Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já třeba si připadám jako debil, protože beru zbraň z trezoru a čekuju, pak to čekuju ještě než jí nafutruju. Pak vyprázdnim doma zase a zkontroluju, převlíknu a kontroluju zase než jí dám do trezoru. Někdy si řikám, že to přehánim, protože prostě vim, že jsem kontroloval, ale lepší kontrolovat, než po zbytek života kulhat a nebo jít sedět. A myslim si, že z toho mýho přehnanýho kontrolování pramení i trochu nejistota ohledně nošení nadrcnutý. 

Odesláno

A myslim si, že z toho mýho přehnanýho kontrolování pramení i trochu nejistota ohledně nošení nadrcnutý. 

Naopak, pak je prostě v komoře pokaždý a podle toho se chováš. A poprosím, rozmáhá se tady nešvar ... ne "prcat", ale "nadrcnutý". Koukal jsem, že pak dost lidí zaměňuje nošení v komoře a nošení natažený zbraně.

Odesláno

U pistole mi moc nedává smysl nosit nataženo bez náboje v komoře. Nadrcnuto jsem pochopil jako náboj v komoře a nataženou. Poučte mě. 

Odesláno

U pistole mi moc nedává smysl nosit nataženo bez náboje v komoře. Nadrcnuto jsem pochopil jako náboj v komoře a nataženou. Poučte mě. 

Ten výraz bych asi chápal stejně. Natažená s prázdnou komorou je úplná hovadina, naopak náboj v komoře, ale nenatažená dává smysl. Podle konstrukce.

Odesláno

Co jako kdo dela? Kontrolu, zda mam prazdnej kver? Ciwe spis kdo to nedela, ne?

Myšleno kdo dělá pravidelně trénink všeho, důkladně, nám tam ukazoval kontrolu po každým zásobníku (to asi nedělám) prst do šachty,(to asi taky ne), samozřejmě ránu jistoty jo. A pán to měl najetý, jako dejchání, plně zautomatizovaný...

Odesláno

Myšleno kdo dělá pravidelně trénink všeho, důkladně, nám tam ukazoval kontrolu po každým zásobníku (to asi nedělám) prst do šachty,(to asi taky ne), samozřejmě ránu jistoty jo. A pán to měl najetý, jako dejchání, plně zautomatizovaný...

Člověk musí mít svůj rituál, který mu vleze pod kůži. A stejně je chyba možná. 

Odesláno

Přesněěě... a hlavně se soustředit na to, co člověk dělá.

Takový příběh:

Dva střelci stříleli z předovky a u nabíjení spolu kecali. Pak jeden zamířil, vystřelil a málem se vybulil. Rána jak z děla a v překližkovém terči projebaný pruh necelých 30 cm. Pánové nevěděli co to může být, než se začali shánět po nabijáku  :lol2: Naštěstí byl plastový a hlaveň to taky vydržela...

Odesláno

Člověk musí mít svůj rituál, který mu vleze pod kůži. A stejně je chyba možná. 

Je potřeba dělat to vždycky stejně, ale vědomě, ne na autopilota. I tak je samozřejmě chyba možná, ale ta pravděpodobnost je fakt nižší.

Jinak ten strach z náboje v komoře fakt nechápu - pokud pistole vystřelí, když nemám prst na spoušti, tak je to konstrukční vada, ne? Kromě pár zde probraných výjimek už dneska moderní pistole neodpálí ani při pádu na zem.

A pokud jsem měl prst na spoušti a nechtěl střílet - tuhle možnost doufám vůbec rozebírat nemusíme, že ne?  :)

Odesláno (upraveno)

Největší nepřítel jsou právě ty bezduchý návyky, kdy potlačujeme vědomí. To pak ráno najdu mobil v ledničce...

... skontrolujes mu komoru a das ho zase spat.

Upraveno uživatelem cali
Odesláno

Tak holster od Excubitoru je doma. Moc pekna prace. Krasne kompaktni a 10° sklon je idealni. Presne se vejde do speku na 8 hodine. LCP to ma hodne nahnuty. Ani v kydexu z USandA neni tak kompaktni jako G43. A to nemluvim a lepsim uchopu, kapacite a proste lepsi solidnosti nez ma LCP. Ted babo rad.

post-21044-0-56538900-1473438644_thumb.jpg

post-21044-0-70160900-1473438653_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...