Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jedine co mi tam vycnieva je to EVO, to je nova moderna zbran s "renomovanym" a stale existujucim vyrobcom, takze ked nic ine, budes vzdy vediet na koho nadavat a kde objednavat diely. A samozrejme lacne strelivo je jeho velke plus.

Ostatok je jedna za 18, druha bez dvoch za 20..... vyradene vojenske krumple u ktorych nevies kde ako dlho boli skladovane a kto s nimi co pachal nez ich u zeleneho trochu prelestili a vykastrovali. Skor nez na vybere konkretneho modelu bude finalny dojem o stasti na kus. A hlavne uz ako nove zbrane to ani jedno neboli ziadne mierenky, len masovka pre radoveho kropica u ktoreho sa nepradpokladalo ze by si svoju zbran dobrovolne vyberal/pouzival, alebo za nu dokonca platil, + tou semiauto kastraciou ztratili 80% toho, co tu zbran robilo tou zbranou.

Pokial nechces EVO tak by som siel na to cisto esteticky a spolahol sa na stastie.

Odesláno

Tak třeba ta Zastava by měla bejt nová, ale jinak tuším co mi chce cali říct. Jo, je to o kusu, kterej by člověk koupil. No a pak cena, AR jsou kolem 30k, ač za novej kvér. Do týhle kategorie teda patří i EVO.

gunman díky, třeba toho využiju. Taky i prodáváš?

Odesláno

Pravda je ze su to vsetko zbrane realne k nicomu, takze usetrit nejaku tu kacku urcite nie je na zahodenie. Moj tip je:... vybav si nakupko a cihaj v bazarovych vlaknach,.... objavi sa tam sem tam super kup od niekoho, kto sa toho uz nabazil. Pod 10 zozenies plne vybavenu hracku a na to aby si za pol roka zistil ze ta to az tak nebere, abo na to nemas cas, bude viac nez dobra.

Odesláno

Sa 58 různých názvů jsou vždy staré zbraně. Ale některé AK máme reálně nepoužité, někdy i s vysokým datem výroby... Ale to se jedná vždy o varianty AK74. Prostě ty malorážky fungujou líp, kopou míň, jsou přesnější, střelivo levnější a lehčí atd... (platí samozřejmě nejen pro 5,45, ale i pro 5,56)

Máme 58, AK, SIGy, AR, HK, AUG, Tavor, Galil a kdeco jinýho. Stejně vždycky dám přednost AR. Geometrie prostě nekecá a píst nepotřebuju, nejsem ve válce...

EVO je pro soukromou osobu v semiauto naprosto skvělý. Máme i MP5, MP40, Thompsony a další válečný věci a samozřejmě různý konverze, ale vždy sáhnu po EVO (čistit MP5 je masochismus)...

Odesláno

Pozorně čtu a stále myslím, že cokoliv z vyjmenovaného má pro konkrétního člověka, intenzitu a účel střílení své opodstatnění. Budu střílet hodně, mířenou střelbu, třeba i soutěže nebo se mi prostě líbí, koupím AR. Budu střílet pro zábavu, chci to i na obranu a nebo se mi zase jen líbí, koupím třeba MP5 nebo EVO, mimochodem, měl jsem možnost si zastřílet s ostrým MP5 člena ZJ a byl to kouzelný mazlík. Pokud jsem staromilec, nechci utrácet, občas si picnout pro zábavu, i celkem přesně, zkusím 858 nebo AK-47. Neberte mne za slovo, určitě to není dogma, kritéria a parametry se prolínají, navíc zbraně kupujeme nejen hlavou, ale i srdcem. Mám CZ858, líbí se mi, mám ji svým způsobem rád, je to česká klasika, spolehlivá, střílí s - pro mne - dostatečnou přesností, sportovní ambice nemám a ceny šly tak nahoru, že s cenou, za kterou jsem před pár lety koupil, na tom asi moc neprodělám.  Ale z toho, co tu píšou lidi, které považuji za odborníky, mi dobře vychází AK-74. Vojenská legenda, přesná, spolehlivá, levná a lze ji natunit podle svých představ, i když pak není problém zabrousit k cenám AR... A proto hlasuji pro "malorážku" AK-74, dnes bych si ji asi koupil také...

