dlubix Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Sranda tohleto. Ano, mluvil jsem nehezky o CZ a stojim si za tim. Nikde jsem Glocka nikomu necpal, ani neporovnaval. Neresil jak komu se drzi. Patrne nerozumis psanemu textu,... ale to neva, protoze uz podruhe koncis, takze debata je u konce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boudy Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Ale nic ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Ja cpu lidem jen Beretty, CZ jsou polotovary a Glocky jsou hnusny! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fester Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Ono se stačí podívat za hranice naší malé zemičky, kdo co kde používá a myslím to bude mít dosti vypovídající hodnotu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Ono se stačí podívat za hranice naší malé zemičky, kdo co kde používá a myslím to bude mít dosti vypovídající hodnotu...AK47. Brr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 CZUB nemá ve světě skvělé jméno. Ona se to tak snaží prezentovat, ale není to tak. Výstupní kontrola pro čr je u nich slepá, občas jednooká. Všechna jejich vylepšení v poslední době jsou ekonomického charakteru = ušetřit na materiálu nebo práci, nejlépe na obojím. Když velkoobchod přiveze glocka, tak ho prohlédneme, jestli je tam vše,když přiveze čz, uděláme to samé a navíc občas něco dotáhneme, přibrousíme. Kolik se reklamovalo u nás glocku za posledních 10 let? Ani jeden. Kolik čz? 25-30%, přičemž valnou většinou jsou to dlouhé zbraně, především 858. Mám skvělou cz75 sp-01 tactical, velká, celoocelová, žádná omega vevnitř. Ale jak to začali dělat s plastovým rámem, tak to nikomu nedoporučím. Když plastovou pistoli, tak Glock. Jasně. Takže valná většina reklamovaných CZ je je 858. Dlouhá zbraň za cenu 3 večeří pro dva v lepší restauraci Co jako za tu cenu čekáš ? To samý stojí čelní sklo na Golfa nebo dvě tatry štěrku ... Ukaž mi jinou samonabíjecí pušku za tuto cenu co bude oplývat spolehlivostí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tittus Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Ja cpu lidem jen Beretty, CZ jsou polotovary a Glocky jsou hnusny! +1, akorát cpu Sig. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Že mají CZ problémy s kvalitou není žádný tajemství - a popírat to, mi přijde přinejmenším úsměvný... A ano, mám s nimi dostatek osobních zkušeností. Například modely P-07/09 jsou vysloveně zmetky... Dokud se CZUB drží toho, co umí, tak je to OK. Lovecké kulovnice, sportovní pistole, malorážky. OK. Ale běda, jak jde o něco služebního, to jde sranda stranou... Jasně. Takže valná většina reklamovaných CZ je je 858. Dlouhá zbraň za cenu 3 večeří pro dva v lepší restauraci Co jako za tu cenu čekáš ? To samý stojí čelní sklo na Golfa nebo dvě tatry štěrku ... Ukaž mi jinou samonabíjecí pušku za tuto cenu co bude oplývat spolehlivostí. No ale tohle teda taky není fér argument. Cena civilních 58 je tak nízká proto, že plnou hodnotu už někdo zaplatil (stát, tedy my) a pak se vyřazovaly za cenu železného šrotu (v jistých dobách za 2,50 Kč). Tedy, dnešní cena v obchodě, neodpovídá její hodnotě. Kdyby je vyráběli nové, budou stát okolo 25.000,-... A to by asi za tento výrobek zaplatil málokdo, konkurence je přeci jen už někde jinde. Navíc - není pravda, že většina reklamovaných CZ je model 858. Rozhodně (a to ani zdaleka) ne v procentuálním poměru k počtu prodaných kusů, ale pravděpodobně ani v absolutních číslech (leč toto nemohu dokázat, neboť nemám k dispozici statistiku CZUB - je to pouze můj odborný názor). Tedy humor na závěr: pro příznivce luštění tajenek - závada na zbrani na čtyři písmena? ...czub... