Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Někomu vstávají vlasy hrůzou na hlavě při pohledu na fotky hodinek na kamení, štěrku a dalších tvrdých površích. Jiný by zase nikdy nevzal potápky do vody, nedejbože kdyby v ní byla trocha soli. Pro mne je zase zcela nezkousnutelná představa, že bych si své vysněné definitivní Omegy vzal na WC. Na druhou stranu si zase nedokážu představit, že bych byl byť jen na chvíli bez hodinek na ruce. Naštěstí jsem při pátrání na webu po správných hodinkách pro tuto příležitost rychle narazil na detailní fotku korunky s vyraženým ?W? obkrouženým velkým? C?. Instinktivně jsem věděl, že to budou ty pravé.

A nemýlil jsem se, hodinky Christopher Ward C60 Trident 300 Vám neudělají ostudu ani na veřejných toaletách. Zpracování pouzdra je velice precizní, spíše odpovídající vyšším cenovým hladinám. Vlnkový ciferník vytváří stejně krásné efekty jako na starých dobrých bondovkách. Podobný je i tvar a rozložení indexů na ciferníku. Rozdílné jsou ručky, jejich skeletonové provedení u SMP mi přijde vzhledově povedenější, tvar ruček u CW je zase lepší pro noční odečet času. V podstatě jediné co bych těmto quartzovým Tridentům vytknul je nepříliš esteticky umístěná datumovka na pozici čtvrté hodiny, ale na to moje sra.. dokonalosti netřeba.

V ostrém nasazení na klozetu se osvědčily i v krizovějších situacích, pro náhodné sklouznutí z ruky je vodotěsnost 300M více než dostatečná, vždyť vody je v míse je sotva 30 cm. Při výpadku proudu pak oceníte jejich solidní luminiscenci, ručky a bod na lunetě září výborně, indexy o řád méně.

Hodinky Vám však příliš nepomohou s docházejícím papírem, kaučuk je sice velice příjemný, jeho plocha však není pro tento účel dostatečná. Navíc pokud přitom dojde k nechtěnému kontaktu s pouzdrem, rychle pochopíte, proč výrobce nazval tento model Trojzubcem.  

Na závěr přidávám pár fotografií:   

post-16587-0-87701000-1427987509_thumb.jpg

post-16587-0-19762900-1427987562_thumb.jpg

post-16587-0-92841400-1427987573_thumb.jpg

post-16587-0-59084800-1427987580_thumb.jpg

post-16587-0-84436600-1427987587_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

:lol2: Ešte si zabudol na využitie lunety, kde si na príklad nastavíš maximálnu dobu pobytu na WC, aby si si nepre..ral spoj na vlak. Edit: hodinky krásne, aktuálne pre Bellsa, ktorý hľadal ciferník s vlnkami.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Originalni, dobrej napad.:)

Odesláno

Super recenze! :clap:

Škoda, že nebyla zveřejněna už na Apríla. To by se dala rozšířit i o nějaké špeky v podobě zkoušky "potrubní pošty" nebo vhodnosti barevného provedení (speciálně pro tyto účely je možné si pořídit limitovanou edici v "kaki" barvě - případně lze opatřit vlastní "patinou"...).

Jinak kde a jak máš hodinky připravené "na přezutí"? V práci v šuplíku a doma máš na ně nějaký spešl háček cestou na WC? :lol2:

Odesláno
  V 2. 4. 2015 v 15:41, filo-boxer napsal:

Super. :) Co takhle zalozit vlakno "Hodinky na WC"? Taky bych neco mel. :)

IWC? :)
Odesláno

Děkuji za pozitivní ohlasy na první část recenze, kterou jsem plánoval postnout 1. dubna, což kvůli mému pracovnímu vytížení toho dne nevyšlo. Rád bych na ni navázal seriózněji, praktickými zkušenostmi z dalšího používání hodinek, a to i venku (sem tam je třeba dát je trochu vyčichnout).

Informace z první části recenze týkající se samotných hodinek, v nichž je převážně chválím, jsou pravdivé. Zpracování jejich pouzdra o průměru 42mm je skutečně na vysoké úrovni, již se jedná o model s novým dýnkem s krásně zpracovaným trojzubcem. Líbí se mi i matná barva na lunetě a sklíčko s vnitřním AR, které díky tomu, že výrazněji vystupuje nad lunetu háže na krajích duhové efekty.

Na nových fotkách jsou již hodinky přezuty na Omega řemenu s překlápěčkou, který jim dle mého názoru dává úplně jiný rozměr. Původní kaučuk má sice vcelku vydařenou sponu. Pásek je však delší než bývá obvyklé, což by pro někoho mohlo být plus, pro moji ruku s obvodem kolem 17cm je ale kvůli tomu z estetických důvodů nenositelný.

Z mého pohledu mají tyto jinak perfektní hodinky tři zbytečné nedostatky:

-          Nevzhledně umístěná datumovka, která ani není na pozici indexu čtvrté hodiny, ale ještě více narušuje symetričnost cifru posunem do středu (dáno strojkem) a navíc nepochopitelně směrem k indexu páté hodiny.

-          Luminiscence, kterou můžete posoudit na fotografii, kde jsou hodinky umístěny po předchozím nasvícení vedle bondovek. Ty orámované indexy na cifru oproti očekávání téměř nesvítí. Zda je to neschopnost výrobce či záměr těžko říci ? pro záměr hovoří to, že jsou vedle nich malé tečky, které září jasně. Celkově je tedy noční čitelnost výborná.

-          Velice ostré zakončení horní strany nožek, které z nich činí oproti názvu čtyřzubec. Pokud budou hodinky na tahu, zůstane tento nedostatek skryt. Po přezutí na řemen však nožky působí doslova nebezpečně. Pokud si je člověk vezme k vodě, pak by si je měl sundat na blbnutí s přáteli, aby někoho z nich neposlal neopatrným pohybem na šití :(

post-16587-0-27161800-1428345547_thumb.jpg

post-16587-0-55341700-1428345560_thumb.jpg

post-16587-0-12136200-1428345574_thumb.jpg

post-16587-0-70227300-1428345582_thumb.jpg

post-16587-0-43858400-1428345665_thumb.jpg

post-16587-0-76905100-1428345677_thumb.jpg

Odesláno
  V 3. 4. 2015 v 13:21, McStinger napsal:

Druhé foto, tieň na kachličkách je čo? :eek:

Kdyby na stropě svítily tři bodovky, mohl by pak stín pověšeného ručníku vypadat přesně takto. Co je to ve skutečnosti však neprozradím ;)   

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...