KFL Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Atomová baba: Rozhovor s Danou Drábovou - Radek Štěpánek | Databáze knih Skvělá jednohubka na pár hodin, doporučuju.
STRKKT Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Naposledy jsem četl toto: https://www.databazeknih.cz/knihy/jenom-ne-strach-37804 Pak jsem viděl ten film a dokument, mohl jsem to porovnat. Rambouskovo knížka je dobrý průvodce obojím, ve filmu je zřetelná zkratka, v dokumentu to +/- kopíruje Rambouska (bodejď by ne, když to vychází z Mašínovo svědectví a ten má v dokumentu hlavní slovo).
guzmic Odesláno 13. ledna Nahlásit Odesláno 13. ledna V 12. 1. 2025 v 21:05, STRKKT napsal: Naposledy jsem četl toto: https://www.databazeknih.cz/knihy/jenom-ne-strach-37804 Pak jsem viděl ten film a dokument, mohl jsem to porovnat. Rambouskovo knížka je dobrý průvodce obojím, ve filmu je zřetelná zkratka, v dokumentu to +/- kopíruje Rambouska (bodejď by ne, když to vychází z Mašínovo svědectví a ten má v dokumentu hlavní slovo). Rozšířit Rambouska jsem četl, ale o kus lepší je za mě tohle: https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/zatim-dobry-91174 Tam je celý život popsány fakt podrobně, ale za mě lehce těžší čtení.
STRKKT Odesláno 13. ledna Nahlásit Odesláno 13. ledna To psal ten stejný Novák, který je podepsaný pod tím dokumentem, hádám. Díky ta tip.
schaschek Odesláno 18. ledna Nahlásit Odesláno 18. ledna V 10. 12. 2023 v 20:14, Valderek napsal: Šikmý kostel první i druhý díl. Rozšířit A už je dokonce i třetí. Každopádně díky za doporučení. Dokončuju právě první díl a je to místy hodně silný čtení. Člověk si uvědomí, jaký má štěstí, že žije v dnešní době, i přes všechny její problémy. Navíc je to příjemná změna po brakové literatuře, kterou poslední dobou čtu nejčastěji.
Valderek Odesláno 18. ledna Nahlásit Odesláno 18. ledna V 18. 1. 2025 v 12:53, schaschek napsal: A už je dokonce i třetí. Každopádně díky za doporučení. Dokončuju právě první díl a je to místy hodně silný čtení. Člověk si uvědomí, jaký má štěstí, že žije v dnešní době, i přes všechny její problémy. Navíc je to příjemná změna po brakové literatuře, kterou poslední dobou čtu nejčastěji. Rozšířit Jojo je to dobré čtení, ja mám rozečten právě ten díl třetí. Teď mám sice pauzu, protože se do toho čtení musím vždycky dostat. Ale pak se do toho dostanu a premyslim nad tím.
TomTomTom Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Příběh plný emocí, který vám běží před očima jako film, a to i díky parádnímu překladu od Michaela Žantovského. Doporučuji
Irwinek Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna V 19. 1. 2025 v 10:52, TomTomTom napsal: Příběh plný emocí, který vám běží před očima jako film, a to i díky parádnímu překladu od Michaela Žantovského. Doporučuji Rozšířit Hmm, za mého mládí se to ještě jmenovalo Kořeny boje Kunta Kinte s botou vycpanou bavlnou svůj příběh vyprávěl opravdu poutavě. Já teď dočítám Volpera z Alfy Řím od Rose Pera, zase Lit rpg, ale, pomineme-li nudné popisy výbavy batohu a postavy vůbec, je to dobře čtivé. V tabletu už je stažený Jakub Mařík s dalším dílem USS Salamis - to se zase nevyspím
vojta74 Odesláno 19. ledna Nahlásit Odesláno 19. ledna Vzpomněl jsem si na tuhle knížku, občas se k ní vracím. https://www.databazeknih.cz/knihy/asijska-saga-kral-krysa-57285
guzmic Odesláno 23. ledna Nahlásit Odesláno 23. ledna Tak jsem od vánoc lupnul všechny tři díly trilogie Sudetský dům od Štěpána Javůrka, to byla balada, krásně napsané a úžasně čtivé knihy, které mapují život od konce 2.sv až po rok 68. Už dlouho mě nic tak nechytlo, naposledy snad Mluviti pravdu od Formánka. Takže za mě jasných 90-95% https://www.databazeknih.cz/autori/stepan-javurek-137779
nickolas Odesláno 26. ledna Nahlásit Odesláno 26. ledna Ha! Po dlouhých letech se ledy hnuly a stal se zázrak. Vyšel překlad druhého dílu “trilogie” o Georgi Smileym. The Honourable Schoolboy. https://argo.cz/knihy/ctihodny-skolacek/
