nickolas Odesláno 4. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2015 Tak už to přišlo i na mě. 1000. příspěvek je po letech zde a napadlomě, že bych ho mohl využít k malému zabilancování.Chronopostižení si mě našlo již coby hocha školou povinného. Touzákladní samozřejmě. A odhaduji to, dost možná ještě na 1. stupeň. Užsi to moc nevybavuji, ale řekl bych, že jsem se příliš nebránil, kdyžjsem tehdy dostal své první hodinky. No a jak jinak, než klasickédětské Primky. Vím určitě, že to se mnou neměly lehké. Několikrátpřetáhnuté, pády, nárazy atd. No klasický kluk... Každopádně jsem jeměl rád a byl jsem na ně hrdý! Jejich život byl ukončen násilně, kdyžjsem s nimi, ve vzteku z dalšího přetáhnutí (asi 254.), mrsknul o zeďa před rodiči pak předstíral jejich pád ze stolu na koberec...Kupodivu mi to vůbec nevěřili a násilnou smrtí málem ukončili i můjživot. foto webAle přežil jsem, mám tuhý kořínek, a má touha po dalších hodinkáchbyla nakonec také ukojena. Tentokráte klasickýma digitálkama.Pravděpodobně se sedmi melodiema...méně nepřicházelo v úvahu, to bybyl jeden společensky znemožněn. Nevím zda to byly přesně ty, jako naobrázku, ale určitě jim byly podobné. A jak skončily tyto? To užnevím, ale tipuji, že také neslavně... foto webPotom následovalo znuvu období Primek. Na modely už sinevzpomínám...možná nějaké traktory, možná něco úplně jiného.Každopádně už to byly dospělácké hodinky a k nim bylo dospěláckéhořemenu. No a jako správný skaut, jsem našel v hodinářství parádní kůži(možná) s takovou tou podložkou (nevím jak se tomu říká) a na ní byly,z každé strany pouzdra, vyraženy hlavy vlčáků. Byl jsem z něho úplněpaf. Bohužel, zde fotem nedoložím ani hodinky, ani řemínek...Po přechodu ze základky na učiliště se výrazně zlepšila i má finančnísituace a přestal jsem být závislý pouze na darech. Teda ty bych ráddostával i nadále, jenže má rodina si zcela nepochopitelně pamatovalavšechny ty neslavné konce předešlých kusů. Takže když jsem otcivysvětloval, jak nutně potřebuju Prim Sport 2, tak mi sdělil, že až sina ně našetřím, tak mi je koupí. I našetřil jsem velmi záhy. Jenžetatík nařídil vyčkat až do vánoc. No to jsem nemohl akceptovat, takžepo praxi šup do hodinářství a Sporty byly na ruce...ovšem hezky zasvé. Měl jsem z nich obrovskou radost a nosil je hrdě! A když náhodouhrozilo, že bych je mohl ušpinit, nebo tak něco, nekompromisněputovaly do kapsy. No a to se jim stalo osudným. Při jakési eskapádě,kdy byly uloženy v kapse, aby nedoznaly úhony, mi z té kapsy vypadly ajá je již nenašel... Jen pro úplnost, to jsem je měl asi tak týden! foto zapůjčeno od člena xcelsionAni to mě však z chronobundu nevyléčilo. Na praxi jsem si vydělávalčím dál víc, takže jsem si taky mohl dovolit nějaký ten nákup.Následovalo tedy znovu digitální období. Z této etapy fotodokumentacetaktéž chybí...tentokrát naštěstí (tržnicové hrůzy).Ale pak někde ve třetím ročníku, až byla almužna za praxi nejvyšší,jsem spatřil svatý grál! Naprosto dokonalé Seiko 5!!! Za bratru 1700,-Kč byly mé! Úžasné, úchvatné, dokonalé. A že byly sakra drahé, takjsem je z bezpečnostních důvodů z ruky nedal prakticky nikdy. A jestličekáte, že se jim to stalo osudným, tak je to od vás pěkně nepěkné!Nestalo!!! Osudným se jim stalo mé vychloubání, jak jsou supervodotěsné a nárazuvzdorné. Nárazuvzdornost jsem si samozřejmě vymyslela na to Seika doplatily... Rána nebyla nijak velká, ale na upadnutínápisu a ručky to stačilo. Sehnat tehdy hodináře, který by do tohošel, bylo nad mé síly, takže hodinky šly do šuplíku. Tam odpočívalyještě nějaký ten rok, než odešly kdoví kam. Foto pouze příbuznéhomodelu...ty své jsem nenašel. foto webA jak už to tak bývá, následovalo zase období digitální. čím jsemzačal, už