Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

nevím jakou flotilu máš, ale asi je to přes rámcovou smlouvu v Kooperativě. Otevřený flotily zatrhla ČNB pár let zpátky a Koop jako jedna z mála přesedlala na tenhle paskvil. Chová se to podobně jako otevřenka. 

Nepotřebuješ bonus, ale taky si žádný nevyjíždíš. Je to obcházení zákona a jednou to skončí. A v ten moment budeš na začátku, žádný vyjetý bonus mít nebudeš.

Nějaký bonusy mám vyjetý z minulosti a tohle mi funguje už víc, jak deset let. Chápu, že konkrétně Tobě se to nelíbí :) , ale pro mě je to značná úspora.

• Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já tomu rozumím málo, ale každý rok necháme přepočítat povinné i havarijní u pojišťovací makléřky a ač mezi pojišťovnami rotujeme, vždy dostaneme maximální bonusy... A to třeba havarijko využíváme docela často.

Odesláno

Nějaký bonusy mám vyjetý z minulosti a tohle mi funguje už víc, jak deset let. Chápu, že konkrétně Tobě se to nelíbí :) , ale pro mě je to značná úspora.

osobně je mi to jedno, bonusy nejsou všechno. Jsou pojišťovny, kde max bonus dostaneš už při 84 měsících a náběh bonusu vůči slevě je progresivní. A pak jsou další segmentační kritéria, který mají významný vliv na cenu...

Další věc je likvidace a třeba Koop je poslední dobou na likvidace hodně tvrdá.

Trh je docela velký a kdyby jediným kritériem byla cena, tak tu bude jedna pojišťovna

Já tomu rozumím málo, ale každý rok necháme přepočítat povinné i havarijní u pojišťovací makléřky a ač mezi pojišťovnami rotujeme, vždy dostaneme maximální bonusy... A to třeba havarijko využíváme docela často.

dobře děláš, zejména u havarijka je to dobrý jednou za čas přepočítat, protože hodnota aut klesá. A některý makléře je potřeba kontrolovat, pojišťovny dávají makléřům bonusy za objem, a tak co je výhodný pro makléře, nemusí být výhodný pro klienta

Odesláno

Makléře kontroluji jednoduše cenou- pokud mi dá z roku na rok lepší (jak píšeš, cena auta klesá), jsem spokojen. Popravdě člověk nemá čas ještě obíhat několik makléřů s vidinou pár stovek úspor.

Každopádně musím říct, že vůbec nechápu politiku pojišťoven, když jsme po zakoupení nového auta šli do naší tehdejší, nešlo vůbec nic, u makléře pak naopak úplně všechno a cena byla snad poloviční. :frusty: 

Odesláno

cena není všechno, důležitý je i rozsah, limity, asistence... K povinnýmu ručení můžeš mít odtah vlastního auta, asistenci při poruše, drobný závady.... Manželka před vánocema naknedlila rodinný klenot a odtah z Brna do Zlína mi šel z povinnýho ručení...

Do ceny v jednotlivých distribučních kanálech vstupují 2 faktory, prvním je vyjednávání mezi makléřem a pojišťovnou. Makléři tlačí na speciální nabídky pojišťoven a některý finanční instituce na to kývnou, pak je různá cena v distribučních kanálech a na pobočce to máš dražší než přes leasingovku. A vlastní síť pak nemá co prodávat, protože klienti si to sjednají jinde. Druhý faktor je schopnost a ochota jednotlivých prodejců. Kvalita lidí v tomhle oboru je různá

• po měsících...
Odesláno

Zdravím pánové,

řeším nový povoz...a potřeboval bych poradit kdo je teď na povinné dobrý...rozsah,limity, asistence atd....havarijko k 8 let starýmu autu asi řešit nebudu. Obsah je 3,2l, 175kw.

dík

• Po roku...
Odesláno

Zdar,

pojistovna mi po roce zdrazila povinne, holt prakticky kazdorocni evergreen:-( takze jdu k jine. Makler neco predvybral a zvazuju mezi Kooperativa a Slavia. Oboji je papirove +/- stejne, ale jde mi o to, jakou mate zkusenost (ci co jste kde slyseli) ohledne techto 2 pojistoven.

