Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

Jak? A hlavně proč? Myslím, že to, pokud to následně nechceš pochromovat, nedává moc smysl. Bude to škaredé.

Ahoj, díky za reakci, ale ptám se proč? V originále jsou půlený měď/ mosaz, nebo chrom. Měď se mi moc nelíbí, chromová verze není IMHO dost antik, tak bych dal žluťoučkou mosaz na dobře připraveném základu, vyleštit, přestříkat stabilizačním lakem .... a fertig? Kde je problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný, já tuším, že do prvního popisu jsem nedal lakování. V případě mosazi jsem ho totiž považoval za samozřejmou nutnost. Nějakej nitro lak a basta. Asi do toho fakt půjdu, protože předělání do chromu v případě nespokojenosti s mozaznou verzí už je relativně za hubičku. Nejdůležitější a nejpracnější je totiž příprava podkladu. pak už se to "jenom" koupe :-)

Odkaz ke komentáři

Tour de kavárna jsem zkoušel kdysi v KV (někdy roku 2009-2010), vlezl jsem do každé kavárny, dal si espresso a po dvacáté kávě sem dospěl k závěru že v KV kafe ještě neobjevili. Od té doby tam vznikly 2-3 slušné kavárny (vesměs pod stejnými lidmi). Když jsem to kdysi někomu vyprávěl, byl jsem akorát za kreténa. Tím chci říct, že tour de kavárna pochopí jenom opravdovej kávovej fanatik. :) A po sedmi vopravdovejch espressech si dát doutník? Už ste to někdo dal bez doutníku? Na tolik kofeinu (150-200mg á káva x 7) se nedá ani pivo. IMHO budete rádi, když to dáte bez další intoxikace. Ono je krapet něco jinýho to co si dáváte doma a káva z kavárenský mašiny. Rozdíl je v množství kofeinu. Bert to asi dá, pač je to kafemagor, ale u ostatních bych si tak jistej nebyl, nic ve zlym. :)

https://thelastpsychiatrist.com/2007/10/if_youre_drinking_decaf_youre.html

Odkaz ke komentáři

Dny, kdy jsem doma, prozenu masinou (a chrtanem) pet az sedm doubleshotu (davam 18g kavy) a nikdy jsem problem nemel. A to chodim spat treba 20 minut po posledni injektazi kofeinu do systemu. Masinu sice nemam kavarenskou, ale krome velikosti bojleru a poctu hlav se od kavarenskych nijak nelisi.

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Asi tak jak pise Ace.. hlavne v espressu z arabicy mensi podil kofeinu a 7 espress je fakt na klid, hlavne v horizontu treba 3 hodin je to uplne v klidku a kdo ma slabsi spalovani si da sklenku mlika a bude taky oka.;-) spis jde o to ze i v praze je celkem problem tech 6 ?dobrych? kavaren najit, resp bude jich tak tech 6-8 maximalne, ty pseudo hipstr kavarny teda nepocitam...tedy tak to vnimam ja...a pujdu taky velmi rad, ale aby sme pak vsichni nemysleli stejna mista...;-) ale to nebude problem doladit a udelat nakej plan a taky to bude gut(-)

Odkaz ke komentáři

A to chodim spat treba 20 minut po posledni injektazi kofeinu do systemu.

Dobře, možná tu bude víc lidí s větší tolerancí na kofein, ale ty si fakt dáš kafe a za 20 minut jdeš spát a ráno seš vyspalej? Že usneš to chápu, ale vyspíš se?

Už mlčim. :)

Odkaz ke komentáři

Dobře, možná tu bude víc lidí s větší tolerancí na kofein, ale ty si fakt dáš kafe a za 20 minut jdeš spát a ráno seš vyspalej? Že usneš to chápu, ale vyspíš se?

Fakt s tim absolutne nemam problem. Vyspim se podle toho, jak dlouho muzu spat. Kofein na to nema vliv. Stejne tak je mi ale kafe dost k prdu, kdyz naopak potrebuju probudit/udrzet vzhuru. Asi mam nejaky opaleny recsptory :-)

A ani zavislost na kofeinu jsem u sebe nikdy nepozoroval. Kafe piju pravidelne od patnacti a kdyz nemam dobry kafe v dosahu, tak nemam problem bejt 14 dni bez nej...

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Nepřehlédl jsi se. Protože je pořád fajn počasí, spousta lidí vyráží na víkendy pryč. Pondělky jsou zase IMHO náročné na plánování. Viděl bych to tedy na út - čt. Protože tu padl návrh na završení našeho úsilí doutníčkem, připomínám, že pravidelné srazy DSPBCh jsou ve čtvrtek.

Odkaz ke komentáři

Mam to podobne, kludne espresso na dobru noc. Hlavne nerozumiem preco by v kaviarni mala byt kava silnejsia - nikto asi na tour de cafe nebude pit robustove zmesy. A doma si robievam double zo 16G kavy, myslim ze vacsina to ma podobne.
Odkaz ke komentáři

Ja jsem pro, ale jsem kavovej barbar, sladim a obcas i mliko a doma Nespresso :-)

Bobe, to, že jsi barbar, víme už dávno :-)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/5787-single-malt/?p=1492124

Jo, a tu fotku, kdy se snažíš nacpat doutník do hlavičky dýmky jsem nenašel ....

Odkaz ke komentáři

Krásné video, perfektní komentář a úžasné stroje. Jakkoli sem mé aspirace nesahají, díky za odkaz!

Díky tomu jsem našel i jeho web:

https://www.henklangkemper.com

a jednu pěkně hnusnou stránku :-)

https://www.espressomadeinitaly.com/galleria-collezione-enrico-maltoni.asp

Odkaz ke komentáři

Já si dávám kávu jedině po ránu z kávovaru v kanceláří.. Po ránu je to takový nakopnutí a pak během dne už další nepotřebuju takže mi stačí jedna. Snad se nedostanu do stavu, že jich budu muset pít denně víc.

Odkaz ke komentáři

Ted jeste rychle do tematu "Co mate prave na ruce?" napis, ze cas sledujes na mobilu.

Já si dávám kávu jedině po ránu z kávovaru v kanceláří.. Po ránu je to takový nakopnutí a pak během dne už další nepotřebuju takže mi stačí jedna. Snad se nedostanu do stavu, že jich budu muset pít denně víc.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...