Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 23. 8. 2016 v 16:59, Josef01 napsal:

Promiň ale tohle na dojíždění do práce vypadá srandovně, ale nic ve zlým.

V pohodě. Vzhledem k mému věku si tu "srandovnost" můžu snad dovolit a chci si především udělat radost :) Co si o mém dojíždění budou myslet ostatní účastníci provozu, jestli by mě měl někdo za pitomce jen kvůli tomu, že sedím v "pětistovce", to je mi srdečně jedno. Až budu jednou starej a bohatej, pořídím si různé auto na každou možnou příležitost, do té doby volím cestu kompromisu. 

Upraveno uživatelem dieegoo
Odesláno (upraveno)

Tak jsem to nemyslel, že v tom člověk vypadá srandovně (to v mini vypadám násobně více :) ) ale, kdybys napsal pro radost nebo závodní okruh, tak bych se nad tím ani nepozastavil. Ale nakonec proč ne, závodit se dá i po cestě do práce.

Já jsem se nejvíce vyblnul s tímhle http://www.auto.cz/mazda3-mps-1553

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno
  V 23. 8. 2016 v 17:41, Josef01 napsal:

Tak jsem to nemyslel, že v tom člověk vypadá srandovně (to v mini vypadám násobně více :) ) ale, kdybys napsal pro radost nebo závodní okruh, tak bych se nad tím ani nepozastavil. Ale nakonec proč ne, závodit se dá i po cestě do práce.

Já jsem se nejvíce vyblnul s tímhle http://www.auto.cz/mazda3-mps-1553

Řízení mě baví, ale řídit kombíkovýho passata žádná mega zábava není, proto výběr dalšího auta směřuji tímto směrem. Jen mi nepřišlo důležité to explicitně zdůrazňovat, myslel jsem, že výběr kandidátů dost napovídá. Není mezi nimi žádný "ultimativní" sporťák a nalijme si čistého vína - třeba swift a abarth se svými 140k budou "méně k smíchu" na běžné silnici, než na okruhu :)

Odesláno (upraveno)

Hele kluci sháním rychle nějakej levnej povoz, v podstatě vránu cca za 50k. Má cenu koukat po nějakym starším Focusu, nebo se tomu vyhnout? A když už, tak benzín nebo tafnu? Nebo úplně něco jinýho za podobnej peníz?

Třeba něco takovýho...?

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno
  V 23. 8. 2016 v 17:51, dieegoo napsal:

Řízení mě baví, ale řídit kombíkovýho passata žádná mega zábava není, proto výběr dalšího auta směřuji tímto směrem. Jen mi nepřišlo důležité to explicitně zdůrazňovat, myslel jsem, že výběr kandidátů dost napovídá. Není mezi nimi žádný "ultimativní" sporťák a nalijme si čistého vína - třeba swift a abarth se svými 140k budou "méně k smíchu" na běžné silnici, než na okruhu :)

Co trochu přitvrdit - BMW 325/330ci E46? Za dvěkila bude model po faceliftu v 2001 a zbytek necháš na servis.

Tŕeba tuten: https://auto.bazos.cz/inzerat/63786896/Bmw-e46-325Ci-Coupe-Facelift-Bixenon-Sport-Pioneer-Ronal18.php

Já řešit druhé auto do rodiny, něco pro sebe a pro zábavu, byla by to jasná volba.

Odesláno
  V 23. 8. 2016 v 19:13, Horhe napsal:

Hele kluci sháním rychle nějakej levnej povoz, v podstatě vránu cca za 50k. Má cenu koukat po nějakym starším Focusu, nebo se tomu vyhnout? A když už, tak benzín nebo tafnu? Nebo úplně něco jinýho za podobnej peníz?

Třeba něco takovýho...?

to ma vzhladom k veku nejak moc malo km ci?

Odesláno (upraveno)
  V 23. 8. 2016 v 19:18, cali napsal:

to ma vzhladom k veku nejak moc malo km ci?

no jako počítám s tím, že to bude mít něco odcouváno

jenom aby to nebylo protočený jednou dokola :)

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno
  V 23. 8. 2016 v 19:13, Horhe napsal:

Třeba něco takovýho...?

U starýho focuse bych měl z nafty trochu strach z případnýho servisu. Pokud hledáš starou vránu co tě nebude po roce stát to samý na servisu, šel bych do benzínu. U focuse asi optimálně hned 1.6 16V, případně bych jako konkurenci zvážil OI 1.6 nebo i 1.8T (tento motor mám v OI combi dnes už jako 2. do rodiny a je to nezmar).

Odesláno
  V 23. 8. 2016 v 19:19, Horhe napsal:

no jako počítám s tím, že to bude mít něco odcouváno

jenom aby to nebylo protočený jednou dokola :)

já to vzhledem k věku tipuji na krásných stočených 300,000....

Odesláno (upraveno)
  V 22. 8. 2016 v 12:54, M3maniac napsal:

Wau, tak jestli je M3 e46 a e92 nudná tak mi potom vyjmenuj nějaká nenudná auta, ikdyž přiznám že e92 je o něco nudnější a je spíš GT.... M3 je z výroby naladěna slušně, slušně do běžného provozu až hodně slušně, bohužel pokud se bavíme o okruhu chce to vyměnit brzdy a podvozek a zase bude někde jinde ,ale že by někdy tyto auta byly nudné? Mě baví řídit i blbou e46, e90 podvozkově. Podle mě za rozumnou cenu velmi zábavné auta....bohužel ceny e46 v emku už nabírají na ceně a to zatraceně rychle a strmě..... 