Odesláno

Zdar,

pojistovna mi po roce zdrazila povinne, holt prakticky kazdorocni evergreen:-( takze jdu k jine. Makler neco predvybral a zvazuju mezi Kooperativa a Slavia. Oboji je papirove +/- stejne, ale jde mi o to, jakou mate zkusenost (ci co jste kde slyseli) ohledne techto 2 pojistoven.

Slávie panebože ne. Byl jsem jako poškozený majitelem vozu od Slávie, na peníze jsem čekal i přes jeho prokázanou vinu 14 měsíců. Nebyl jsem u nich pojištěn, ale myslím, že tam je vše špatně. Koop nebo Alianz ok 

Odesláno

Vím, že tak dotaz nezněl, ale taky bych doporučil Allianz. Mám u nich auto i moto a zatím nejlepší přístup i ceny.

Odesláno

Ok, Slavii nechame na fotbal :-) jinak se pri sjednavani ukazal jiny problem:

v rámci kalkulace nového pov. ručení u dealera mi bylo k mému překvapení sděleno, že ČKP (Česká kancelář pojistitelů) na mou osobu eviduje v jakési své evidenci (název přesně nevím) 2 poj. události.

U ničem takovém nevím, nespáchal jsem nikdy žádnou nehodu a ani se mnou, za celou dobu, co jsem pojištěn (17 let), žádná pojišťovna nikdy nekomunikovala, že vůči mě cokoliv někdo nárokoval.

Tak moc nevim, co si mam o tom myslet. Poptal jsem mailem CKP o vysvetleni, telefonicky mi tvrdili, ze za obsah teto databaze neruci, ze data tam davaji pojistovny, tak jsem zvedav. Resil nekdo neco podobneho?

Odesláno

Allianz nabizi triletou fixaci.Za dvoulitr naftak pojistka do 75/75 mega platim 2126 kc.

Tu cenu dostanu i když přijdu jako člověk z ulice, nebo přes nějakého makléře? To jsme neměl už ani nepamatuji.
Odesláno

Baldic: To Ti nezávidím  :( Já platím u Allianz necelých 10 (nájezd do 20 tkm/rok) za třílitrový turbobenzín. Mám v tom ručení, všechna skla, živelnou událost, zvířata, vandalismus, krádež auta (říkaj tomu Mini Risk nebo tak nějak) - prostě havarijko osekaný o jedinou situaci, a to je vlastní blbost (neboť havarijko na Volvo je kurevsky drahý).

Odesláno

Tu cenu dostanu i když přijdu jako člověk z ulice, nebo přes nějakého makléře? To jsme neměl už ani nepamatuji.

Normálně jsem zašel na pobočku,řekl co potřebuju a že u nich už jedno auto mám.Mlaďas chvilku ťukal do kompu a dal mi nabídku tří variant-fixace 3 r,normální roční a dle nájezdu což jsem hned odmítl protože jezdím furt a dálky.

Započítali teda plný bonus od začátku,věk nad 40 a bydliště vidlákov,Praha apod.bude asi cenově jinde.Zvěř,skla ani vandaly v tom nemám.

Odesláno

Ok, Slavii nechame na fotbal :-) jinak se pri sjednavani ukazal jiny problem:

v rámci kalkulace nového pov. ručení u dealera mi bylo k mému překvapení sděleno, že ČKP (Česká kancelář pojistitelů) na mou osobu eviduje v jakési své evidenci (název přesně nevím) 2 poj. události.

U ničem takovém nevím, nespáchal jsem nikdy žádnou nehodu a ani se mnou, za celou dobu, co jsem pojištěn (17 let), žádná pojišťovna nikdy nekomunikovala, že vůči mě cokoliv někdo nárokoval.

Tak moc nevim, co si mam o tom myslet. Poptal jsem mailem CKP o vysvetleni, telefonicky mi tvrdili, ze za obsah teto databaze neruci, ze data tam davaji pojistovny, tak jsem zvedav. Resil nekdo neco podobneho?

A nenechával jsi si někde, během té doby, třeba měnit někde čelní sklo?

Odesláno

Dotaz: před nedávnem mi přišlo z pojišťovny, že mě bude končit povinné ručení. Přišla klasický složenka a nová zelená karta. Mám na auto ještě sjednané havarijko + ty blbosti okolo. Nikdy předtím jsem to neměl. Jen zákonné. Přijde mi od pojišťovny taky něco podobného? Nebo je to sjednané pouze na rok a budu muset sjednat nové?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...