P_P Odesláno 19. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna Cca 20 let jezdím s Audi A6, benzín. Ale jak člověk stárne, začínám uvažovat o Q7 - lepší nastupování a pod. Máte někdo zkušenosti s tímto přechodem z limuzíny na SUV? Kdo máte Q7, jak jste spokojeni? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neuromancer Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna (upraveno) Já přešel z M850i Gran Coupé(a mnoha předchozích limuzín BMW) do Cayenne a vůbec nelituji, Cayenne GTS zatím nejlepší daily, co jsem kdy měl, asi je to věkem Upraveno 20. ledna uživatelem neuromancer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Taky už bych zpátky do břichoplaza nevlezl, ne na daily car. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navazka Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Vzdycky jsem mel sedany... Pocinaje 407, pres Passaty a konce Giulii a vzdy jsem byl odpurce SUV... Od 11.12 jezdim Tiguanem Allspace a rikam si proc jsem to neudelal uz driv tu zmenu kategorie auta- lip se toho leze, mas lepsi prehled z auta a je to takove celkove komfortnejsi... Ale zas to vic zere- stejny motor jak Passat, stejny automat i 4x4 a mam spotrebu od cca 1,5l nafty vyssi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna před 15 hodinami, P_P napsal: Cca 20 let jezdím s Audi A6, benzín. Ale jak člověk stárne, začínám uvažovat o Q7 - lepší nastupování a pod. Máte někdo zkušenosti s tímto přechodem z limuzíny na SUV? Kdo máte Q7, jak jste spokojeni? Já přecházím z A4 na Q5, ještě jsem teda nenašel tu pravou, ale včera jsme jeli na jednu pěknou s tažným, která tažný vlastně neměla a pani si myslela, že má... (hoďka a půl cesty). Jinak bych jí asi vzal. Obecně, klasický Audiny jsou hodně nízký a taky mě to sere a chci něco zvedlýho a 4X4. To že bude žrát vo trochu víc je mi fuk. Za mě je Q7 zbytečně velká, ale určitě bude nástupový a výhledový pohodlí někde jinde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Já taky přesedlal z Octavii a Seatu do Tiguana... SUV je komfortně jinde, no. Nejsem stařec, ale ten posed a přehled je fakt lepší. No a nalejza se do toho taky líp.... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navazka Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna @Gustaf Vzpomnel si na Tebe pri prebirani meho Allspace u dealera... Zrovna mu tam privezli Tiguana R.... Pecka auto 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna Před hodinou, Navazka napsal: @Gustaf Vzpomnel si na Tebe pri prebirani meho Allspace u dealera... Zrovna mu tam privezli Tiguana R.... Pecka auto Jo, zatím veliká spokojenost.... když se člověk smíří se spotřebou. Ale stojí to za to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna před 4 hodinami, Gustaf napsal: Já taky přesedlal z Octavii a Seatu do Tiguana... SUV je komfortně jinde, no. Nejsem stařec, ale ten posed a přehled je fakt lepší. No a nalejza se do toho taky líp.... Kedysi dávno som presadol z pasata do xtrailu. Bol to nezvyk, lebo v pasate som takmer ležal (tak sa mi proste dobre jazdilo) a zrazu som bol jak v kresle. Ale to sedenie, výhľad a nastupovanie je fakt iná liga ako sedan, aspoň pre mňa vysokého, s občasne bolavymi krizami. Od toho Nissanu už boli iba suv. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna A co teprve nějaký rodiný van, to je teprve posez, vlez a praktičnost.... sice asexuální, netestosteronový, ale ta pohoda jen už moc nejsou.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Pořídili jsme VW Touran a pohoda. Jak píše DavidLC, žádný testosteron, emoce, ale pohoda, klídek, praktičnostProstě auto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Auto plne vzduchu 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna V 19. 1. 