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2016 Boudy nebuď demagog... já jen tvrdím co jsem viděl a následně při reklamaci slyšel. Pár produktů CZUB mám doma a jsem s nimi i celkem spokojený, ale to neznamená že se to s tou RAMInou nestalo. Cegy se ptal na RAMI a já jsem odpověděl, toť vše. Výplody svazarmovců o přiteplených řečech nekomentuji. Jo a jinak má Jeremy pravdu s tou Berettou - bohužel já mám na ni tak volšový ruce, že s ní prostě nenastřílím ani howno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2016 V číslech mluvím o našem maloobchodním prodeji. Jak to je jinde nebo celorepublikově nevím. CZ858 se prodává v krabici s příslušenstvím a záručním listem. Všem zákazníkům ale říkám, že to není nová zbraň, jen přelakovaná puška poskládaná z více či méně použitých dílů. A na zbrani ukážu, co je jeté, přelakované a odfrézované. Spousta kupujících byla ale přesvědčená o tom, že si kupují novou, i když je to podle někoho levné. Od doby, co Zelený sport prodává civilní AK, přesvědčuju všechny na AK. K pistolím CZUB, které nejsou z oceli mám přiznám se averzi. Je to dané neschopností dodat kvalitní zbraně policii, armádě a zbraněmi, které jsme prodali nebo se nám dostali do práce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2016 No tak CZ858 jsou pochopitelně použité, byť repasované zbraně, možná si někdo myslí, že kupuje "novou starou" uloženku, ale není to tak a i na těchto repasovaných zbraních jsou jasně definovatelné znaky, které to dokazují a ukazují i míru opotřebení. I když nevím, podle mechanismu obměny zbraní v armádě by se teoreticky mohlo stát, že se do prodeje dostane původní nová zbraň, ale prakticky o tom velmi pochybuji a protože to vědí i prodejci, k běžnému spotřebiteli se taková zbraň nedostane. Ale to spekuluji, v každém případě myslím, že CZ858 je i v tomto stavu velmi spolehlivá zbraň a troufnu si tvrdit, že na reklamacích výrobků CZUB nemají rozhoidující podíl. Ale zajímalo by mne něco jiného - nemám zkušenost s AR, ale z více míst jsem slyšel, že AR-15 a její klony, zejména ty kvalitnější, jsou zbrańě, které jsou přesnější (hlavně na větší vzdálenosti) a hlavně komfortnější než CZ858. Ale také prý méně spolehlivé a mám to od několika lidí, kteří střílí soutěže a tvrdí, že výskyt závad na AR je oproti CZ vyšší. Opět jen tlumočím doslech a zajímalo by mne, co na to místní odborníci. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2016 (upraveno) Tak pro Sa58 je norma, že na 100m by se MĚL vlézt do čtverce 20x20 cm. Já když vidím ty střelce co chodí na střelnici a na 50 metrů mají rozptyl jak víko od kanálu, tak se divím, že je to vůbec baví. S AR-15 (Gilboa) na 50 metrů zakryju 5 ran dvacetikorunou. S normálním dioptrem, bez optiky. Podle mě je to nesrovnatelný. Ale samozřejmě, pořizovačka slušnější AR-15 je přes 30 tisíc a rána za 10,- Kč. U SA58 to ještě předloni byla puška za 6.000,- Kč a rána za 6 Kč.....takže chápu, že někdo, komu se do toho nechce investovat, nechce trefovat a stačí mu, že to dělá velkou ránu si to koupí .... Přijde mi to jako žigul vedle Octavie. Oboje jsou auta, ale každý na to jde trochu jinak. Jinak závad jsem měl s AR-15 po 1.000 výstřelech 0. Upraveno 13. května 2016 uživatelem Tomas_2002 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boudy Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2016 No vida, já mám ze své aktuální kosy cca 3.000 ran a závad hádej kolik ... No, vzhledem k srovnání se žigulem jsi asi neuhodl- 0 ... A upřímně, ani si nemyslím, že je kosa určena na mířenku (odstřelovačka to nikdy