African Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Děkuji za názory a velmi cenné informace. To bedan: Auto bude na poskakování, ježdění do 30 km při malých rychlostech. Myslíš že o to je to horší, nebo to ta 1,2 tříválec dá? Ještě podotknu že přemýšlíme automat a tam je nějaké turbodmýchadlo navíc, ale je to pro mě španělská vesnice, tak se omlouvám pokud kecám nesmysly :-) Auto bude mít pět let záruku anebo šedesát tisíc, které určitě neujedeme. Jsou další auta ve stáji, takže jak píšu výše, poskakovadlo po pár km denně.
eskimak Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 @Afri: nezvazovali ste nejakeho korejca? Nevravim ze zrovna Hnujdaj, tusim tam na to mate alergiu , ale co napr. Kia?
African Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Nezvažovali, ale počkej, podívám se jak takový korejec vypadá...aha takže v žádném případě :-)
eskimak Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Nezvažovali, ale počkej, podívám se jak takový korejec vypadá...aha takže v žádném případě :-) Tak ked zvazujete francuza... ale chapem
eskimak Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Však Kia a hjunde je jedna fabrika ne?To iste nie.
Frostie Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 To iste nie.Samozřejmě že ano, již od roku 1998. Sdílejí i motory a platformy, jen mají trochu jinak vylisované karoserie a masky. https://cs.wikipedia.org/wiki/Kia
African Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 @Afri: nezvazovali ste nejakeho korejca? Nevravim ze zrovna Hnujdaj, tusim tam na to mate alergiu , ale co napr. Kia? Hm, je pravda že ti Francouzi jsou také zajímavá komunita a nikdy jsem s nimi nějak dobře nevycházel, takže tvoji otázku chápu :-) Ale když mě se za ty prachy strašně líbí :-) Pěkná výbava v metalíze a automatu za 330 bez DPH, no nekupte to :-)
DavidLC Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Na poposkakování, jak píšeš, je turbo špatně, vzal bych benzín atmosféru.A když jsi spokojen s Myšíuši, tam něco není, znáš servis atd...
bedan Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Děkuji za názory a velmi cenné informace. To bedan: Auto bude na poskakování, ježdění do 30 km při malých rychlostech. Myslíš že o to je to horší, nebo to ta 1,2 tříválec dá? Ještě podotknu že přemýšlíme automat a tam je nějaké turbodmýchadlo navíc, ale je to pro mě španělská vesnice, tak se omlouvám pokud kecám nesmysly :-) Auto bude mít pět let záruku anebo šedesát tisíc, které určitě neujedeme. Jsou další auta ve stáji, takže jak píšu výše, poskakovadlo po pár km denně.Pro ty malé benzínové turbomotory superekogické (dle zelených bláznů), je malé zatížení smrtící. Aby se vyhovělo v podstatě nereálným požadavkům na emise, tak se přez EGR ventil honí spaliny z výfuku do sání. A čím je menší zátěž motoru, tím se tam těch spalin pouští víc. Pokud ten motor nepracuje častěji s větší zátěží, dochází k nadměrnému usazování karbonu v sacím traktu a na ventilech a taky to pěkně zalapovává pístní kroužky. A pokud takový motůrek honíš, tak sice k usazování karbonu nedochází v takové míře, ale spotřeba se dostane do oblasti, kde by jsi se pohyboval s podstatně větším a bezproblémovým atmosférickým agregátem. Ještě že máme ten Brusel. Jinak bychom nemuseli nad tím, jaký koupit motor vůbec uvažovat. Před pár lety by v takovém autě byl atmosférický motor 1,2 až 1,6 litru a dokud by auto nesežrala rez, nevěděl by jsi o něm.Osobně bych se díval po něčem, kde je ještě nějaký rozumný motor (čtyřválec, 1,2 - 1,5 litru) bez turba.Na druhou stranu, pokud najedete těch 60 tis. km a bude to kryté zárukou (podívej se , na co se ta dokupovaná záruka vztahuje, bývá tam spousta výluk), tak by to mohlo být jedno.
