tombas Odesláno 7. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2020 Dobře, jde mi jen o to, že to bude třeba za měsíc nebo ještě později, až budou opravy hotové a to už můžou být nájemníci v trapu. Nevím, jestli budou nechávat realiťákovi novou adresu. Třeba jo, třeba jsou slušní a všechno zaplatí, ale moc bych na to nesázel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondras_CZ Odesláno 7. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2020 Podle smlouvy se musi do 7 dnu odhlasit z trvalaku, vim kam se prestehovali, takze bud do noveho, nebo trvalak na uradu prace.. Ale abych se dostal k jadru veci - kdyz do mesice neuhradi pozadovanou castku, jak se postupuje dal, kdo to resi/vymaha? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AweOne Odesláno 7. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2020 před 18 minutami, Ondras_CZ napsal: Podle smlouvy se musi do 7 dnu odhlasit z trvalaku, vim kam se prestehovali, takze bud do noveho, nebo trvalak na uradu prace.. Ale abych se dostal k jadru veci - kdyz do mesice neuhradi pozadovanou castku, jak se postupuje dal, kdo to resi/vymaha? mimosoudní vymáhání, předžalobní výzva a následně žaloba (návrh na vydání platebního rozkazu) Můžeš si to řešit sám, případně přes nějakou agenturu, advokáta... Pokud máš dobrou smlouvu a není problém s prokázáním nároku, bude hlavním rizikem bonita dlužníků - musíš si ujasnit, jestli ti to stojí za tvůj čas, případně náklady, které nemusíš dostat zpátky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Altrigo Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2021 Není tu nějaký právník se zkušenostmi v oblasti nájemních smluv? Chtěl bych něco konzultovat, přirozeně za standardní honoràř. V kostce - nájemník platí nájemné, ale rozporuje vyúčtování za energie a služby, celkem už mi dluží cca 20.000. Jde mi o to, jak postupovat a jak upravit najemní smlouvu do budoucna. Děkuji za příp. reakci do SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2021 Jen se zeptam, proc energie a sluzby nejsou napsane na najemnika? Vzdy jsem to tak mel a no problem.(a i kdyz jsme sam byl v najmu, trval jsem na teto variante) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 3. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2021 Presne tak, nikdy bych to na sebe napsane nenechal. Trochu problem je to s vodou, ktera vetsinou byva v ramci plateb druzstvu/svj a tam jsem taky videl uz nedoplatky v desitkach tisic (nechapu jak uprimne ) dnes jdou energie skoro vsude online a je to na 5 minut. Navic realne s tim muze byt dost srani. Mi treba PRE vymenila bez meho souhlasu ve starem byte elektromer a spotrebu dopocitala dle minule spotreby. Problem byl, ze ten byt byl rok prazdny. A ja idiot se nechal premluvit na lince, ze at platim zalohy, ze to nejde zmenit a pak mi to prece vrati. Nejak jsem nemel cas to resit, tak jsem kazdy mesic posilal 1850,-. Odpojit jsem to nechtel, protoze jsem tam mel obcas prohlidky a potreboval roznout v koupelne atd... (To me malem stalo 20k) nakonec mi ponizili odhad o 90% spotreby..., ale byl to boj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 24. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2022 Máte někdo zkušenost s těmito službami? https://www.renta365.cz/ https://idealninajemce.cz/ Má to smysl u nich poptávat, nebo je lepší si to zařídit přes klasickou RK? Nerad bych pak tady psal dotaz jak je název vlákna :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 24. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2022 Jedu před idealninajemce 4 roky a super. O ničem nevim, jen mi chodí penize. Vyúčtování jim nahraju jednou ročně a oni to propocitaji a vyplatí nebo strhnou. Kontrolují byt, ručí za nej, posílají fotodokumentaci, atd. Nikomu z ulice ani kamosovi bych uz nikdy byt nepronajal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 25. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2022 (upraveno) Já používám flatservice.cz na doporučení kámoše a taky dobrý! Sice lehce menší peníze (třeba o dvojku proti tomu, kdybych to řešil sám), ale za ten klid a jistotu mi to stojí. Upraveno 25. srpna 2022 uživatelem KFL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2022 Taky platím necelou dvojku za ten servis, ale cca 20 litru ročně za to, ze se nemusím starat, je pecka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 25. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2022 Také několik let idealninajemce a viz Frantik, vše pohoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 28. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2022 @KFL @Bells @Frantik chlapi díky moc za informace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2024 Chtel bych pozadat o konzultaci: Najemnik v byte by si tam rad zridil adresu podnikani. Je v tom pro nas jako majitele nejake riziko? Musi to schvalovat SVJ? Je adekvatni si to nechat zaplatit? Diky za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2024 Nájem nebo podnájem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2024 Najem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2024 před 19 minutami, skalis napsal: Najem. Byl bych proti. Ani příbuznému, natož cizímu. Pokud tam třeba časem budou bydlet tvoje děti, nebo časem vy a chcete mít dobré vztahy se sousedy, tak je lepší případným problémům předcházet. Letmo jsem dal do vyhledávače sídlo virtuální firmy v Brně a za dvě kila měsíčně si může sídlo pronajmout. Jako bonus, až bude chtít bydlet jinde, nemusí měnit adresu firmy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MMCorsair Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2024 Chtel bych pozadat o konzultaci: Najemnik v byte by si tam rad zridil adresu podnikani. Je v tom pro nas jako majitele nejake riziko? Musi to schvalovat SVJ? Je adekvatni si to nechat zaplatit? Diky za rady.Co si matně vzpomínám, tak to kdysi řešil NS s tím, ze je třeba rozlišovat mezi místem podnikání (k tomu nájemce souhlas vlastníka nepotřebuje) a umístěním provozovny (k tomu potřebuje souhlas vlastníka). A riziko - podle me nic významného nad rámec toho, ze už tam je a může tam naběhnout exekutor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se