Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kyselý kafe bez cukru mam rád. :P

Jo, jinak ta první fotka, v jakym autě si to vezl? Já na to nepřišel.

Chrysler 300c v kombajnu?

Jinak...mašina na kafe zajímavá...velmi... :)

Nové Volvo V90.

Odesláno

Berte, snad nepijes kafe s cukrem? :-)

Petře, možnná to překvapí, ale odpověď zní: TAKÉ. Sice kvůli dietě, kdy šetřím každým gramem cukru, piji dvě třetiny kafí bez, ale cukru (dobrému) se jako kávomilec vůbec nebráním. Cukr IMHO vytáhne z kávy chutě, které tam bez něj neucítíš. Vůbec mi, narozdíl od některých kvazi puristů, nepřijde zcestné kávu osladit. Například si nedokáži představit, že bych 3 krát překypěnou džezvovou kávu pil bez.

Odesláno

Na cukre v kave nieje nic zle. Ale skor pouzivam cukor na obzvlast acidne kavy pripravene ako espresso, nie na turka. Dzezvu a kavu z nej mam rad, pouzivam cely cas ked sa plavim, ale tam mi fakt cukor nechyba. Z dzezvy mi este kysla kava nevypadla.

Odesláno

Přátelé, děkuji za veskrze pozitivní reakce na úplně nesmyslnou mašinu. Pro mne tahle hračka však znamená ztělesnění dokonalosti let minulých. Oproti nejnovější potvoře se liší jen ve dvou maličkostech. Nemá průhled na boiler pro vizuální kontrolu hladiny, a taktéž nemá tlačítka, kterými se automaticky odmačkává jedna, nebo dvě kávy. Co se káv týče, považuji starší řešení (držím, mačkám, teče - pouštím, neteče) za lepší, umožňující větší customizaci. K hladince v bojleru jediné: dám si tam 2 čidla - min optimum, max optimum.

Možná zajímavější do budoucna je, co chci v rámci repase vše udělat, či zadat:

Nová elektrika

Nové těsnění

Rukojeti pák ze vzácného dřeva

Izolace boileru

Čidla boileru

.... ale hlavně ....

Karosářským způsobem vyklepat a případně vycínovat všechny nerovnosti, prolákliny a škrábance, a celý to galvanicky hodit do mosazi :-)

A protože tlak na hlavě umím změřit pákou s čidlem, nenapadá mne nic dalšího, co by s tím šlo ještě udělat. Moc se na výsledek těším, a doufám, že v říjnu bude vše fertig.

Odesláno (upraveno)

Tak to vypadá na slušnej projekt, cenově to vyjde asi jako nová fábie, ne? By mě docela zajímalo, jaká káva z toho poteče...a radši nezajímalo, ještě bych si to pak musel pořídit taky :D

Upraveno uživatelem Liqid
Odesláno

Asi se mi budete smát. Dnes ráno jsem psal, že žádný slušný LEVER není v dohledu. Dnes odpoledne se mi via email ozval jeden německý důchodce, se kterým jsem jednal cca před měsícem, že má pro mne připravenou opravenou Elektra Micro Casa ...

Cena za hubičku ...

Odesláno

Přeju Ti ó nejvyšší hodně dobrých káv a hlavně,kdo si hraje......   Rád bych zkusil Isomac Giada co má Jarek /jeronimo/ ,ale zatím si vystačím s Tescomou konvičkou,ale není to ono.

Odesláno (upraveno)

Dik za reakci s tim cukrem... Me uz by to po tech letech pití čaje a kavy nenapadlo sladit.. a to jsem jako mladej sladil vsechno a vsude.. :-) .. nejsem zadnej kavovej purista, ale proste by me to uz ani nenapadlo, nejede mi to.. a nějak podvedome jsem předpokládal, ze to tak maj vsichni kafisti stejne.. v mladi 4 kostky a casem se ubere na nulu.. :-)

Upraveno uživatelem petr_cha
Odesláno

Dik za reakci s tim cukrem... Me uz by to po tech letech pití čaje a kavy nenapadlo sladit.. a to jsem jako mladej sladil vsechno a vsude.. :-) .. nejsem zadnej kavovej purista, ale proste by me to uz ani nenapadlo, nejede mi to.. a nějak podvedome jsem předpokládal, ze to tak maj vsichni kafisti stejne.. v mladi 4 kostky a casem se ubere na nulu.. :-)

Jj, mal som to rovnako, a kafe uz tiez nesladim - az na vynimky. Niekedy vsak trafim taku kavu ze aj ked je napriek vsetkym kvalitativnym ukazovatelom OK ju nedokazem pripravit inak nez extremne acidnu. Nepomaha nic, preextrakcia, zmena teploty, mletia, dlzky extrakcie. A vtedy je cukor riesenim.

