Přejít na obsah

Ukradené hodinky - UN, Rolex, IWC, atd.

Doporučené příspěvky

Odesláno

Není to fuk? Já myslím že se to dá pochopit a jak jsem tě poznal tak jsi mi připadal velice inteligentní a věřím že víš co jsem myslel. Nejsem právník. U Tana třeba věřím že nepochopil.

Samozřejmě, že máš pravdu a je to úplně fuk, jestli trestní řád, nebo trestní zákoník. Na smyslu Tvého sdělení to přeci nic nemění. Jenom jsem zkrátka neodolal pokušení vyslat do virtuálního světa drobné škodolibé porýpnutí.

Nyní ale zkusím pokračovat trochu vážněji: myslím si, že naše zákony přísné jsou i nejsou. Ono totiž záleží nejen na tom, co je v zákoně napsáno, ale jak se zákon soudní mocí vykládá, jak je lidem vnímán, potažmo respektován, a také jak je právo vymožitelné. IMHO typický český případ je, že máme nesmyslně tvrdě napsaný zákon, ke kterému není jednotná judikatura, soudce jej vykládá jednou tak a jednou onak. Lidé na něj kašlou (soudce i zákon), a když už něco skončí pravomocným rozsudkem, tak jeho vymožitelnost je nízká, či někde u nuly.

S Tanem jsem nemluvil, ale jsem přesvědčen, že pochopil i on :-)

Ale abych Ti i si udělal radost, a citoval jeden opravdu přísný, dlouho účinný a rychle vymožitelný trestní kodex, tady začátek jednoho je: ...." Já Chamurapi, pastýř lidu povolaný bohem Enilem, mocný král .......

• Odpovědi 126
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Bert: jj pochopil jsem to i ja a to je uz co rict:).

Scifi: Kaslem na flame, nebudem to tady plevelit, ne? Doufam, ze by jsme se ve vetsine uvedeneho shodli, max. s mirnou nianci. Mir - :).

Odesláno

Ale zialbohu sa kradne, kradlo a aj sa kradnut bude. Ako povedal jeden strapaty ujo. Ludska hlupost a vesmir su nekonecne. Akurat tym druhym som si neni isty.

Moj nazor nemeni nic na veci ze s uvedenim nazorom v predoslom prispevku suhlasim.

Jo a holka v minisukni si o to řiká, protože se znásilňovalo, znásilňuje a znásiňovat bude... Sorry, ale tohle fakt ne-e.

Odesláno

Nechcem vystupovat nejak opozicnodefenzivne, ale tieto komentare ala sekat ruce by som ihned mazal. Hold stalo sa,kradez je polutovania hodna udalost no dotycny si mal dat v prvom rade pozor na svoje veci. Bohvie koľkí z vas mali hodinky pochadzajuce z trestnej cinnosti ani o tom nevedeli. Ci aj sami sebe by ste ruky odsekli v pripade vedomosti?

Právě kvůli tomuto cítění věci se krade jako o život - ukradnu a nic se mi nestane. Kdyby všichni kradláři věděli, že za krádež je hrubý trest useknutí ruky, tak by nekradl skoro nikdo. A o tom to je. O právním systému, který celosvětově jim dává zelenou.

Odesláno

Právě kvůli tomuto cítění věci se krade jako o život - ukradnu a nic se mi nestane. Kdyby všichni kradláři věděli, že za krádež je hrubý trest useknutí ruky, tak by nekradl skoro nikdo. A o tom to je. O právním systému, který celosvětově jim dává zelenou.

Tesat do kamena.

@Enslow: mal si tie hodinky chranit??? Naozaj si za tym stojis? Ak sa ti niekto vlupe do domu a zmlati niekoho z tvojej rodiny tak si ho mal lepsie chranit? Ak ti niekto ukradne auto tak si ho mal chranit? Ved tie hodinky neboli polozene na parkovisku, boli v dome, v trezore. Sorry, ale toto je sialeny pristup. A co s tym ma spolocne ze bol niekto podvedeny a kupil kradnute hodinky? Nedavno to tu bolo, jeden celkom rolexoidny clen kupil kradnute hodinky. Ma si useknut ruku? A dalej plati co napisal Honza.manta.

