Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

no je to lepší, ne že ne, ale ještě trochu hledám správné namletí. Přeci jen si můžu dovolit mít namleto více najemno, ale zase to nesmí být moc, potom to mašina neprorlačí :)

takže, úprava mi přijde jako krok kupředu, ale ještě to musím poladit trochu...

Jo jo, kafe je hlavně o mletí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Uvažuju o koupi aeropressu, mohl by mi někdo napsat srovnání chutí mezi klasickým pressovačem, moka konvičkou a aeropressem. Ty první dva mám a používám a u aeropressu mám trochu strach, abych nepil obarvenou vodu, přeci jen jsem zvyklej na pořádnou voltáž... ;o) Mimochodem, aktuálně na pressu a moc nám tu všem chutná...

 

post-14543-0-25042500-1419930227_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych tohle moc neporovnával. Stejně bude, jako vždycky, záležet na vstupní surovině a mletí. Takže každej z nás, pokud kupujeme jinou zrnkovou kávu a disponujeme jinými mlýnky, dostáváme trochu rozdílné výsledky. Rozhodně bych se ale "obarvený vody" nebál. Prostě si to kup, je to další hračka pro nás, co si s kávou rádi trochu hrajeme. Budeš mít další alternativu přípravy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Tak jsem u nás v Poděbradech objevil místní pražírnu kávy, zítra ji jdu otestovat a případně nějakyho kandidáta koupim, jsem na to zvědavej, hodnocení není vubec špatný !

www.kavapodebrady.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kava to je alchymie- obcas s kolegou testujeme aeropress, vacuum pot a presovač espresso rok machine (jeden druh kávy od doubleshotu po různé lokální pražírny). Obecně a pochopitelně filtrované kávy jsou jemnější s úplně jinými nuancemi vůní a chutí. Rozdíl mezi prvním a druhým je tak poměrně vyrovnaný;) někdy nám chutnala více káva z vacuum potu jindy z aeropressu. Espresso je pak trochu jinde - piji ho nejraději. Vždy se dá najít káva, která vám dle vybraného způsobu bude chutnat nejvíce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, vubec tady nemate fotky hodinek, tak to trochu napravim. ;)

Cyniku! ?plně se mi neudělalo dobře. Tohle kafe a ještě jedno podobné jsem jednou, když jsem nevěděl roupama coby, zkusil jako pokus jestli třeba nepřekvapí. Nepřekvapilo. Je to stejný kekel jak Jihlavanka. Nepodařilo se mi najít nějaký způsob přípravy který by aspoň trošku vyhovoval, bylo to hnusný z džezvy, chrochtací moka konvičky i frenchpressu. Českého bažiňáka jsem nezkusil, kafe s vlákninou fakt ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Tohle kafe a ještě jedno podobné jsem jednou, když jsem nevěděl roupama coby, zkusil jako pokus jestli třeba nepřekvapí. Nepřekvapilo. Je to stejný kekel jak Jihlavanka. Nepodařilo se mi najít nějaký způsob přípravy který by aspoň trošku vyhovoval ...

kava vhodna na "zabehnutie" mlecich kamenov noveho mlynka a zbavenie ich "vone" novoty ;) pomelies 3 balenia, odstranis zbytky kavy na kamenoch, obetujes jednu davku normalnej kavy a novy mlynek mozes pouzivat ;)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Vzal jsem narychlo od Oxalisu Etiopie Sidamo Shakisso a Brazílie Fazenda Paraiso a jsem hodně zklamaný ... Oba chutnalo jako obarvená voda, vůně skoro žádné po přípravě, zkusil jsem presovačem, překápavanou, frenchpressem a všechno nedopadlo dobře.

 

Nevíte kde v Plzní pro dobrou kávu, radši bych nějakej menší krámek (nějaké to povídání s prodavačem) ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...