Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 12. 1. 2025 v 21:05, STRKKT napsal:

Naposledy jsem četl toto: https://www.databazeknih.cz/knihy/jenom-ne-strach-37804

Pak jsem viděl ten film a dokument, mohl jsem to porovnat. Rambouskovo knížka je dobrý průvodce obojím, ve filmu je zřetelná zkratka, v dokumentu to +/- kopíruje Rambouska (bodejď by ne, když to vychází z Mašínovo svědectví a ten má v dokumentu hlavní slovo).

Rozšířit  

Rambouska jsem četl, ale o kus lepší je za mě tohle:

https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/zatim-dobry-91174

Tam je celý život popsány fakt podrobně, ale za mě lehce těžší čtení.

Odesláno
  V 10. 12. 2023 v 20:14, Valderek napsal:

Šikmý kostel první i druhý díl. 

Rozšířit  

A už je dokonce i třetí. Každopádně díky za doporučení. Dokončuju právě první díl a je to místy hodně silný čtení. Člověk si uvědomí, jaký má štěstí, že žije v dnešní době, i přes všechny její problémy. Navíc je to příjemná změna po brakové literatuře, kterou poslední dobou čtu nejčastěji.

Odesláno
  V 18. 1. 2025 v 12:53, schaschek napsal:

A už je dokonce i třetí. Každopádně díky za doporučení. Dokončuju právě první díl a je to místy hodně silný čtení. Člověk si uvědomí, jaký má štěstí, že žije v dnešní době, i přes všechny její problémy. Navíc je to příjemná změna po brakové literatuře, kterou poslední dobou čtu nejčastěji.

Rozšířit  

Jojo je to dobré čtení, ja mám rozečten právě ten díl třetí. Teď mám sice pauzu, protože se do toho čtení musím vždycky dostat. Ale pak se do toho dostanu a premyslim nad tím. 

Odesláno
  V 19. 1. 2025 v 10:52, TomTomTom napsal:

Příběh plný emocí, který vám běží před očima jako film, a to i díky parádnímu překladu od Michaela Žantovského. Doporučuji 👍

IMG_20250119_114717.jpg

Rozšířit  

Hmm, za mého mládí se to ještě jmenovalo Kořeny boje 🙂

Kunta Kinte s botou vycpanou bavlnou svůj příběh vyprávěl opravdu poutavě.

Já teď dočítám Volpera z Alfy Řím od Rose Pera, zase Lit rpg, ale, pomineme-li nudné popisy výbavy batohu a postavy vůbec, je to dobře čtivé.  V tabletu už je stažený Jakub Mařík s dalším dílem USS Salamis - to se zase nevyspím 🙂

Odesláno

Tak jsem od vánoc lupnul všechny tři díly trilogie Sudetský dům od Štěpána Javůrka, to byla balada, krásně napsané a úžasně čtivé knihy, které mapují život od konce 2.sv až po rok 68. 

Už dlouho mě nic tak nechytlo, naposledy snad Mluviti pravdu od Formánka.

Takže za mě jasných 90-95%

https://www.databazeknih.cz/autori/stepan-javurek-137779

IMG_20250123_142848.jpg

• po 5 týdnech...
Odesláno

Terry Hayes - Já, poutník

Četli jste to někdo? Co na to říkáte? Mám několik pozitivních recenzí, jakože super, ale já to nějak nedávám. Borec před 40, který už zažil prakticky všechno a prakticky všechno přežil a vyřešil s prstem v nose… Už to zkouším potřetí, dycky se dostanu o deset stran dál, ale dycky mě to nasere a zahodím to 🤷‍♀️😆 

Odesláno (upraveno)
  V 4. 3. 2025 v 21:13, nickolas napsal:

Terry Hayes - Já, poutník

Četli jste to někdo? Co na to říkáte? Mám několik pozitivních recenzí, jakože super, ale já to nějak nedávám. Borec před 40, který už zažil prakticky všechno a prakticky všechno přežil a vyřešil s prstem v nose… Už to zkouším potřetí, dycky se dostanu o deset stran dál, ale dycky mě to nasere a zahodím to 🤷‍♀️😆 

Rozšířit  

Mně to bylo tak mohutně doporučováno, že jsem to i přes nezanedbatelnou tloušťku přečetl a dočetl až do konce, ale podle mých měřítek je to hovadina. Žádné zázračně překvapivé rozuzlení se nekoná, v podstatě konzumní detektivka roztahaná na 400 nebo 500 stránek a tvářící se vážně. Pokud se na to vykašleš, o nic nepřijdeš.

Jestli chceš nějakou akční blbinu, tak lepší mi přišel Mathew Railly, Polární stanice třeba. Když zapomeneš, co si pamatuješ z fyziky, tak na pobavení dobrý.

A pokud něco "rozumnějšího" z podobného soudku, tak dobrá je od Clancyho Duhová šestka, jestli jsi ji nečetl. Tlustý je to teda taky jak Ottův slovník naučnej, ale jiná liga, řekl bych. Já to přečetl pod vlivem stejnojmenné hry, ale s tou to má společného málo, skoro žádná akce tam není.

Upraveno uživatelem Klotzman
Doplnění
Odesláno

Už asi měsíc zkoušim číst Jack Carr - Terminal List. Přijde mi to tak strašně amatérsky a prvoplánovitě napsaný, k tomu navíc úplně dementní (i v rámci měřítek common US thrillerů), že nejsem schopen to dotáhnout. Četl to tu někdo? Začne to bejt zajímavý/lepší v druhý půlce? :D 

Zlatej Jack Reacher nebo Nathan McBride :D.

Odesláno
  V 5. 3. 2025 v 8:51, Klotzman napsal:

Mně to bylo tak mohutně doporučováno, že jsem to i přes nezanedbatelnou tloušťku přečetl a dočetl až do konce, ale podle mých měřítek je to hovadina. Žádné zázračně překvapivé rozuzlení se nekoná, v podstatě konzumní detektivka roztahaná na 400 nebo 500 stránek a tvářící se vážně. Pokud se na to vykašleš, o nic nepřijdeš.

Jestli chceš nějakou akční blbinu, tak lepší mi přišel Mathew Railly, Polární stanice třeba. Když zapomeneš, co si pamatuješ z fyziky, tak na pobavení dobrý.

A pokud něco "rozumnějšího" z podobného soudku, tak dobrá je od Clancyho Duhová šestka, jestli jsi ji nečetl. Tlustý je to teda taky jak Ottův slovník naučnej, ale jiná liga, řekl bych. Já to přečetl pod vlivem stejnojmenné hry, ale s tou to má společného málo, skoro žádná akce tam není.

Rozšířit  

Díky za tipy 👍

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...