bandicoot Odesláno 26. února Nahlásit Odesláno 26. února Cesta kolem světa za 80 dní Kdo máte rádi komiksy a/nebo verneovky - neuděláme si radost za několik stovek? Vypadá to pěkně a konečně Phileas přebije animovanýho Williho. odkaz: Podpořte vydání komiksu: Cesta kolem světa za 80 dní! | Donio 1
polifka Odesláno 27. února Nahlásit Odesláno 27. února Adam Dolník - Svět elitního vyjednávače ...... velmi zajímavý pohled za oponu 1
Irwinek Odesláno 3. března Nahlásit Odesláno 3. března Jak se mi ne moc dobře četlo Metro 2033 od Gluchovskyho, tak, série Metro Universe 2033 - Mramorový ráj od Kuzněcova i Ke světlu od Dyakova jsem zhltl za víkend
nickolas Odesláno 4. března Nahlásit Odesláno 4. března Terry Hayes - Já, poutník Četli jste to někdo? Co na to říkáte? Mám několik pozitivních recenzí, jakože super, ale já to nějak nedávám. Borec před 40, který už zažil prakticky všechno a prakticky všechno přežil a vyřešil s prstem v nose… Už to zkouším potřetí, dycky se dostanu o deset stran dál, ale dycky mě to nasere a zahodím to
Frantik Odesláno 5. března Nahlásit Odesláno 5. března Přeceňovanej thriller, ale na par zimních večerů, proc ne
Klotzman Odesláno 5. března Nahlásit Odesláno 5. března (upraveno) V 4. 3. 2025 v 21:13, nickolas napsal: Terry Hayes - Já, poutník Četli jste to někdo? Co na to říkáte? Mám několik pozitivních recenzí, jakože super, ale já to nějak nedávám. Borec před 40, který už zažil prakticky všechno a prakticky všechno přežil a vyřešil s prstem v nose… Už to zkouším potřetí, dycky se dostanu o deset stran dál, ale dycky mě to nasere a zahodím to Rozšířit Mně to bylo tak mohutně doporučováno, že jsem to i přes nezanedbatelnou tloušťku přečetl a dočetl až do konce, ale podle mých měřítek je to hovadina. Žádné zázračně překvapivé rozuzlení se nekoná, v podstatě konzumní detektivka roztahaná na 400 nebo 500 stránek a tvářící se vážně. Pokud se na to vykašleš, o nic nepřijdeš. Jestli chceš nějakou akční blbinu, tak lepší mi přišel Mathew Railly, Polární stanice třeba. Když zapomeneš, co si pamatuješ z fyziky, tak na pobavení dobrý. A pokud něco "rozumnějšího" z podobného soudku, tak dobrá je od Clancyho Duhová šestka, jestli jsi ji nečetl. Tlustý je to teda taky jak Ottův slovník naučnej, ale jiná liga, řekl bych. Já to přečetl pod vlivem stejnojmenné hry, ale s tou to má společného málo, skoro žádná akce tam není. Upraveno 5. března uživatelem Klotzman Doplnění
KFL Odesláno 5. března Nahlásit Odesláno 5. března Už asi měsíc zkoušim číst Jack Carr - Terminal List. Přijde mi to tak strašně amatérsky a prvoplánovitě napsaný, k tomu navíc úplně dementní (i v rámci měřítek common US thrillerů), že nejsem schopen to dotáhnout. Četl to tu někdo? Začne to bejt zajímavý/lepší v druhý půlce? Zlatej Jack Reacher nebo Nathan McBride .
nickolas Odesláno 5. března Nahlásit Odesláno 5. března V 5. 3. 2025 v 8:51, Klotzman napsal: Mně to bylo tak mohutně doporučováno, že jsem to i přes nezanedbatelnou tloušťku přečetl a dočetl až do konce, ale podle mých měřítek je to hovadina. Žádné zázračně překvapivé rozuzlení se nekoná, v podstatě konzumní detektivka roztahaná na 400 nebo 500 stránek a tvářící se vážně. Pokud se na to vykašleš, o nic nepřijdeš. Jestli chceš nějakou akční blbinu, tak lepší mi přišel Mathew Railly, Polární stanice třeba. Když zapomeneš, co si pamatuješ z fyziky, tak na pobavení dobrý. A pokud něco "rozumnějšího" z podobného soudku, tak dobrá je od Clancyho Duhová šestka, jestli jsi ji nečetl. Tlustý je to teda taky jak Ottův slovník naučnej, ale jiná liga, řekl bych. Já to přečetl pod vlivem stejnojmenné hry, ale s tou to má společného málo, skoro žádná akce tam není. Rozšířit Díky za tipy
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se