do vzduchotěsné nádoby nebo raději do více nádob menších. Důvod je prostý, s každým otevřením přicházíme o trochu té vzácné vůně. Tak proč si to vyvětrávat všechno když můžu mít jen množství nezbytně nutné. Opět uchováme v chladnu. Někdo doporučuje do ledničky ale já bych to nepřeháněl. Tedy aspoň u té dávky kterou otevíráme často pro okamžitou spotřebu. To máte jako s lahváčem z ledničky, okamžitě se orosí. Čili při otevření nádoby nám káva zvlhne což jí určitě neprospěje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2008 já bych teda řek že to Segafredo není až tak špatná volba... Mno, IMO je z tech italskej smesek Segafredo zdaleka nejhorsi Osobne bych v tech tradicnich presso znackach radil uplne nejvys Ionia, potom asi Lavazza a Illy (Illy myslim dela jenom smesky, ale maji je pomerne dobre namichany) a az pak Segafredo... No a rakousko-nemecko-polsko-madarsky mixy jako Piaza D'oro, Darboven (tedy Alfredo) apod., mno... to uz radsi to instantni Nicmene minimalne 60% chuti ma stejne na triku obsluhujici personal a stroj. V Kralupech je (nebo byl? Naposledy jsem tam byl pred cca. rokem a pul...) nonstop, kde ma majitel nejakou mensi masinu, odhadem tak za 30-40K, stara se o ni jako o dite a ta masina jede vpodstate porad... a sype tam Jihlavanku Standard. To kafe je dobry. Neni to sice kafe, kde by se dal hledat buket, aroma a podobna degustatory oblibena slovicka, ale je dobre pripraveny, ze slusnyho stroje, takze neni hnusny jako ve vetsine tech kavarnicek v nakupnich centrech Jinak slusny kafe se da opravdu poridit uz za celkem slusny penize - ted napr. maji v Tescu pomerne slusnou nabidku (bohuzel vetsinou predmletych, ale jsou i vyjimky) kavicek pocinaje jejich vlastni Tesco Finest - ruzne odrudy (btw, tyhle znacce se moc nesmejte, napr. v UK jsou vyrobky Tesco Finest obecne o kousek drazsi a o mnoho lepsi nez veci treba od Nestle ) az po ctvrt kilovy pytlicek Jamaica Blue Mountain za asi 400Kc. Tak me napada, ze tohle by i mohlo odpovedet Giliusovi - maji tam i slusny vzber instantni kavy, nekolik "odrud", opravdu se od sebe chutove lisi a nektere jsou pomerne fajn. To samy nabizi mj. i Tchibo. Jinak ja osobne z instatnich kav preferuju Jacobs Velvet a Nescafe Nes. Ale nejlepsi kafe bez velke pocatecni investice je stejne z dzezvy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2008 já bych teda řek že to Segafredo není až tak špatná volba... Jo, z meho pohledu je to spis o tom, ze jde o cerstvou kavu, ktera neni dlouho skladovana nejakym obchodnim retezcem. Jinak chuti a znacek je milion, kazdy ma rad neco jineho, takze ja jako takovou neodsuzuju zadnou znacku, jen si proste za Segafredem predstavim klasicky regal supermarketu a tam mesice skladovanou, vakuovanou kavu = tim padem nevalne chuti a aroma. A jak po xte opakuju, i tak je valna cast chuti kavy dana pripravou, takze dobre pripravene cerstvejsi Segafredo muze byt vytecne, oproti x mesicu skladovane a namlete pytlikove Jamaica Blue Mountain. Prave cerstvost a priprava je dle meho podstatane dulezitejsi, nez kvalita a typ kavy, samozrejme ma to jiste hranice a omezeni. Presto souhlasim s nazorem, ze cerstva Jihlavanka pripravovana na opecovanem stroji clovekem, ktery tomu rozumi a s laskou pripravuje bude chutove vys, nez cokoliv "znackoveho", odrudoveho, extrakvalitniho, ale zniceneho vyrobnim postupem, neznalosti a necerstvosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2008 Tak me napada, ze tohle by i mohlo odpovedet Giliusovi - maji tam i slusny vzber instantni kavy, nekolik "odrud", opravdu se od sebe chutove lisi a nektere jsou pomerne fajn. To samy nabizi mj. i Tchibo. Jinak ja osobne z instatnich kav preferuju Jacobs Velvet a Nescafe Nes. Ale nejlepsi kafe bez velke pocatecni investice je stejne z dzezvy díky...vyzkouším..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 30. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2008 Já osobně z těch standardně dostupných můžu nejvíc ILLY s černým pruhem. To je paráda panečku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pschrono Odesláno 2. