Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Díky za info. Pro mě je podstatné, že když bouchnu titan, Damsko, Sinn, tak uvedení povrchu do stavu odpovídajícího původnímu stavu bude velice složité (nákladné) nebo nemožné. Asi pojedu dál v oceli.

Myslim ze ked sa bojis skrabancov a buchancov tak prave to je dovod ist do Damasko alebo Sinn, ale nie s PVD upravou. Sice tazsie opravis ako beznu ocel 316L, ale aj tazsie poskodis... stoji to v sumare za to. Mal som jedno aj druhe, a vydrzi to podstatne viac ako bezna ocel.

Titan je mimo tejto dilemy :-)

Este na zvazenie - bronz. Ten sa opravi sam, casom, spatinuje.

Odesláno

to ano, ale este som nevidel tegiment lunetu okrem ciernej, aby bola rusivo buchnuta. Nikdy, ale pogooglim.

A telo vacsinou tegiment nie je a to sa teda da opravit, tam je tvrdost nizsia.

Ked si dobre pamatam, tegiment je 2x tvrdsi ako damasko ocel, a sinn ocel bez tegimentu je zhruba polovicne tvrdy ako damasko.

Odesláno (upraveno)

to ano, ale este som nevidel tegiment lunetu okrem ciernej, aby bola rusivo buchnuta. Nikdy, ale pogooglim.

A telo vacsinou tegiment nie je a to sa teda da opravit, tam je tvrdost nizsia.

Ked si dobre pamatam, tegiment je 2x tvrdsi ako damasko ocel, a sinn ocel bez tegimentu je zhruba polovicne tvrdy ako damasko.

Tady to mas i s hlasovanim :) vitez je jasny :) . I s fotkama. Damasko je pancerove :) .

forums.watchuseek.com

http://forums.watchuseek.com/f8/damasko-da36-sinn-ux-143149-3.html#/forumsite/20758/topics/143149?page=3

Upraveno uživatelem tano
Odesláno (upraveno)

IMHO proti beznymu opotrebeni pri standardnim noseni je lepsi tvrdsi tegiment, pri nehode nebo umyslnymu poskozeni viz. ty fotky s pinzetou ma zase navrch skrz na skrz zakalene Damasko.

Ja uz jsem U1 jednou oprel o asfalt a jednou s nima zahucel(hodil tlamu) do ostryho sterku a krome jednoho hlubsiho skrabance na tegiment spone a nekolika cca milimetrovych naprosto nepatrnych mikroskrabancu na tele, jsou po 3 letech naprosto jako novy.

Uz jenom ta cca o polovinu tvrdsi ponorkova ocel oproti bezny 316l, je znatelny bonus.

Upraveno uživatelem OndraPod
Odesláno

Tegiment je k ničemu, je to skořápka stejně jako PVD a je jedno, jestli je to na té jejich čupr ponorkové oceli, protože ta je taky měkota. Potvrdil mi to exmajitel U1- poškrábal mu je pes zubama. Ale na obranu Sinnu musím uznat, že psí zuby jsou při takových hrátkách svinstvo a větší vrypy do hodinek než od psa jsem zatím nevyrobil. Titan sem tahat raději ne. Ať je jaký chce, pořád je rád, když je co se týče poškrábatelnosti na úrovni nerezu - sám jsem to otestoval životem s duratectem od citizenu...škrábalo se to o něco málo míň než ocel, ale žádný zázrak na to, že to bylo tvrzené. Jinak ty fotky poškrabaných Sinnů bych nebral moc vážně, dokud vedle toho neuvidím Damaska po stejném znásilnění. Ono kalená pinzeta je pěkné mučidlo.

Odesláno

I

Odesláno z mého GT-I9301I pomocí Tapatalk

No, a takhle to dopadá, když v noci luštíte na mobilu fórum o hodinkách a vypadne vám ten krám z ruky ;) ...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Nejhezci je dynko tech zraloku, jinak tzv. zvlastni :) .

Odesláno

Ruská páka u Steinhartů je zřejmě silná, nicméně jejich modelové pojetí je .. jiné. Ale proč ne, vývar na tom Gunter bude mít a třeba potom vytvoří i něco pro normální smrtelníky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...