Hasňa Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 ....Na tabulky seru.Tož to pak jo, pocitové rozdělení je ideální základ pro diskuzi.
Murphy97 Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Proto jsem to zduraznil. Ja se urcite nebudu dal dohadovat a nikomu jeho nazor nebudu vyvracet. Jen jsem ta dve auta jezdil hned za sebou a tak si troufam tvrdit, ze muzu porovnavat. i40 neni Passat klasse a nikdy nebyl a neverim, ze nekdy bude.Cheers :-)
moco Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Steinhart taky nikdy nebude rolex, ale potápky to jsou....peace
Tomas_2002 Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Kde jsi k těm bonusů přišel? Jen mě to zajímá, příští rok mám v plánu něco pořídit. Třeba o CNG bonusu jsem neslyšel CNG bonus byl u VW co pamatuju vždycky....jen vloni to bylo 30.000,- CZ + 1% a teď je to 70.000,- CZK. Navíc vloni ten bonus nešel kombinovat s ostatními, teď to jde...
Tomas_2002 Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Srovnání i40 s Passatem je stejný nonsens jako srovnávat Passat s AUDI A6, což taky spousta lidí dělá. i40 v nejlepší motorizaci 121kW je vedle Passatu R-LINE s 176kW 4x4 biturbo stejná chudobka, jako stejný Passat vedle AUDI A6 Allroad 3.0 bi-turbo. Je to možná stejný sport, ale úplně jiná liga...
lloffass Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Vidíš, já to vždycky bral tak, že k Passatu se srovnává A4...
Návštěvník Zmizík Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 (upraveno) Vidíš, já to vždycky bral tak, že k Passatu se srovnává A4...Ale takhle to korporatni vystreslici proste maj. Nafasujou ochcavku TDI 1.6, chteli by Pasata, kteryho nikdy nedostanou a nejvetsi znalosti maj vo A6. Hunde je pro ne nediskutovatelnej povl. Upraveno 19. února 2018 uživatelem Zmizík
VasekN Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 To ale srovnáváš jinak velká auta, i30 je velký +-5cm jako Rapid,stejně tak má i30 jen o něco málo menší kufr než Rapid, kdežto Octavia je rozměrově +-5cm jako i40, stejně tak i vnitřní hodnoty objemu, takže pokud srovnávat taki30 a Rapidi40 a Octavia To si úplně nemyslím, mám i40 a manželka Superba. Jediný co má Škoda znatelně větší je kufr. Ale třeba prostor v interiéru mi přijde u i40 stejný jako u Superba (mluvím o 2 generaci) přijde mi, že Superb je delší, ale užší. Sedadlo v i40 mi přijde pohodlnější než u manželky Superba a to jsem s oběma auty obsolvoval na zátah přes 1000 km. Octavie má fakt velkej kufr ale vnitřní prostor je spíš jak u Golfa. i40 bych s Octavii nesrovnával. Srovnání sedí spíš cenově. Protože za podobně vybavenou Octavii koupíš i40. Je to stejný jako když hodně lidí srovnává Octavii s Passatem. Je to jiná třída. Mně přijde, že tohle je spíš výsledek skvělého marketingu Škodovky která svým zákazníkům předestře srovnání tak aby to cenově obstálo :-) Sestra si koupila nějakou skladovou i40 v plné výbavě tuším za 550 tis. Za to se blbě koupí i slušně vybavená Octavia natož Superb nebo Passat.
VasekN Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Proto jsem to zduraznil. Ja se urcite nebudu dal dohadovat a nikomu jeho nazor nebudu vyvracet. Jen jsem ta dve auta jezdil hned za sebou a tak si troufam tvrdit, ze muzu porovnavat. i40 neni Passat klasse a nikdy nebyl a neverim, ze nekdy bude.Cheers :-)Já jsem Passata vyměnil za i40 a přijde mi to úplně stejný :-) Prašť jako uhoď. Podobně velký interiér. Podobnej kufr. Passata jsem měl 103 KW i40 mám 100 KW obojí nafta. S Passatem jsem najel asi 200 tis. km s i40 zatím asi 80 tis. Asi tomu houby rozumím ale přijde mi, že opravdová změna přijde až s nějakou lepší značkou jako Mercedes, BMW, Audi nebo tak něco. V A4 jsem jel párkrát a to bych fakt nesrovnával. To mi přijde jako sice hezký auto ale docela malý. Co mi přišlo lepší, že ten Passat měl fakt neskutečnou výdrž na spotřebák, a byl to držák. Ale kluk u kterého jsem to servisoval mi vždycky říkal, že jsem měl výjimečné štěstí na dobrej kus. Obecně ty Passat zdaleka tak bezproblémové nejsou.
Murphy97 Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Ale takhle to korporatni vystreslici proste maj. Nafasujou ochcavku TDI 1.6, chteli by Pasata, kteryho nikdy nedostanou a nejvetsi znalosti maj vo A6. Hunde je pro ne nediskutovatelnej povl.Kamarade, tak zrovna u nas s Tomasem si se moc netrefil, ale co uz :-) Tedy, pokud to bylo na nas :-)
Návštěvník Zmizík Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 (upraveno) Kamarade, tak zrovna u nas s Tomasem si se moc netrefil, ale co uz :-) Tedy, pokud to bylo na nas :-)Nebylo, ani sem se nějak nechtěl konkrétně trefovat. Sorofón jestli to tak vyznělo. Upraveno 19. února 2018 uživatelem Zmizík
Hasňa Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 Ale takhle to korporatni vystreslici proste maj. Nafasujou ochcavku TDI 1.6, chteli by Pasata, kteryho nikdy nedostanou a nejvetsi znalosti maj vo A6. Hunde je pro ne nediskutovatelnej povl.Yep.