nebyla a nebude) a tak ji tak nepoužívám. Ale asi to zkusím ... Myslím, že na tom nebudu nějak extra špatně ... no a rána mi pořád ještě vychází pod 5,-Kč ... Jo a Octavie je šunt - někdo to tu pár postů nad psal ... A ten Žigul je asi držák ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2016 Na 58 nedam dopustit Užil jsem si jí jako poslední účastník KZP ve Vyškově, který je ještě měli. Střelba super, na 200m do padacího terče no problem na 300m na figuru běžícího střelce taky krása. Kosa vydržela všechno, plazení, plížení, zákopy, ohnovku - všechno a jelikož jsem správně čistil tak se mi zasekla jenom jednou - při nočním přestřelování - vyřešeno během 2vteřin a jelo se dál. Akorát blbě řešen tovární popruh Když jsem dneska v posilovně kecal s klukem co je ve Vyškově zrovna teď, když tahají Breny, tak prý hrůza - museli lepit zásobníky ke zbrani i na přísahu! Nutno říct, že Breny jsme měli na týden taky a já neměl ani jednu závadu. Vůbec jsem si na nic nemohl stěžovat - neprosto mi vyhovovala - asi jsem byl jedinej magor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sickboy Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2016 Já docela shánim nějakou dlouhou opakovací malorážku a že by CZUB byly něco extra nebo dokonce dobrý, to bych teda neřek. Závěr chodí dost ztuha a nechodí plynule. Dostal jsem radu, ať si seženu jetou, protože ty choděj volně, protože maj už závěr ochozenej a nedrhne. Jenže to nikdo moc neprodává. A když, tak to je rozvrtaný a střílí při opření o zeď. Musim se někde podivat na Savage Arms, jak vypadaj. Nechce se mi kupovat Anschutz za dvaciáše. Chci to čistě pro zábavu a kvůli levnýmu střelivu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2016 No vida, já mám ze své aktuální kosy cca 3.000 ran a závad hádej kolik ... No, vzhledem k srovnání se žigulem jsi asi neuhodl- 0 ... A upřímně, ani si nemyslím, že je kosa určena na mířenku (odstřelovačka to nikdy nebyla a nebude) a tak ji tak nepoužívám. Ale asi to zkusím ... Myslím, že na tom nebudu nějak extra špatně ... no a rána mi pořád ještě vychází pod 5,-Kč ... Jo a Octavie je šunt - někdo to tu pár postů nad psal ... A ten Žigul je asi držák ... Hele, to jsi si asi špatně vyložil. Já neberu kosu jako nespolehlivou zbraň. Žigul taky neznal závady, natož aby někam nedojel. Když bylo potřeba, tak jsi ho natočil klikou nebo do patřičné komponenty bouchnul kladivem. Spíš jsem to srovnání myslel tak, že kosa je prostě hulvátskej balvan, na kterým není co rozbít, bahno z toho vyteče, písek se vysype a střílíme dál. Ale o komfortní, nedej bože přesné střelbě se mluvit nedá. AR-15 je proti tomu rozmazlená flinta, které vadí kdeco. Člověk aby se to pomalu bál i brát ven. Ale komfort střelby je maximální a přesnost dle délky hlavně skvělá. Já nepotřebuju lézt bahnem nebo puškou podkládat zapadlou Toyotu Hilux, takže u mě vždyky vyhraje komfort a přesnost, tedy AR-15 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boudy Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2016 Omluva, asi jsem te opravdu spatne pochopil ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 15. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2016 Schválně, jestli trénované oko najde tuning: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno 15. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2016 (upraveno) Ten vejfuk pod mouchou na Taurusovi? Edit: ne, ten tam ma byt Upraveno 15. května 2016 uživatelem dlubix Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 15. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2016 Nene. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se