ani nevím. Pokračoval jsem jakýmisi Casii, ale modely ze měnetahejte. Každopádně, před nástupem na vojnu (tuším 1996) jsem vjednom obchodě uviděl něco, co tam prostě zůstat nemohlo. Casio sdigitálním kompasem. No každý snad uzná, že jako budoucí paragán jsemje tam nemohl nechat! Taky jsem jimi ten rok pěkně machroval anejednoho spolubojovníka pěkně štval. Něco takové tam ještě nikdoneviděl. Dokonce jsem si na ně ušil řemínek s popruhu starékrosny...takový ten, jak se jeho koncem hodinky přetáhnou, aby senezašpinily a neodřely. Přežily se mnou celou vojnu a i něco málo poní. Škarohlídům rovnou říkám, že jejich konec byl sice taky v šuplíku,ale nyní již pouze proto, že mě přestaly bavit!!! Na vojnu jsemodjížděl ještě s jedněmi Casii, ale ty jsem tam vyměnil právě za tukrosnu... foto webPo návratu do pracovního procesu jsem se vrátil k analogovýmčasoměřičům. První byly hranaté, obdélníkové Casia - zlato stříbrné natahu. Byl to čistý a nefalšovaný kýč, takže když jsem je zapomnělkdesi na cestách v koupelně, byl jsem rád, že se pro ně nemám jakvrátit. Foto naštěstí nemám. Další byly esteticky na úplně jinémlevlu. Ale něco jsem vytrpět musel, abych se k nim dostal. Musel jsemkoupit mraky cigaret značky Petra, rozbalit všechny krabičky, vytahatz nich nějaké lístečky, poslat a doufat že dojdou včas. Došly! Poštoujsem jako výhru obdržel parádní Calypsa. Neponosil jsem je dlouho,takže se dožily dnešních dnů. foto vlastníDalší akvizice byla z dílny slovutné americké značky Timex. Analogovéhodinky s elektrickým podsvícením Indiglo...no paráda! Chvíli jsem jeponosil, ale nebylo to ono. To ono mě potkalo o něco později, v jednépasáži v Brně. Chronografy od Benettonu! Opět naprosto skvělé! Tedy dodoby, než jim upadnul čudlík. foto webNáhrada však přišla brzy. Hned po skouknutí (asi padesátém)legendárního filmu Pulp Fiction. Glashütte po dědovi...doufám, že jenosil celou dobu pouze na ruce Podle předlohy byl pouze tennatahovací náramek. Bohužel tyto hodinky se dnešních dnů nedožily -asi nějaký úraz či co. Je na čase udělat radost posměváčkům... foto webA následovalo opět období digitální... Nějaké to Casio, nějaké TimexyExpedition, až jsem jakožto nadšený sportovec zatoužil po měřiči tepu.A když už jsem měl několikery Timexy, tak proč jim nezůstat věrný... foto webJenže ony digitálky zvládnou víc, než jen kompas a tepy. Dokonce prýzvládnou kompas, tepy, teplotu, tlak, nadmořskou výšku a kdoví coještě dohromady! No nekupte to! Takže Suunto Advizor. Super outdoorzařízení, které se mnou zažilo opravdu hodně, což je na něm velmipatrné. Ale jsou to držáky, takže žijí dosud!!! foto vlastníNásledovalo seznámení s Chronomagem a zjištění, že v mnoha ohledechjsem pouhý amatér, neřku-li přímo žabař. Jak potěšující! Nebylo jinévolby, než po letech návrat ke kořenům, tedy automaty. Dlouho jsem serozhodval zda jedny z posledních Seiko Samurai, nebo SNKF11. Zdnešního pohledu to naprosto nelogicky vyhrály SNKF11...no nafackovalbych si za to. Ale i tak je mám rád, byť je už téměř nenosím.Vystudoval jsem s nima výšku, oženil se v nich, počal i "odrodil"prvního kluka... foto vlastníNo a na oslavu narození potomka to chtělo něco z vyšší ligy. Zvažovaljsem Longines Hydroconquest a Tag Heuer Aquaracer. No a mnozí z vásjiž jistě ví, že to vyhrály Oris Divers Date foto vlastníK nim po čase přibyly tehdy, i dnes, velmi módní Igeny, ale ty sedlouho neohřály. Připadaly mi moc malé a lehké... foto vlastníNásledovaly nové digi, Casio Riseman. Parádní limitka šedo-oranžová.Stály sice víc, než obyč verze s rádiem, ikdyž byly bez rádia, ale tabarva je boží! Jenže dvoje digošky neunosím a k Suuntům mám už citovývztah. Takže taky šly. foto vlastníJenže se mi po nich zastesklo, takže jsem je