M3maniac Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 K účtu: společnej, ale při jejím příimu cca 20k to nepokryje ani její náklady (tím nemyslím bydlení, auto, škola, děti, dovolená, dárky apod.). Každej měsíc jí ukazuju - přírustek na účtu 70, výdaje 90 (spotřeba jak ruskej raketoplán...). Teď tam zbylo kilo a 50 asi vyberu raději i já... Pojistka - mám, ale po bouračce mi nechtěli pojistit LDK, jelikož s ní mám celoročně potíže. Teď se mi sice stal problém s pravou, protože po tom úrazu ji více zatěžuji, ale sám doktor říká, že s pojistkou to asi nebude jednoduchý, jelikož je tam ta spojistost. A to by mě měla letos čekat úplně stejná operace i na té druhé a tam už je jistota ohne Ká... A ať si nechá byt kdokoliv z nás, tak bude problém předělat stavebko a hlavně vyplatit toho druhého...Lidi co vydělaj 70 a utratí 90 to v životě daleko nedotáhnou, očividně panička si hraje na něco na co nemá... Byt musíš vyřešit byť s pomocí rodiny v době zlé. Je to něco,co v životě a hlavně ve stáří budeš potřebovat, budou k tobě jezdit děti atd atd. Až budeš mít dúchod 12 tak to bude jak s těmy 60% nemocenské a tam budeš za ten byt rád. Je rozdíl platit 8000 nebo je neplatit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Taky myslím, že se ve firmě do ničeho montovat nemůže jenom z pozice 'manželka společníka'. Ale může mít pocit, že má nárok na část zisku a to je, myslím si, reálnější hrozba.Má nárok n polovinu z toho, co si přineseš domů, ne ze zisku firmy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Určitě se tady najde někdo , kdo se na tobě nebude chtít zahojit a pomůže ti s přefinancováním..... Bábě bych řekl dali jsme do toho společně 1.000.000 tak ti dám 500.000 ( nevím kolik jste do něj dali )prostě půlku ji musíš dát. Samo že i ona ti může říct nechci . já ti dám půlku.... Vyřeš to co nejrychleji at nemá čas vymyšlet různé strategie od vychcaných kamarádek po rozvodu..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Prosel jsem si rozvodem před asi 6 lety. Z andilka, kterého jsem si bral a co neumel do 10 zpaměti, se stala ekonomka non plus ultra co se tykalo penez - teda jak k nim lehce a rychle ode me prijit.... dokonce zrusila i detem sporeni a nasypala to sve matce na ucet... takze se nespoléhej na to, ze na něco zapomene, nebo podceni. Sepsal bych majetek a pokud mas dobre, ale opravdu dobre kamarady, tak není spatne mit v zaloze (ale predpokladam, ze to mas) nejake smlouvy o pujce do bytu na nakup zarizeni... které muzes v nouzi nejvyšší, při nejake podpasovce, vytahnout... Protože i dluhy spadaji do spolecneho jmeni. Drzim palce, ale jsi teprve na zacatku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraTce Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Má nárok n polovinu z toho, co si přineseš domů, ne ze zisku firmy. Jo, vždyť jo. A to jde s účetním zařídit. Ale určitě se nemůže nějak závazně vyjadřovat k chodu společnosti protože ?manželka?. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrando Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Má nárok n polovinu z toho, co si přineseš domů, ne ze zisku firmy.Pokud se nejedna o akciovku, kde má nejake ty akcie ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Pokud se nejedna o akciovku, kde má nejake ty akcie ;-)Což nemá s rozvodem nic společného, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Taky myslím, že se ve firmě do ničeho montovat nemůže jenom z pozice 'manželka společníka'. Ale může mít pocit, že má nárok na část zisku a to je, myslím si, reálnější hrozba.Jenže při rozvodu může získat podíl ve firmě a stát se tak společníkem/akcionářem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 (upraveno) Jenže při rozvodu může získat podíl ve firmě a stát se tak společníkem/akcionářem.Z jakého titulu by měla získat ten podíl? Upraveno 27. prosince 2017 uživatelem decebal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 (upraveno) Tahle debata je trochu nepřehledná, ale myslí, že VasekN měl ny mysli toto: § 709 (1) Součástí společného jmění je to, čeho nabyl jeden z manželů nebo čeho nabyli oba manželé společně za trvání manželství, s výjimkou toho, co a) slouží osobní potřebě jednoho z manželů, nabyl darem, děděním nebo odkazem jen jeden z manželů, ledaže dárce při darování nebo zůstavitel