2025 v 22:03, P_P napsal: Cca 20 let jezdím s Audi A6, benzín. Ale jak člověk stárne, začínám uvažovat o Q7 - lepší nastupování a pod. Máte někdo zkušenosti s tímto přechodem z limuzíny na SUV? Kdo máte Q7, jak jste spokojeni? Zkušenost mám z přestoupení z A6 do Q8, stráášně to ulehčuje život nastupování, vystupování, ukládání a vyndavání věcí z kufru pohoda, podvozek snese velice sportovní jízdu a je pohodlný, s klidnou nohou třílitrový benzínák žere 11 Palubky jsou vlastně identické, prostoru je v Q víc /vpředu, dozadu nelezu tak nevím/, hlavně ta nástupní díra je vyšší a větší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Zvažuji Q7 , ale i Q8 by se asi dalo. Moc nevím, jaký je tam rozdíl, doporučení mám od prodejce na tu Q7, prý super jízdní vlastnosti, Q8 jsem zatím nestudoval. Pokud se nepletu, Q7 je už starší model, nová má být cca 2027, já plánuji nákup 2026, takže by tam před koncem prodeje daného modelu mohla být docela pěkná sleva. Na novou A6 sleva určitě nebude. Navíc design interiéru je jako A6, takže už jsem na nej zvyklý. Ale poptávám zkušenosti, trochu z toho mám obavu, nikdy jsem SUV neměl. Před koupí současné A6 jsem se díval i na X5 od BMW, ale moc mi neseděla, ne že by byla špatná, ale na mě asi moc jiná. Jsem celkem konzerva, ta A6 s třílitrovým motorem měla dost zpoždění, zkoušel jsem tedy i Mercedes, ale to samé, necítil jsem se tam moc době, sedadla jaksi zapadlá, ... Asi si někdy v létě tu Q7 půjčím na víkend a rozhodnu se pak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna A ještě jeden dotaz - Q7 je i ve verzi plug-in hybrid. Rozhodně nechci elektro auto, plánuji třílitr benzín. Nicméně dneska už tolik nejezdím, třetinu až polovinu nájezdu mám tak cca 20 km denně. Takže komplet elektro NE, ale ten hybrid na menší pojezdy a jinak klasicky spalovák, to by mohlo výt zajímavé. Máte s tím někdo zkušenost, vyplatí se to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Audi: Nové značení modelů- sudé budou pouze elektro (A6, Q8 doprodej) Nová Q6 pouze elektro, novinka, docela fajn, ale elektro. Nová A5 skvělá, velikostně mezi A6 a A4. Nová platforma, nová struktura, docela podar. Q7 stálice, ale už stařenka, má být facelitt, ale bůhví kdy. Q8 paráda, ale doprodej, dá se sehnat za dobrou cenu. Celkově Audi modelová obměna v celém portfoliu, nové modely o třídu výš, chtěj to koncernově odpoutat od VW a přisadit k Porsche. Plug in všeobecně dražši, ale má to své opodstatnění. Kdo má, nestěžuje si, poruchovost nízká, spíš žádná. Teď sem měl jedno na dilně s poruchou startování, nakonec z toho vylezlo poškození kunou. Koncern celkově kunám chutná.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neuromancer Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna před 5 hodinami, P_P napsal: Na novou A6 sleva určitě nebude. Myslím, že bude, nová A6 bude výhradně elektro Místo aktuální A6 bude se spalovacími motory nová A7, Audi v tom dělá bordel. https://www.csaka.cz/audi-a7-2026/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Tak jasně, vím, že nástupce A6 se bude jmenovat A7 a tento model také myslím. A tam se bojím, že moc slevy letos nebudou, když přijde jako nová někdy na jaře, létě. Viděl jsem A5 (tedy původní A4), moc se mi ten velký displej nezamlouvá, ale viděl jsem to jen zvenku přes okno a vypnutý. Do auta jsem nesedal. Zato páté dveře OK, dnes kufr super, ale ten malý otvor je občas omezující. Ta Q7 prý snad bude nová v roce 2027, tak dlouho čekat nemohu/nechci. Stávající se mi celkem líbí, interiér jako mám dnes u A6, jízdní vlastnosti s příplatkovým podvozkem jsou prý také OK, asi by mi tento dosluhující model nevadil. Kdo ví co přijde v novém, ne vše je vždy ku prospěchu věci. A pak také uvažuji o té ceně, zatím nepoptávám, ale myslím si, že bude možné dojednat velkou slevu, když to bude před uvedením nového modelu. Ale to si zatím fakt jen myslím. A když by byla větší sleva, uvažoval bych i ten hybrid, pokud to není poruchové. Hlavně teď řeším - zase limuzínu A7, nebo změna na SUV Q7. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandera Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna (upraveno) Tak proč nejdeš do A6 Allroad 55 TDi, to má biturbo a prodleva na plynu je už v pohodě, interiér je, jak píšeš OK, a je o chlup vyšší než obyč A6. Úprava: Koukám, že vlastně chceš benzín, tak to je i v Allroadu jen s Quattrem Ultra a píšeš, že je i nějakej váhavej... Upraveno 21. ledna uživatelem Pandera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna Tie nove tablety v autách a displeje cez polku palubnej dosky namiesto kaplicky a analógových displejov vypadaju strašne. Nie nadarmo ma trebars Bugatti klasiku. Pride doba keď klasické fyzické ručičky trebárs bude luxus za príplatok resp vysada vyssej prémiovéj triedy ... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se