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2009 (upraveno) Dávám přednost kávě Davidoff Fine aroma nebo Espresso. Také mám rád Illy s červeným pruhem, černý jen sem tam podle nálady. Momentálně jsem na Lavazze, jelikož jsem byl obdarován několika druhy této pochutiny. Jinak nesnáším Seg.....o. ...a Tchibo Exclusive Guatemala se dá dobře pít. Upraveno 2. ledna 2009 uživatelem pschrono Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 2. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2009 Máme v práci presovač s mlýnkem, do kterého sypeme z krásných kamystrů Illy a já si na to bohužel navykl tak, že žádný kafe doma uvařené z PODů mi už moc nechutná. Mlýnek doma můj presovač nemá a rozdíl mezi jakýmkoliv PODem (i stejné Illy) a čerstvě umletým kafem je fakt obrovský. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1Lachtan Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 Když už tady tak hezky básníte o tom které kafe je nej..., tak se také pochlubte jakou používáte vodu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 z vodovodu, přes filtry Brita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pschrono Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 převařenou vodovodní z konvice, cukr zásadně bio třtinový Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pschrono Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 lidi, tak mě napadá, co takhle si každý to svoje kafe vyfotit a pochlubit se tady? Já dnes kafe ještě neměl, půjdu na to. Jen se nechlubte cizím peřím (odněkud z kavárny). Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pschrono Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 takže jsem nafotil lednoduché espresso bez cukru, mléka. Crema je tak 2-3 mm vysoká, trochu jsem ji rozhrábl pro účely focení. Vyšší cremy s mým poloautomatem nedosáhnu (s perlivou vodou jsem ještě neexperimentoval). Omlouvám se za použití blesku a následné nehezké ostré stíny, až budu mít víc klidu, nafotím to bez blesku se stativem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pschrono Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 (upraveno) sorry, asi mi nějak blbne Opera, fotka se nechtěla načíst a pak skočila dvakrát...a o příspěvek výš. A stíny jsem zretušoval jakož i pozadí. Upraveno 4. ledna 2009 uživatelem pschrono Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 (upraveno) Používáte někdo tuto staromódní kombinaci? T.j. namlít kafe a šup s tím do malého kávovaru (dole voda, nad tím trychtýřek s kávou, skrz kterou do horní nádoby probublává voda)? Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Upraveno 4. ledna 2009 uživatelem Duke650 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 takovou konvičku používám, jen obyčejnější za 120kč, takovou osmihrannou, nedávno se tady taky objevila. Mlejnek bohužel nemám žádný takový kde by šla namlít dávka na jedno kafe. Eta co mám doma má blbě dělanou nádobu takže málo kafe je problém z toho vysypat obzvlášť když je najemno. Většinou nechám namlít v obchodě a pak uschovám ve více nádobkách dobře utěsněných jak už jsem psal výše. Na vánoce jsem dostal džezvu z Turecka tak teď vařím po orientálsku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 Kafe vypiju hekťáky, abych vylepšil chuť, potřebuji vědět jaké máte nádobky na kávu a zda-li ji skladujete namletou v lednici, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 (upraveno) Používáte někdo tuto staromódní kombinaci? T.j. namlít kafe a šup s tím do malého kávovaru (dole voda, nad tím trychtýřek s kávou, skrz kterou do horní nádoby probublává voda)? Já doma :-) ačkoliv se nezdá, konvička zvládne i velmi jemně mletou kávu, která dělá problémy i některým mašinkám (za což se Kubsonovi ještě jednou omlouvám :-)) Upraveno 4. ledna 2009 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 BTW - když už tu byla voda - co takhle cukr? Já používám Mauritius Golden Coffee... Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se