Odesláno

Šel bych cestou nějakého AK 74. Ideálně krinkov. Na to kolimec a do 20tís i z náboji máš super pušku která na běžné střílení bohatě stačí. Pušky typu AR15 jsou taky moc fajn, ale jsou již cenově úplně jinde a nemyslím si že je to úplně nutné. Když bych uvažoval o koupi něčeho na 5,56 tak třeba AUG, protože ten díky té dlouhé hlavni opravdu střílí ultra přesně. Zde je zas nevýhoda trochu jiná ergonomie.

Odesláno

Dnes konecne po cca 3 tyzdnoch cakania som si bol pre novy ZP. Staremu konci platnost za tyzden...len tak, tak.

Zaujimave je, ze na Slovensku za zacali krutit s kat. "A".

takze lek.prehliadka, psych posudok a ziadost s kolokom. spolu cca 130 EUR. a mam zasa do r. 2026 pokoj.

Pocul som o pripadoch, ze ziadatelovi namiesto A (aj ked ho predtym mal) dali novy ZP kategorie B. Ako je to u nasich bratov?

Odesláno

Leviathan - já prodlužoval ZP na jaře, žádný problém, žádný lékař, jen žádost a asi kolek (už si nepamatuji kolik) a cca za 3 týdny mi přišla SMS ať si přijdu vyzvednout nový ZP s platností do r. 2026. Takže u nás, aspoň za mne, pohoda.

Odesláno

NO...u nas 40 lekar. 80 psycho a 16,50 kolok. Plus kopec otazok typu: "A naozaj potrebujete chodit s nabitou zbranou?". takze takto.

iny kraj,  iny mrav. Ale aj u nas je to rozdielne..asi podla okresu si zakon vykladaju po svojom.

Odesláno

Pánové, kdo máte Kevina? Spokojeni? Já bych ho asi potřeboval, ikdyž moc nevim, proč:)

Měl jsem ho a vůl jsem ho prodal. Ideální kapesní záležitost, nosil jsem v kapesním pouzdru nebo v dokladovce na opasku. Nikdy žásný selhač, na obrannou vzdálenost překvapivě přesný.

Za mě dobrá volba :)

Odesláno

Jen pro info vyslo nove LCP II.

Za me ma hned nekolik vylepseni. Konecne funguje zachyt zaveru pri vyprazdneni zasobniku, kratsi reset sposte, ma lepsi zdrsneni zaveru, malinko sirsi uchop podle videii, urcite zajimavy design. Uz jsem psal do MPI kdy bude u nas.

Odesláno

V úterý jsem na předváděčce co mám na střelnici "vytáhnul kozu" na chlapíka s velikýma Maratonama a úplně to neklaplo...

Ten pocit, když se na vás kouká zarostlé chlapisko 202cm, 140kg (ptal jsem se :whistling:  ) s pohledem "co to plácáš"?

Pak jsem to samozřejmě zcela napravil ukázkovým facepalmem, když si je před střelbou sundal 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Ale nakonec byl v pohodě, mám zdejšího svědka  :punk:

Ale trochu k tématu - za zatím tři dny, kdy jsou vedle sebe LCP, G42, G43, ještě nikdo neřekl, že G43 je příjemná na střelbu, nebo že by jí dal přednost před ostatníma zmíněnýma. Je to asi 80/20 pro G42... V 9 Luger je mimochodem vítěz z jiné stáje...

Odesláno

...

Ale trochu k tématu - za zatím tři dny, kdy jsou vedle sebe LCP, G42, G43, ještě nikdo neřekl, že G43 je příjemná na střelbu, nebo že by jí dal přednost před ostatníma zmíněnýma. Je to asi 80/20 pro G42... V 9 Luger je mimochodem vítěz z jiné stáje...

Mám úplně stejnou zkušenost...jaký je vítěz v tom Lugru...
Odesláno

Harryho vitez v lugeru je MP shield. Za me jsem mel moznost nekolikrat porovnat a LCP vs 43 a u me tedy vede v uchopu a chovani pri strelbe urcite 43. Samozrejme faktoru je vic, ale neresit razi vybral bych si v poradi 43, 42, LCP. Nosim obcas. Pokud bych nosil denne tak prvni dve pozice vymena.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...