Odesláno

Jj, mal som to rovnako, a kafe uz tiez nesladim - az na vynimky. Niekedy vsak trafim taku kavu ze aj ked je napriek vsetkym kvalitativnym ukazovatelom OK ju nedokazem pripravit inak nez extremne acidnu. Nepomaha nic, preextrakcia, zmena teploty, mletia, dlzky extrakcie. A vtedy je cukor riesenim.

S tím se teda zcela ztotožňuju. Dřív jsem sladil docela fest, pak to omezil a teď už několik let nesladím vůbec, až teda na naprostý výjimky, o kterých píšeš. Přiznám se ovšem, že v prvním plánu to kompenzuju mlíkem a teprve když není, tak sladím. Jo, a za to mlíko mě moc nekamenujte ;-).

Jinak ještě dotaz do pléna, máte zkušenosti s mlýnky Graef? Třeba konkrétně modely Graef CM 702 či 802? Díky.

Odesláno

Na Graef som nepocul nikdy nic dobre. Plastove ulozenie kamenov, ruky prec. Aspon tie modely o ktorych son cital. Teda keby stali polovicu... . Ale asi radsej lacnu MDF alebo potom i-steel od Ascasa.

Odesláno

O Graefech ty samé info, nikoli zkušenosti, co Eskymák. Dávám k úvaze tenhle, je cenově té 802 relativně blízko:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/mazzer-mini-timer-espressomuehle/915140362-176-9417

nebo super jolly, a tady už je to sázka na super mašinu, a jen o 20 éček dražší:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/mazzer-luigi-srl-super-jolly-aut-guter-zustand-espressomuehle/896083068-176-3219

Nápověda: ten super jolly je levnější, než budu pouštět toho svého :-)

Odesláno

Díky za odezvu a Berovi i za tipy. Nicméně do tohodle levelu jsem se zatím nedobral, asi hledám spíš nějakou spotřebku, ovšem neměl  by to být úplněj shit.

Takže další pokus, což takhle Baratza Encore? Podle našich i zahraničních testů a hodnocení vychází v tomhle segmentu dobře, ne-li nejlíp. Navíc je mi sympatický, že k tomu jdou dokoupit náhradní díly.

Odesláno

Encore (nebo lip Virtuoso) je fajn mlynek na alternativy. Dokonce velmi dobry a musis jit s cenou hodne nahoru aby sis oproti nemu znatelne polepsil. Ale na espresso se nehodi. Jednak takhle jemne neumi mlit moc konzistentne a kvalitne, nema moznost dostatecne jemneho nastaveni a navic pri tehle hrubosti dost trpi prevodovka a ulozeni (vsechno je to plast), takze ty nahradni dily budes shanet dost casto. Na espresso by mel byt urceny model Preciso, ale to uz si na cenovce pouziteho Super Jolly, ktery ti bude slouzit nesrovnatelne lepe a dele.

Takze zalezi na tvem preferovanem zpusobu pripravy...

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Odesláno

Díky pár SZ s jedním z našich kolegů vykrystalizoval takový malý nápad. Co tak udělat po Praze kávičkové Tour de bar? Představu bych měl asi tuto: 4 - 6 lidí, každý by doporučil jednu kavárnu či bar, kde si rád dává kávu. Pokud možno v centru Prahy, ať nelítáme po horoucích peklech. V každé kavárně 1 káva, a odchod na další štaci. Výsledkem bude 4 - 6 káv (v mém případě striktně espressa), přátelský pokec a srovnání, co kdo a kde rád pije ....

Co Vy na to?

Odesláno

Ja jsem jednoznacne pro. A kdyby to na posledni zastavce plynule preslo do DSPBCH posezeni nekde na zahradce, byl by to ideal :-)

Odesláno

Encore (nebo lip Virtuoso) je fajn mlynek na alternativy. Dokonce velmi dobry a musis jit s cenou hodne nahoru aby sis oproti nemu znatelne polepsil. Ale na espresso se nehodi. Jednak takhle jemne neumi mlit moc konzistentne a kvalitne, nema moznost dostatecne jemneho nastaveni a navic pri tehle hrubosti dost trpi prevodovka a ulozeni (vsechno je to plast), takze ty nahradni dily budes shanet dost casto. Na espresso by mel byt urceny model Preciso, ale to uz si na cenovce pouziteho Super Jolly, ktery ti bude slouzit nesrovnatelne lepe a dele.

Takze zalezi na tvem preferovanem zpusobu pripravy...

Díky, na espresso by to nebylo, takže to snad poslouží.

Odesláno

Ja jsem jednoznacne pro. A kdyby to na posledni zastavce plynule preslo do DSPBCH posezeni nekde na zahradce, byl by to ideal :-)

No tvl, šest káviček a dvě Figurada. Ty nás chceš zabít :-)

Ale nápad dobrej. Palec nahoru. Stejně si myslím, že jeden z kávičkových turistů bude Bob. Teda až najde tohle vlákno ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...