ze Sicqa začal tahatzpátky. No dlouho se nebránil, takže jsme se dohodli. Jenže to bylo vpátek a do pondělí dlouhá doba, takže jsem v sobotu objednallegendární SKX009. Sicqovi se tímto znovu omlouvám a slibuji, že je zněj ještě někdy dost možná zase tahat budu foto vlastníPepsiny jsou parádní! Skoro jsem přestal nosit Orisy. Ani ty vytuněnénožky (mnozí si pamatují) mi nevadily! Jenže oslava narození druhéhokluka si žádá něco echtovnějšího. A všichni moc dobře víme, kdo je našpici pelotonu! Ten nejechtovnější! Herr Konrád!!! Díky KoFoLko foto vlastníNo a co bude dál? Těžko říct...nějací favoriti jsou, ale víme jak todopadá. Favorité jsou zapomenuti a rodí se noví a noví. Takže nebudupředbíhat událostem. Prostě uvidíme...Jedno je jisté. Suunta, SNKF, Orisy a Konrádovky zůstávají doma na věky věků!Všem, kteří dočetli až sem, se upřímně divím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kdojinej Odesláno 4. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2015 Pěkný vyprávění... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Hezke. Jen to v tvem pripade vidim na dalsi akvizici s touto specifikaci: celotitanove, titanove stezejky, titanove tycky, plne titanove dilky tahu, masivni titanova spona, celotitanove masivni nepruhledne sklicko bez antireflexu. To cele radeji jeste v uprave DLC-diamond like carbon. Obavam se, ze nic mensiho nema sanci na preziti...:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Máš to pěkně srovnaný. A dočíst to celé, to je pak už povinnost a čirá zvědavost . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 5. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Diky chlapci! Dalo to praci, najit ty fotky a vzpomenout si aspon zhruba, jak to slo za sebou Frostie: ale tak zase takove prase nejsem! Ikdyz, zapomnel jsem k Orisum pripsat, jak jsem je utopil a drbnul safir...a o sramech na pouzdre by mohl Valis vykladat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Pekny cteni,dost jsem se natlemil:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 ZdarPěkná promiskuita a to i v předchronomagovém období! Zaujaly mě ty digitálky na druhém obrázku. Prožil jsem s něma skoro celou základku. Měl jsem postupně asi dvoje nebo troje. Kupovaly se tehdá u Vietnamců na tržnici a stály stovku. Šly docela napřed, každý den jsem je seřizoval podle Radiožurnálu. Nejčastěji se na nich ulomil tah, který byl složen z plíšků zalisovaných do sebe jen tak, bez osiček. Zezačátku byl hodně tuhej a nešel skoro ohnout kolem ruky, později se to vychodilo a kroutil se jak had. V tom černém obdélníku nahoře jsem měl nápis Montana. Bohužel, když dosloužily, tak jsem se je pokoušel rozebírat a později zkoušel, co vydrží, než se rozpadnou na atomy. Ty poslední jsem měl docela dlouho v šuplíku, ale při nějakém úklidu v pubertě jsem je vyhodil. Dnes mě to docela štve. Ze všech hodinek, které jsem kdy měl, na ně vzpomínám nejraději, asi proto, že jsem s nima prožil nejkrásnější léta dětství, machroval s melodiemi, nastavoval si budík, abych nepropásl Vegu s Hložkem nebo Magion s Jančaříkem, stopoval si s bratránkem, za jak dlouho oběhneme barák u babičky... Chtěl bych je sehnat, ale zdá se to nemožné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 (upraveno) ...Chtěl bych je sehnat, ale zdá se to nemožné...Petře, na íbeji jedny zrovna jsou. Zadej toto číslo do vyhledávaní a vyskočí na tebe: 271760203206 Upraveno 5. února 2015 uživatelem JaRooN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Věru pestrá cesta. Tak přeju do budoucna už mín zdestruovaných nebo ztracených kousků :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostra Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Hezké počteníčko a myslím, že jsi s