Hasňa Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 (upraveno) Furt se tu koncernovýma ultras zaměňuje "lepší v rámci třídy" a "jiná třída". Přitom je to jasné, čísla nelžou a ano, jistě, nikdo se nehádá, nový Passat R-Line, 4x4, biturbo v plné je jistě daleko lepší auto, než výběhová i40 s objemem 1,7, taky je jednou tak drahý, ale taky není žádný "nonses" je porovnávat jako zástupce jedné třídy. I když to koncern fanboys možná uráží. Jinak rozměry a použité platformy jasně říkají, že:Polo, Fabia, A1, Sandero, Clio, Golf, Octavia, i30, A3, 1, Ceed, Focus, MeganePassat, Superb, i40, A4, Mondeo, C, InsigniaA6, E, 5A8, S, 7, XJČísla samozřejmě neříkají nic o lepší, horší, prémie, nepremie, socka, nesocka, špička vývoje, second hand díly. A je jasné, že se najde hodně aut na rozmezí jedním, nebo druhým rozměrem (Superb na délku). Upraveno 19. února 2018 uživatelem Hasňa
Qwuiddo Odesláno 19. února 2018 Nahlásit Odesláno 19. února 2018 To bych tak úplně netvrdil, že v Hyu dostaneš větší slevu.....uvedu příklad. Golf 1.4 TGI Comfortline = 530.900,- Kč ceníková cena Sleva = 43.000,- KčCNG bonus = 70.000,-Bonus protiúčet = 35.000,- KčBonus nové objednávky = 25.000,- KčPodnikatelský bonus = 20.000,- Kč Celková sleva = 193.000,- Kč No a najednou mám Golf 1.4 TGI na zemní plyn, který jezdí za 0,95Kč/1km za 337.900,- Kč. tj. 279.000,- Kč bez DPH. V provedení Comfortline, tedy žádný holobyt. Ale zrovna ten můj příklad byla normálně kalkulace pro člověka z ulice, žádná VIP. Kde si tuhle cenu muzu jako clovek z ulice "naklikat" prosim?
Tomas_2002 Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Kde si tuhle cenu muzu jako clovek z ulice "naklikat" prosim? Pokud bys měl zájem, udělej si konfiguraci na Golf / Golf Variant v konfigurátoru a pošli ji její kód přes SZ. Naklikat to nikde nejde, protože některé ty bonusy v konfigurátoru nejsou.
elis Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Kde si tuhle cenu muzu jako clovek z ulice "naklikat" prosim?zkus toto: http://www.olfincarshop.cz/model.html?id=473&typ=osobni&znacka=volkswagen
Bells Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Ale zrovna ten můj příklad byla normálně kalkulace pro člověka z ulice, žádná VIP. Já tomu věřím, ne že ne, akorát když si třeba ve svém případě odečtu položky CNG (CNG nechci), podnikatel (nejsem) a protiúčet (původní auto si prodám sám), tak už to tolik nedá. Každopádně je zajímavé, že i u VW se dá dostat na poměrně velkou slevu, když tam člověk naseká opravdu vše, co jde. Golf za něco málo přes 300 je hodně zajímavý.Sám jsem Golfa měl, takže vím, kam se dá reálně dostat, tuplem když byl za ne zcela veřejnou cenu, ale právě na tom jsem viděl, že prostor pro snížení ceny opravdu je a stejně tak následně i u Leona, takže dva zářezy z koncernu. Hyundaiem jezdí mamina, (té je úplně jedno v čem sedí) a táta na něj dostal slevu ještě vyšší, opět neveřejná nabídka, ale viděl jsem, že dokážou hýbat s cenou ještě víc.
Conrad Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 Pokud se nepletu tak můžeš klidně jezdit jen na benzin a plyn netankovat a máš ůsporu těch 70 000
Bells Odesláno 20. února 2018 Nahlásit Odesláno 20. února 2018 To určitě ano, ale stejný Golf s a bez CNG je taky cenově trošku jinde, takže ta reálná sleva 70 není. Akorát na to koukám a Golf Comfortline s 1.0TSI 81kW 470.900, 1.4TSI 92kW 488.900 a 1.4TGI 81kW 530.900, rozdíl je tedy 40-60k mínus těch 70 a jsem na -30, -10. Pořád to vyjde lépe, to nepopírám, ale už to není tolik. Když k tomu ještě vezmu fakt, že do Golfa je očividně motor s CNG jen jeden a to ten nejslabší, tak třeba pro mě to nijak lákavé není. Ale co není pro mě, může naopak pro jiného být, to nijak nerozporuju. Mohu přidat i další mínusy, ale ty nejsou až takové, respektive se řeší, takže to až tak limitující není, viz prostor, nebo omezení v garážích. Prostor se řeší vyhozením rezervy (rezervu bych oželet úplně nechtěl, ale dá se to, není to zásadní problém), garáže se řeší a CNG by v nich už neměl být problém, ale realita je taková, že pořád stejně je, respektive je v některých garážích.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se