Odesláno

jasne, hlavne vdaka sekaniu ruk by bol na svete paradajs.... a dokonca aj sadisti by konecne nasli uplatnenie vo verejnej sprave. zamestnali by sa na obecnom urade ako vykonavatelia usekavania ruk...

Odesláno

Bál bych se opačného efektu, přísný trest = nesmí mě chytnout za žádnou cenu = možná více mrtvých pánů domácích?

Odesláno

Tohle si někdo ještě dneska myslí? Kdyby platila podobná logika, tak v Kalifornii nikdo nevraždí a Saudská Arábie je ráj na zemi... A my máme mimochodem nějaký celosvětový právní systém? Jsem se v tom nějak ztratil :)

Odesláno

Problém je v tom, že když se někdo vydá na lup, myslí si, že se na něj nepřijde. Trestu se tedy nebojí - nepočítá s ním. 

Odesláno

Sekani rukou je kravina, ale uplne stejne zvracena logika je, ze si za to majitel muze sam. Kdyz si necham na parkovisti penezenku polozenou na palubni desce, tak za pripadnou kradez nenesu odpovednost ja, ale jen zlodej.

Odesláno

. Kdyz si necham na parkovisti penezenku polozenou na palubni desce, tak za pripadnou kradez nenesu odpovednost ja, ale jen zlodej.

Nebudeš to mockrát zkoušet,že ne ? :-)

Odesláno

........podla mna lepsie ako zaviest usekavanie ruk, je vybudovat take pomery, aby ludia nemuseli kradnut. Zda sa mi to humannejsie, spolocensky prospesnejsie a celkovo to zlepsi naladu medzi ludmi.

Odesláno

V tom je právě ten problém, že zloděj počítá s tím, že k trestu vůbec nedojde - nejspíš ho nechytnou, když ho chytnou, nejspíš ho pustěj protože nebudou důkazy, když důkazy budou, tak se bude vymlouvat a možná ho neodsouděj... Problém je spíš ve vymyhytelnosti práva a v tom aby trest přišel co nejrychleji po činu. A pak je většinou jedno jestli je trestem odnětí svobody nebo useknutí končetiny. Kromě tedy těch typů, kterým je úplně jedno jestli jsou na svobodě nebo ve vězení, protože tam jsou jako doma. Na ty pak platí jenom ty fyzické tresty

Odesláno

smysl tohohle vlakna je v prvni rade, abyste upozornili zakladatele, pokud by se nekde tyhle hodinky objevily. v druhy rade, abyste si uvedomili, ze ani za sedmero zamkama v trezoru nemusi byt vase hodinky v bezpeci. misto toho ste to vlakno pekne zas***i. toz tak.  

Odesláno

misto toho ste to vlakno pekne zas***i. toz tak.  

...vzdy lepsie, ako keby sa tu z nejakeho dovodu ludia pourazali a pohadali na zivot a na smrt :D

Odesláno (upraveno)

Chalani v pohode. Ja chapem vase emocionalne pochody. Ale chcel som povedat ze prispevky ala posekat ruce a podobne nic neriesia. Takto podobne sa to vyvijalo na jednom inom fore ked zmizla motorka. Tristo komentov v tomto style. Useknut ruce, mucit a podobne. Co to riesi? 

Upraveno uživatelem enslow
Odesláno (upraveno)

........podla mna lepsie ako zaviest usekavanie ruk, je vybudovat take pomery, aby ludia nemuseli kradnut. Zda sa mi to humannejsie, spolocensky prospesnejsie a celkovo to zlepsi naladu medzi ludmi.

No potěš pánbuch. Doufám, že nemáš volební právo v ČR. :D  Enslow to samý.

Takže zlodějům, když je s námahou dopadneme (oni totiž dělají všechno proto, aby se spravedlnosti učinilo za dost),  nejen, že nic neuděláme, jen jim třeba domluvíme,  nedělají to přeci z hamižnosti, že jo ............ ale ještě jim přidáme výslužku, aby už krást nemuseli .............. tý jo, nelze tohle kvalifikovat jako propagaci hnutí mysli směřující k potlačení práv okrádaných lidí ??

Upraveno uživatelem cigi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...