xmikes Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2014 ta studená káva vypadá tak drsně že to musím zkusit...Já jsem ještě zkoušel zelenou kávu (příprava za "tepla", je to spíše jako čaj) a má taky úplně jinou chuť. Mi chutná... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansace Odesláno 12. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2014 Studenou kávu připravuji tak, že namleté kafe nechám louhovat v studené vodě přes noc v lednici. Lhostejno v jaké nádobě. Na další den kafe jednoduše přefiltruji přes filtr Aeropressu. Určitě se dá použít i libovolný dripper s papírovým filtrem. Jde jen o to aby se odfiltroval kal. Výsledek je trochu jiný než normální filtrovaná káva a je to neskutečně dobrý . Nejraději mám takto zastudena, světle pražené hodně ovocné africké kávy, např. Keňa Mugaga ze Sicafe je top. Malawi je taky super, i Tanzanie, Etiopie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 12. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2014 tuhle jsem si koupil http://www.frolikovakava.cz/produkty/kava-zrnkova-500-g/frolikova-kava-diplomat-500.htm a musím k tomu něco napsat. Jestli tohle má být střední pražení tak bych chtěl vidět jak u nich vypadá nějaká hodně upražená. To už by muselo být zpopelnění za zvuků smuteční dechovky s čestnou salvou na závěr. Když jsem to otevřel tak jsem se lek že mě to přepadne jak to je černý. Voní to asi jako když asfaltéři spravujou výtluky na silnici. A když to vypadá a voní jako asfalt, tak by to mělo asi chutnat jako asfalt. Jo, tak to nevím, asfalt pro srovnání ochutnávat nebudu. Když jsem to udělal ve frenchpressu tak jsem si uvědomil co to znamená když někde píšou že chuť hodně tmavě pražené kávy je plochá. Prostě je to hořké a nic víc. Udělal jsem si i výše zmíněnou za studena louhovanou. Chuť trošku lepší ale projevila se velice výrazně ta dehtová vůně, asi následek přepražení. V mokka konvičce to šlo, ale že bych se těšil na další to teda říct nemůžu. V džezvě to samý. Zkrátka kdybych použil libovolný levný kafe z obchoďáku tak to dopadne úplně stejně. Můžu kohokoliv ujistit že při srovnání třeba s tím co prodává Tchibo ve svých obchodech, prostě není co řešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 12. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2014 To koukám... já si od Frolíka kupuju tu nejobyčejnější kilovku (mám jí v lednici) a jsem s ní maximálně spokojenej - jemná, silná, nekyselá chuť, tak akorát pražení - viz foto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansace Odesláno 13. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2014 Teda nechci být neuctivý, ale vždyť to je úplně mastný a zničený kafe . Přesně jak píše pepaSFI: smrad asfaltu a dehtu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 13. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2014 jo, vypadá přepraženě, začínají vylézat oleje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 13. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2014 Neobjednává si někdo z vás kafe z Square Mile?? Kafe mají perfektní (teda komu vyhovuje světlejší pražení), ale poštovní je v malém odběru brutální. Nechce někdo objednat se mnou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Ondra Odesláno 13. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2014 Nevim... mne to kafe chutna nejvic, po tech vsech 100% arabicach. Kus dobry robusty ve smesi udela svy :-) Jo, jeste Dallmayr je dobrej. Jednou jsem si dal kafe v Tchibu a 4 dny me z toho bolel zaludek, jak bylo preprazeny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 13. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2014 Neobjednává si někdo z vás kafe z Square Mile?? Kafe mají perfektní (teda komu vyhovuje světlejší pražení), ale poštovní je v malém odběru brutální. Nechce někdo objednat se mnou?kupoval som, ale kvoli postovnemu a dlhej dobe dorucenia!(kedysi 5 prac. dni, teraz > ako mesiac) som prestal tak isto aj od Steva Leightona z Has Bean ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 13. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2014 já teda už kupuju jen od La Boheme Cafe, dojdu si do Sázavské na kafe, koupim zrnka a jdu spokojený domu. Střídám to a zatim jsem se nikdy nezklamal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plina Odesláno 13. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2014 Já taky La bohema Cafe. Ale přímo od zdroje, z pražírny z Vítkova. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 13. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2014 ja iba CafeEternity, overena kvalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plina Odesláno 13. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2014 Abych to ještě tématicky podpořil, tak rychlý cvak mobilem, co je právě "naraženo"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akkersson Odesláno 17. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2014 Nejvíc jsem si oblíbil 100% arabiku Tchibo hezky přefiltrovat. Robustu jsem už několik let vytěsnil z kávového návyku. Udělám asi vyjímku a chci otestovat Sicilia Style opět od Tchibo. Robusta je tam zastoupená jen z 20%, tak by to neměl být takový kopanec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2014 Nejvíc jsem si oblíbil 100% arabiku Tchibo hezky přefiltrovat. Robustu jsem už několik let vytěsnil z kávového návyku. Udělám asi vyjímku a chci otestovat Sicilia Style opět od Tchibo. Robusta je tam zastoupená jen z 20%, tak by to neměl být takový kopanec.Co to je 100% arabica Tchibo? To je jako 100% bílé víno. No, to je jedno. Rozhodně bych se robusty nebál. Beru ji jako kávové koření. Dokáže lehce potlačit výraznou aciditu některých arabik. Navíc, při extrakci vytváří crema efektní lavinový efekt. Dovoluji si doporučit kvalitní robustu v zastoupení ve směsi kolem 15%. Hezky po Italsku. Cerca di comprendermi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2014 Co to je 100% arabica Tchibo? To je jako 100% bílé víno. No, to je jedno. Rozhodně bych se robusty nebál. Beru ji jako kávové koření. Dokáže lehce potlačit výraznou aciditu některých arabik. Navíc, při extrakci vytváří crema efektní lavinový efekt. Dovoluji si doporučit kvalitní robustu v zastoupení ve směsi kolem 15%. Hezky po Italsku. Cerca di comprendermi. A hlavně robusta spolehlivě nakopne :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.palas Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Taky si občas rád dám trochu robusty do směsi, rozhodně to není na škodu. Čistou arabikou se připravujeme o některý chuti, který ale ke kávě neodmyslitelně patří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 aj dobra cista robusta je fajn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 (upraveno) tuhle jsem si koupil http://www.frolikovakava.cz/produkty/kava-zrnkova-500-g/frolikova-kava-diplomat-500.htm a musím k tomu něco napsat. Jestli tohle má být střední pražení tak bych chtěl vidět jak u nich vypadá nějaká hodně upražená. To už by muselo být zpopelnění za zvuků smuteční dechovky s čestnou salvou na závěr. Když jsem to otevřel tak jsem se lek že mě to přepadne jak to je černý. Voní to asi jako když asfaltéři spravujou výtluky na silnici. A když to vypadá a voní jako asfalt, tak by to mělo asi chutnat jako asfalt. Jo, tak to nevím, asfalt pro srovnání ochutnávat nebudu. Když jsem to udělal ve frenchpressu tak jsem si uvědomil co to znamená když někde píšou že chuť hodně tmavě pražené kávy je plochá. Prostě je to hořké a nic víc. Udělal jsem si i výše zmíněnou za studena louhovanou. Chuť trošku lepší ale projevila se velice výrazně ta dehtová vůně, asi následek přepražení. V mokka konvičce to šlo, ale že bych se těšil na další to teda říct nemůžu. V džezvě to samý. Zkrátka kdybych použil libovolný levný kafe z obchoďáku tak to dopadne úplně stejně. Můžu kohokoliv ujistit že při srovnání třeba s tím co prodává Tchibo ve svých obchodech, prostě není co řešit.Von se Frolík fakt poslední dobou nějak z...vil.EDIT: Zkur\/il, kur\/a. Upraveno 19. srpna 2014 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akkersson Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 A hlavně robusta spolehlivě nakopne :-) Já zas nepotřebuju aby mě to zulo z bot, ale ten italo styl vyzkoušim. Jeronimo: Kávové koření - to je dobrý! Kluci, nechci tu Tchibo v žádným případě nijak protěžovat. Žádná hitparáda to asi není, ale pro mě poměr cena/výkon GOOD! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se