habadej Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 (upraveno) Onehdá ve mně začal hlodat červík, že bych strašně potřeboval nějaké retro hodinky, nejlépe s vazbou na WWII. Jenže co koupit? Z velké B-Uhr pětky připadají v úvahu jenom Stowa a Laco, možná Wempe. IWC už jsou mimo dosah. A Lange? Tak o těch si nechat jenom zdát. Jenže Stowa i Laco mě nějak nezaujaly a navíc jsem chtěl něco ne moc profláklýho. Po bezesných nocí, nesoustředění se na nic jinýho, utrhování se na své blízké, že mě ruší v koumání, jsem zvolil proslulé německé Hanhart, a to přelomový model Pioneer MK1. Hodinky mám asi dvě hodiny, tak zatím jenom pár základních info:Předlohou je proslulý Flieger chronograf z roku 1938 s jedním ovladačem chronografu červené barvy. Pouzdro z kartáčované oceli má průměr prudce nositelných 40mm s celkem mohutnou korunkou a tlačítkem chrona na pozici lehce před dvojkou. Dýnko je plné, stylizované do točící se vrtule s logem uprostřed a nějakou tou pohádkou po obvodu. WR solidních 100M.Luneta je oboustraně otočná s červeným bodem na dvanáctce. Sklíčko je konvexní s vnitřním AR.Ciferník je v rozložení Bicompax. V pravé části minutový sčítač chrona, vlevo vteřinovka, centrálně vteřinový sčítač chrona. Všechny prvky chronografu mají záměrně i efektně červenou barvu. Výrazná mercedes hodinová a minutová ručka jsou opatřeny Super-luminovou. Jak dlouho po nasvícení je možný odečet ve tmě, jsem ještě nezkoušel, ale svítí docela výrazně. Číslicové indexy jsou rovněž opatřeny Super-luminovou. Ciferník je na chrona velice přehledný a z mého pohledu je absolutně super. Žádná blbě umístěná datumovka, okousané indexy od subciferníku, prostě paráda.Kalibr HAN3601 vychází z Valjoux 7753 a je upravený pro ovládání chronografu jedným tlačítkem. Počet kmitů 28800/hod. Rezerva chodu by měla být 42 hod.Řemínek kožený pilotní s nýtem a se signovanou jazýčkovou sponou.Celkový prvotní dojem je super. Hodinky jsou parádní, neprofláklý, dobře odečitatelný, perfektně sedí, korunka netlačí a dneska s nima budu spát. Nechci říkat takový voloviny, že jsou definitivní, ale určitě mi dlouho vydrží.Zajímavé pouzdro:Myslím, že sedí pěkně:Slušná lumi: Upraveno 9. února 2016 uživatelem habadej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Parádní monopusher s jejich červenym tlačítkem, ať dělají radost. Mám dotaz na lunetu, má kroky a nebo se točí plynule? Tipuju, že plynule a v tom případě je festovní nebo volná? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Skvely, legendarni hodinky!!! Vzdycky se mi libily, skoda jen toho rozmeru - pro me je 40 mm moc male, ale pro spoustu lidi je to zase ideal, oproti velkym rozmerum B-Uhren.Cervene tlacistko je nadhera.Zavidim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 bomba, mel sem taky Hanharty a dodnes na ne rad vzpominam, gratuluju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
habadej Odesláno 9. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 (upraveno) Luneta se točí plynule a celkem klade odpor. Co se týče velikosti, tak jsem se těch čtyřiceti taky bál, ale vzhledem k tomu, že je luneta docela úzká, tak se opticky zdají větší. Upraveno 9. února 2016 uživatelem habadej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Parádní hodinky! Velká gratulace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
habadej Odesláno 9. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Nechci vás ochudit o fotku zajímavýho dýnka, tak to napravuji: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Jednotlačítkovej chronograf, bomba. Krásný, gratuluju! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Super kousek. V poslední době jsem měl v ruce jejich předlohu z roku 1940 a tak trochu (víc) jsem se do nich zakoukal. Tyhle remaky, myšleno v dobrém slova smyslu, bych zcela jistě chtěl v budoucnu vyzkoušet. Gratuluji k pořízení netradičních chronografů s velkou tradicí a dávkou charizma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Jednim slovem krasne!! Gratuluji a prosim hodne fot. . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Pro chronografy mám slabost, a tohle je dělo. Ta červená ještě více umocňuje retro dojem, gratuluji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Ty jo.. Tak ty jsou fakt peckový. Vůbec jsem je neznal a je dobře, že díky tobě mám možnost tu chybu napravit. Tak ať slouží a dělají radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Krása! Gratuluji k povedeným hodinkám, nádherné pilotky. Hanhart má povedenou celou tu historickou řadu, u mě vede TachyTele Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Parada, nech ti robia radost! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Moc pěkné hodinky, velmi dobrý výběr z toho, co jsi psal. Ať dlouho vydrží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiribartl Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Tahle značka je opravdu skvělá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Zrovna včera jsem je znovu očumoval a říkal si, že bych do nich šel. Moc pěkný, gratuluju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.palas Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Fajn velikost, bicompax, monopusher, neokoukaná sympatická značka. Skvělá volba, budu ti závidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Gratulujem. Je fajn, že sa tu objavia aj nie zrovna obvyklé Hanharty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 9. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2016 Vyborne! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se