tím svým rasováním hodinek ani jinam než k Damasko dojít nemohl:-) Teprve na tvé ruce, zdá se, zažijí ten pravý středověk a pak i bezvěrci prohlédnou a Konrád slavně na nebe vstoupí;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Petře, na íbeji jedny zrovna jsou. Zadej toto číslo do vyhledávaní a vyskočí na tebe: 271760203206 Jo, to jsou ony! Ještě jsem si vzpomněl, že ten tah barvil ruku, jak jsem se trochu zapotil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Dobré čítanie. A vďaka za pripomenutie. Remeň s vlčiakom, to bol aj môj sen, ale nikdy som ho nemal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel K. Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Pěkná, pestrá cesta, aneb jak chronomagor životem šel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 5. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2015 Parádní počtení, jen co je pravda! A gratuluju k tisícovce. Zaujaly mě ty digitálky na druhém obrázku. Prožil jsem s něma skoro celou základku. Měl jsem postupně asi dvoje nebo troje. Kupovaly se tehdá u Vietnamců na tržnici a stály stovku. Šly docela napřed, každý den jsem je seřizoval podle Radiožurnálu. Nejčastěji se na nich ulomil tah, který byl složen z plíšků zalisovaných do sebe jen tak, bez osiček. Zezačátku byl hodně tuhej a nešel skoro ohnout kolem ruky, později se to vychodilo a kroutil se jak had. V tom černém obdélníku nahoře jsem měl nápis Montana. Bohužel, když dosloužily, tak jsem se je pokoušel rozebírat a později zkoušel, co vydrží, než se rozpadnou na atomy. Ty poslední jsem měl docela dlouho v šuplíku, ale při nějakém úklidu v pubertě jsem je vyhodil. Dnes mě to docela štve. Ze všech hodinek, které jsem kdy měl, na ně vzpomínám nejraději, asi proto, že jsem s nima prožil nejkrásnější léta dětství, machroval s melodiemi, nastavoval si budík, abych nepropásl Vegu s Hložkem nebo Magion s Jančaříkem, stopoval si s bratránkem, za jak dlouho oběhneme barák u babičky... Chtěl bych je sehnat, ale zdá se to nemožné... Digitálky Montana jsem měl jako kluk též a taktéž jsem z nich bych svého času totálně odvařený. Už jen to přehrávání melodií mne dostávalo do kolen! Ale jak říkáš, moc dlouho netrvalo a rozpadly se na atomy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 6. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 Dekuji, dekuji... Timto jsem podal jasny dukaz, ze chronomag je zcela bezpecne utociste. Blazen se taky nezblazni az v blazinci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 29. června 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2015 Rika se, ze dvakrat do jedne reky nevstoupis...ale my tady vime sve Takze jsem splnil slib a vyprosil si zpet krasne barevne Risemany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra_v Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2015 Pěkné počtení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 7. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2015 Ty Risemany vypadají dobře - čitelnost toho negativu je OK ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 7. října 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2015 Vezmu ti je v patek Mi se strasne libi ta kombinace sede a oranzove. Inverzni displej k tomu ladi. Se zelenym osvetlenim jsou citelne perfektne. Bez osvetleni, ale za prisneho dodrzeni konkretniho pomeru naklonu displeje vuci oku a oklnimu svetu, jsou citelne podprumerne. Cili inverzni displej je uplne na hovno...ale vypada dobre Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 7. října 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2015 A kdyz uz jsem tady, tak je treba pripomenout, ze i Prim Sport 2 uz jsou opet doma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se