Jeronimo Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2014 no je to lepší, ne že ne, ale ještě trochu hledám správné namletí. Přeci jen si můžu dovolit mít namleto více najemno, ale zase to nesmí být moc, potom to mašina neprorlačí takže, úprava mi přijde jako krok kupředu, ale ještě to musím poladit trochu...Jo jo, kafe je hlavně o mletí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2014 JAVA mill Grinder, vyzera dobre Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2014 Uvažuju o koupi aeropressu, mohl by mi někdo napsat srovnání chutí mezi klasickým pressovačem, moka konvičkou a aeropressem. Ty první dva mám a používám a u aeropressu mám trochu strach, abych nepil obarvenou vodu, přeci jen jsem zvyklej na pořádnou voltáž... ;o) Mimochodem, aktuálně na pressu a moc nám tu všem chutná... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2014 "obarvenu" vodu isto pit nebudes, ak budes mat dobru kavu AeroPress pouzivam dlho, najcastejsie a vsade, pressovac Rancilio Silva som uz dlho nepouzil .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2014 Výsledek z aeropressu mi přijde srovnatelný s frenchpressem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2014 ..... pressovac Rancilio Silva som uz dlho nepouzil ....Prodáš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.palas Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2014 Já bych tohle moc neporovnával. Stejně bude, jako vždycky, záležet na vstupní surovině a mletí. Takže každej z nás, pokud kupujeme jinou zrnkovou kávu a disponujeme jinými mlýnky, dostáváme trochu rozdílné výsledky. Rozhodně bych se ale "obarvený vody" nebál. Prostě si to kup, je to další hračka pro nás, co si s kávou rádi trochu hrajeme. Budeš mít další alternativu přípravy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondras_CZ Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2015 Tak jsem u nás v Poděbradech objevil místní pražírnu kávy, zítra ji jdu otestovat a případně nějakyho kandidáta koupim, jsem na to zvědavej, hodnocení není vubec špatný !www.kavapodebrady.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pony Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2015 Kava to je alchymie- obcas s kolegou testujeme aeropress, vacuum pot a presovač espresso rok machine (jeden druh kávy od doubleshotu po různé lokální pražírny). Obecně a pochopitelně filtrované kávy jsou jemnější s úplně jinými nuancemi vůní a chutí. Rozdíl mezi prvním a druhým je tak poměrně vyrovnaný někdy nám chutnala více káva z vacuum potu jindy z aeropressu. Espresso je pak trochu jinde - piji ho nejraději. Vždy se dá najít káva, která vám dle vybraného způsobu bude chutnat nejvíce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 dnesna zasielka noviniek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Nebyl čas zajeto do pražírny, tak jsem z nouze vzal v obchoďáku černej pytlík Lavazza a překvapilo mě to. Chuťově velmi dobré, aroma příjemné, síla přiměřená Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 Nemáte někdo zkušenost s http://www.katerinska-kava.cz/? Ceny příznivé, zkušenost žádná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 24. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2015 Chlapi, vubec tady nemate fotky hodinek, tak to trochu napravim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 24. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2015 Chlapi, vubec tady nemate fotky hodinek, tak to trochu napravim. Cyniku! ?plně se mi neudělalo dobře. Tohle kafe a ještě jedno podobné jsem jednou, když jsem nevěděl roupama coby, zkusil jako pokus jestli třeba nepřekvapí. Nepřekvapilo. Je to stejný kekel jak Jihlavanka. Nepodařilo se mi najít nějaký způsob přípravy který by aspoň trošku vyhovoval, bylo to hnusný z džezvy, chrochtací moka konvičky i frenchpressu. Českého bažiňáka jsem nezkusil, kafe s vlákninou fakt ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 24. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2015 Původně jsem zamýšlel to kafe po vyfocení hodinek nasypat do automatu, ale hned po roztržení pytlíku jsem si to rozmyslel. Podivná vůně, šíleně upražené - zrnka v barvě béžové až do černa, spousta úlomků i dost prachu. Prostě mě přešla chuť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 24. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2015 Českého bažiňáka jsem nezkusil, kafe s vlákninou fakt ne.To je ta nejlepší úprava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 24. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2015 ... Tohle kafe a ještě jedno podobné jsem jednou, když jsem nevěděl roupama coby, zkusil jako pokus jestli třeba nepřekvapí. Nepřekvapilo. Je to stejný kekel jak Jihlavanka. Nepodařilo se mi najít nějaký způsob přípravy který by aspoň trošku vyhovoval ...kava vhodna na "zabehnutie" mlecich kamenov noveho mlynka a zbavenie ich "vone" novoty pomelies 3 balenia, odstranis zbytky kavy na kamenoch, obetujes jednu davku normalnej kavy a novy mlynek mozes pouzivat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 24. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2015 Jeste si zapomel dodat, ze ty nove mleci kameny dokonale zbavi ostrosti, protoze v tyhle smesi jsou kaminky a podobny bordel spis pravidlem nez vyjimkou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 7. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2015 Nemáte někdo zkušenost s http://www.katerinska-kava.cz/? Ceny příznivé, zkušenost žádná.Nenadchne ani neurazí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomNguyen Odesláno 10. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2015 Vzal jsem narychlo od Oxalisu Etiopie Sidamo Shakisso a Brazílie Fazenda Paraiso a jsem hodně zklamaný ... Oba chutnalo jako obarvená voda, vůně skoro žádné po přípravě, zkusil jsem presovačem, překápavanou, frenchpressem a všechno nedopadlo dobře. Nevíte kde v Plzní pro dobrou kávu, radši bych nějakej menší krámek (nějaké to povídání s prodavačem) ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se