eskimak Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Samozřejmě že ano, již od roku 1998. Sdílejí i motory a platformy, jen mají trochu jinak vylisované karoserie a masky. https://cs.wikipedia.org/wiki/KiaJa som odpovedal na otazku. Predpokladam ze slovo fabrika znamena to iste slovensky aj cesky, v ceskom Hyundai nevyrabaju Kie, ani v Slovenskej Kii nerobia Hyundai (v tych fabrikach). Ze maju nieco spolocno o tom samozrejme nikto nepochybuje, ako aj Peugeot a Citroen, Renault a Nissan,... a pol sveta.
tenge Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Ja som odpovedal na otazku. Predpokladam ze slovo fabrika znamena to iste slovensky aj cesky, v ceskom Hyundai nevyrabaju Kie, ani v Slovenskej Kii nerobia Hyundai (v tych fabrikach). Ze maju nieco spolocno o tom samozrejme nikto nepochybuje, ako aj Peugeot a Citroen, Renault a Nissan,... a pol sveta.Však ano. Já myslel fabrika přeneseně tedy že je to totéž jako Bosch a Siemens..přeneseně sjíždí vše z jedné linky s lehce odlišným designem, ale totožná střeva ..na konci na to buchnou značku a je to. Takže jestli Kia nebo Hjunde je fuk..korejci v ramci jedne group. Ale musí se jim nechat, že zvyšují kvalitu a design začíná být docela fajn.
Murphy97 Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Von dobre vi, jak to bylo mysleno, ale prece necukne, ne?:-)
decebal Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Koukl bych se k Fiatu. Malé auta byly vždycky v pohodě a stojí to prd.
Murphy97 Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Kamos ted koupil klukovi velmi pekne vybavene Tipo v 1.4 benzin pry pod 300k
African Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Na poposkakování, jak píšeš, je turbo špatně, vzal bych benzín atmosféru.A když jsi spokojen s Myšíuši, tam něco není, znáš servis atd... Mitsubishi má ASX, ale cenově o dost výše...My chceme nahradit Opel Corsa, a tam nebýt ta debilni robotická převodovka, tak ani neměníme. Takže samozřejmě chceme s cenou co nejníže, a opravdu ta náplň auta bude poskakoval každý den pár km, žádná velká zátěž. Upřímně mě ale bedan trochu vystrašil. Chtěli jsme Forda Focuse v litru a tam je ten motor už ověřený že to je poruchov? sračka, o tom Peguotu se toho zatím moc neví a vyhrál nějaké ceny, ale víme jak to je no....
Geodet Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 (upraveno) Pokud máš Mitsubishi, tak bych šel do ASX. Nevypadá špatně a v základu bude stát kolem 300 bez DPH. Motor 1.6 benzín.Sám po něm koukám. Ještě mám v rozhodování Suzuki Vitaru. Upraveno 12. září 2017 uživatelem Geodet
decebal Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Kamos ted koupil klukovi velmi pekne vybavene Tipo v 1.4 benzin pry pod 300kPanda nebo Punto jsou ověřené modely, šel bych radši do nich. A pandu dělají i 4x4:-).
Hasňa Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Ale za raketu. Po té jsem se díval já a stojí to nesmysl. Swift všehrab vychází lépe.
railmaster Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Koukl bych se k Fiatu. Malé auta byly vždycky v pohodě a stojí to prd. Musím súhlasiť, do práce a po meste mi stačí malý benzínový Fiat. Na ňom jazdím najviac. Kombíka vyťahujem v priemere raz týždenne na chalupu, alebo výlet. Samozrejme dlhšie cesty vyžadujú niečo iné... dcéra točí Bratislava-Praha na 260 KW trojlitrovom benzíne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se