Mě bavoráky hrozně bavily než jsem zkusil jiná auta (klidně i levnější nebo starší).. Samozřejmě nikdy nezapomenu na super chvilky s E46 a na kovové drrrn drrrrn :)

Souhlasím, že poměr cena/výkon má BMW hodně dobrý.

Jinak jak bych to shrnul.. asi takhle :)

Upraveno uživatelem Porsche_911
Odesláno (upraveno)
  V 24. 8. 2016 v 7:23, Frostie napsal:

já to vzhledem k věku tipuji na krásných stočených 300,000....

Taky jsem si tak myslel. Ale za pade vypadá celkem slušně (alespoň na fotkách) a volant je buď vyměněný, nebo hodně dobře vyčištěný a i uvnitř mi to nepřijde nějaká hrůza. Je to dovoz z Itálie, nějak si nedovedu představit co to stálo, podle mě to Ital musel dát za 700 EUR, jinak by ta cena nebyla možná :)

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Tak se furt koukám po Passatech a těch A4kach. A koukám, že za cenu Passata rok výroby 2012 s najezdem do 150 tis. km se dá koupit Audi A6 v kůži a plné výbavě s najezdem do 150 tis. km a rok výroby 2011. Sice jen s motorem 2.0 125 kW ale řekl bych že je to nějaký divný. Neměly tyhle A6 nějaké zásadní problémy?

Odesláno

A proč nevzít třílitrovou naftu? 125 kw je na tohle auto málo, takže tomu budeš víc šlapat na krk, takže nakonec budeš mít spotřebu stejnou. 3.0 TDI je osvědčený držák a výběr je celkem širokej.

Odesláno (upraveno)
  V 25. 8. 2016 v 8:16, Liqid napsal:

A proč nevzít třílitrovou naftu? 125 kw je na tohle auto málo, takže tomu budeš víc šlapat na krk, takže nakonec budeš mít spotřebu stejnou. 3.0 TDI je osvědčený držák a výběr je celkem širokej.

Protože ten 3.0 TDI je výrazně dražší. Překvapila mne právě cena toho 2.0, myslím, že 125kW bude OK. Bude to jezdit jak můj soucasnej Passat 103 kW. S tím se dá žít :-) Spotřeba bude taky myslím si stejná. Mezi 6 a 7 kombinovaná.

Zatím co 2.0 začínají na 11 tis. Euro. Tak 3.0 začínají se stejnou výbavou a km na 16 tis. To je hodně velkej rozdíl.

Upraveno uživatelem VasekN
Odesláno (upraveno)

panove, potřebuju obnovit vozový park pro rodiče (nyní renault)..a jejich požadavky, kterých není uplně málo mě omezují ve výběru, napadne Vás něco:

• větší na úrovni mondea,octávky
  • vzhledem k nájezdu cca 15k ročně asi benzin
  • pro ženskou - tudíž pěkné
  • spolehlivé a bezúdržbové - myšleno standardní servis to musí zvládnout
  • do 100k
  • spotřeba normální do 8l
  • kdyby bylo 4x4 fajn...teď se ji libí sx4,duster,octavka apod., vždy se líbil MB
  • koule vzadu bude muset být - ať při koupi nebo domontována

Tudíž dotaz - co by tak mohlo vyhovovat

• starší MB asi nemá smysl co?
  • co novějšího řekněme od 2004 či 5 dál?
  • chci to bezpečný, když v tom bude vozit moje potomstvo a budou chtít někam s babičkou jet
  • servis bude u dvorního automechanika - žádný AD

dík za radu co vybrat, případně čemu se vyhnout obloukem..

Upraveno uživatelem tenge
Odesláno

Zrovna to sx4 by se s 4x4 v benzinu asi dalo, ale velikost na urovni mondea (skoro petimetrovy auto?) je nerealna. Mondeo za kilo ci oktavka s 4x4 nebude spolehliva. Bezpecnost je relativní u 12 let staryho auta.

Drzel bych se pri zemi s pozadavkama a vzal mensi novejsi vyssi auto. Sx4, mozna Ignis i kdyz ten bude taky malej, fiat panda...

Odesláno

4x4 není podmínka, ani 5m auto není podmínka..jde mi o to, aby to nebyl malej pekáč a klesnout od současný Thalie taky nechce...Ona i octa 1.6 by asi byla ok..jen jsem potřeboval tipy na typy a motorizace

Odesláno (upraveno)

@tenge: Co jedničkovej Superb? 1.8T je celkem dobře hodnocen. Velikost požadavku vyhovuje, díly jako na Octu (resp. Passata). Jen spotřeba, tam nvm nakolik se s tím dá jezdit do 8l, ikdyž se to tu nedávno lehce probralo ve Sphinxxově inzerátu a tam padaly ohlasy, že to neni tak hrozný.

Třeba něco takového: https://auto.bazos.cz/inzerat/64417869/Skoda-Superb-18T-189tis-manual-od-2004-majitelka.php

Ještě mě napadl trojkový bawec, ale do 100k bude starší. 320i tu nedávno někdo pořídil, stříbrný v kombajnu.

Upraveno uživatelem Maxel

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...