v pořízení pro případ smrti projevil jiný úmysl, c) nabyl jeden z manželů jako náhradu nemajetkové újmy na svých přirozených právech, d) nabyl jeden z manželů právním jednáním vztahujícím se k jeho výlučnému vlastnictví, e) nabyl jeden z manželů náhradou za poškození, zničení nebo ztrátu svého výhradního majetku. (2) Součástí společného jmění je zisk z toho, co náleží výhradně jednomu z manželů. (3) Součástí společného jmění je také podíl manžela v obchodní společnosti nebo družstvu, stal-li se manžel v době trvání manželství společníkem obchodní společnosti nebo členem družstva. To neplatí, pokud jeden z manželů nabyl podíl způsobem zakládajícím podle odstavce 1 jeho výlučné vlastnictví. Upraveno 27. prosince 2017 uživatelem Bert Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Z jakého titulu by měla získat ten podíl?Podíl firmy je samozřejmě v SJM dokonce je tam i živnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Ale tak to není, to co sem dal Bert bylo před novelizací a zakládalo to možnost různých výkladů, třeba takového, že nabytím podílu druhým manželem vzniká i účast na společnosti. Novela tam vsunula ještě jednu větu, aby bylo jasné, že se jedná o podíl ve smyslu jeho finanční hodnoty, tedy vyjma bytových družstev. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Právě ten stav před tzv, technickou novelou jsem myslel, proto ta citace. Protože tak, jak to podal VasekN to tomuto znění odpovídalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Pro úplnost, ta doplněná věta je takto: Nabytí podílu nezakládá účast druhého manžela na této společnosti nebo družstvu, s výjimkou bytových družstev. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Ale tak to není, to co sem dal Bert bylo před novelizací a zakládalo to možnost různých výkladů, třeba takového, že nabytím podílu druhým manželem vzniká i účast na společnosti. Novela tam vsunula ještě jednu větu, aby bylo jasné, že se jedná o podíl ve smyslu jeho finanční hodnoty, tedy vyjma bytových družstev.Tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 (upraveno) Určitě se tady najde někdo , kdo se na tobě nebude chtít zahojit a pomůže ti s přefinancováním..... Bábě bych řekl dali jsme do toho společně 1.000.000 tak ti dám 500.000 ( nevím kolik jste do něj dali )prostě půlku ji musíš dát. Samo že i ona ti může říct nechci . já ti dám půlku.... Vyřeš to co nejrychleji at nemá čas vymyšlet různé strategie od vychcaných kamarádek po rozvodu..... Pokud nebude úplně blbá bude chtít aktuální tržní cenu/2, bohužel. Tady bych raději nepsoléhal na neznalost, protože jestli to už deset a více let splácí tak to bude sakra zhodnocené v dnešní době :-( Upraveno 27. prosince 2017 uživatelem exBURN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 28. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2017 Pokud nebude úplně blbá bude chtít aktuální tržní cenu/2, bohužel. Tady bych raději nepsoléhal na neznalost, protože jestli to už deset a více let splácí tak to bude sakra zhodnocené v dnešní době :-(Dnešní tržní cena je nižší, než byla pořizovací, a to jsme byt zhodnotili dalšími cca 350k. Kupováno cca dva měsíce před krizí... Každopádně mám číslo na tři advokátky z UL tak uvidíme, jestli alespoň jedna mezi svátkama pracuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 28. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2017 Právě ten stav před tzv, technickou novelou jsem myslel, proto ta citace. Protože tak, jak to podal VasekN to tomuto znění odpovídalo.Aha to jsem nevěděl. Mám známého, který rozvodem o část firmy přišel. Ale i tak vyplatit manželce např. půlku hodnoty firmy....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2017 Vašku, a to je právě o tom rozdílu před a po novele. Před: naval polovinu akcií. Po: naval hodnotu poloviny akcií. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 28. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2017 Vašku, a to je právě o tom rozdílu před a po novele. Před: naval polovinu akcií. Po: naval hodnotu poloviny akcií.Což může být ve finále stejně problém. Máš třeba firmu která vydělává ročně 15 až 20 mil. Ale například její hodnota je díky specifické značce 800 mil. takže vyplatit 400 mil. nebude žádná sranda :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se