runner200 Odesláno 8. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2024 Mal som napusteny bazen celu zimu a voda ma uz 16 stupnov ide to hore Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 8. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2024 Čekal bych možná i víc. Dnes jsem se díval kolik stupňů mám v jezírku a je tam 18 stupňů. Jde o malé jezírko cca 4 kubíky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 9. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2024 Tak do toho bych nevlezl. Ja to napustil o víkendu a jde to nahoru. Ale právě uvažuji nad čerpadlem abych to na hezké vikendy mohl boostnout aspon nad 20 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2024 (upraveno) Tepelko mám, ale uklizený v zahradním domku jsem línej ho vyndat. Voda už má krásných 20st... takže je to na čiperku, ale dá se... Na jaře dopouštím vždy půlku bazénu. Na konci sezóny děláme zazimování.... Upraveno 9. dubna 2024 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 9. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2024 U nas sa bazen nevypusta nikdy. Teda pocas neskorej jesene necham odparit vodu tak, aby max. lemovala spodny okraj skimera. Zazimovanie u mna znamena, ze odmontujem zo sachty cerpadla, vypusti sa voda z filtra a tepelneho cerpadla. Aj ked si myslim, ze v tych zhruba 1,8 metra pod zemou by nic nezmrzlo. Akurat nechcem riskovat poskodenie elektrody salinatora, tak to robim z nejakej zotrvacnosti. Voda ma aktualne 18 stupnov, este v nedelu mala 16. V tychto vonkajsich teplotach to ale poleti hore. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 9. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2024 Právě z těchto důvodů si říkám, zda nepořídit swim spa, jak jsem psal nedávno. Začala grilovací sezóna, zpestření v bazénu nebo spíše vířivce by bylo fajn. Na druhou stranu mě odrazuje dost vysoká pořizovací cena a možná pak i provozní náklady, tam ale netuším, kolik by to bylo. A jak údržba, byla by snadnější, jak všude píšou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 9. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2024 (upraveno) před 14 hodinami, exBURN napsal: To máte čerpadla kluci? KOlik to tak sežere měsíčně/sezonu? Kdepaaak. 18,5°C a max 10 minut... ale v neděli i v pondělí pak nebylo nutný mazat domů pod peřinu, dalo se v pohodě uschnut v lehátku vedle bazénu. Na prvni třetinu dubna síla Upraveno 9. dubna 2024 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 24. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2024 Budou to 3 roky, co jsem koupil a postavil tenhle bazének od Marimexu. Na zimu jsem vodu vypouštěl jen po trysku, kudy proudí do bazénu filtrovaná voda, ani jsem ho nepřikrýval. Filtraci a ohřev jsem vyčistil a dal do sucha a tepla. Na jaře jsem vybral mechanické nečistoty, namontoval filtraci, dopustil vodu, dal chemii a bylo to. Letos, nevím proč, začala voda ještě před napuštěním zelenat a než jsem zareagoval, byla zelená úplně. Rozhodl jsem se bazén úplně vypustit, vyčistit a napustit znovu. Koupil jsem čerpadlo do sudu, ale protože je pomalé, pomáhal jsem mu kbelíkem. Když už jsem se nemohl nahnout přes okraj tak hluboko, šel jsem do plavek a vlezl do bazénu. Pak jsem kbelíkem vybíral zbytek znečištěné vody, kterou už čerpadlo nedávalo. Ještě předtím jsme prostředkem na čištění stěn umyli (nebo se o to snažili) zelené, černé a bílé pruhy po obvodu. Odhaduji, že jsem tak kubík až dva vybral z bazénu 5 l vědérkem, většinu dala pumpa a úplný zbytek jsem vyždímal hadrem, kterým jsem vytíral a čistil dno od posledních nečistot. Byla to docela šichta a večer jsem byl nepoužitelný, všechno mne bolelo, hlavně záda. Jak sakra vypouštíte bazén úplně vy? Vždyť to jednou za čas taky musíte dělat, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 24. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2024 My máme zastřešený plastový bazén 3,5x7 zakopanej a každý rok ho na jaře vypustím úplně, protože máme studnu a ženy chtějí čistou vodu, po zimě je zelená a jsou tam napadaný žáby a myši. Mám to žlutý čerpadlo od Karcheru, když vyvážu plovák, tak se dá postavit na dno a saje tak do 2cm. Už když tam je málo vody, beru wapku a čistím boky a dno, dokud saje čerpadlo. Pak hodím do bazénu plastový sud a hranatým(to je důležitý, normálním nabereš prd) kbelíkem nabírám vodu a leju ji do sudu, kde je čerpadlo. Wapkou to pak ženu z jedné strany na druhou na čisto, podlaha se zvlní, jak se odlehčí, takže pak se voda drží kolem toho sudu a když už nejde nabírat kýblem, vezmu vysavač a vysaju, co zbylo. Pak zavolám ženy, ony jsou spokojený a jde se napouštět. Letos mi řekly, že to mám nějak rychle hotový Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 24. května 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2024 ..delam to uplne stejne jako gunman s tim rozdilem, ze misto hranateho kybliku nakonec pouzivam siroke hrablo na snih a pres jeho roh to leju do velkeho kyble, v nemz mam cerpadlo. A nemusim se ohybat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 24. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2024 Mam plastovej bazen voblitej betonem 3x12m v zemi bez zakryti, na zimu upustim pod trysky, vyfouknu potrubi, vodu pak na jare dopustim, naleju chemii a je ready na dalsi sezonu. Mysi v zime prubezne vybiram. Letos to bude 10 let, co tu bydlime a koupeme se. Mel sem sul, ale mame tvrdou vodu, furt se jebala ta cela, tak ted druhym rokem chlorovy tablety. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 25. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2024 Mám jen 3x6 plast, zastřešení a taky jen upustím, vyfoukám trysky a nahodím plováky. Skrz zastřešení se tam nedostane moc bordelu, tak na jaře jen vysaju bordel, dopustím vodu a cajk. JInak jsem solánku ani nedával, nemám problem s chlor tabletama a kolem mě se to lidem pořád jebe. Letos koupím asi ten zásobník na tablety, at to nemusím hlídat a dám rovnou 2,5 kg tablet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 25. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2024 V 24. 5. 2024 v 8:24, Ivan Lelák napsal: Budou to 3 roky, co jsem koupil a postavil tenhle bazének od Marimexu. Na zimu jsem vodu vypouštěl jen po trysku, kudy proudí do bazénu filtrovaná voda, ani jsem ho nepřikrýval. Filtraci a ohřev jsem vyčistil a dal do sucha a tepla. Na jaře jsem vybral mechanické nečistoty, namontoval filtraci, dopustil vodu, dal chemii a bylo to. Letos, nevím proč, začala voda ještě před napuštěním zelenat a než jsem zareagoval, byla zelená úplně. Rozhodl jsem se bazén úplně vypustit, vyčistit a napustit znovu. Koupil jsem čerpadlo do sudu, ale protože je pomalé, pomáhal jsem mu kbelíkem. Když už jsem se nemohl nahnout přes okraj tak hluboko, šel jsem do plavek a vlezl do bazénu. Pak jsem kbelíkem vybíral zbytek znečištěné vody, kterou už čerpadlo nedávalo. Ještě předtím jsme prostředkem na čištění stěn umyli (nebo se o to snažili) zelené, černé a bílé pruhy po obvodu. Odhaduji, že jsem tak kubík až dva vybral z bazénu 5 l vědérkem, většinu dala pumpa a úplný zbytek jsem vyždímal hadrem, kterým jsem vytíral a čistil dno od posledních nečistot. Byla to docela šichta a večer jsem byl nepoužitelný, všechno mne bolelo, hlavně záda. Jak sakra vypouštíte bazén úplně vy? Vždyť to jednou za čas taky musíte dělat, ne? Ahoj, já na podzim s blížícím se koncem koupání omezím chemii na nejnižší možné množství, pak odčerpám vodu pár centimetrů pod vratou trysku, do bazénu naházím petky se suchým pískem jako dilataci při zamrzutí, naliju litr sava a bazén zakryju plachtou. Do ní pak prší, padá tam listí. Samozřejmě odmontuji čerpadlo, vypustím vodu z fitrace, vysaju vysavačem vodu z hadic a solárního ohřevu a když jsem hodně aktivní, tak ještě všechny hadice profoukám vzduchem z kompresoru. Na jaře vyčerpám z plachty vodu kalovkou co pobere i to listí a pod plachtou v bazénu zůstane prakticky čistá voda. Jenže mamina je v tomhle ohledu nekompromisní, takže pak následuje vyčerpání zbylé vody, po kalovém čerpadlu zůstane asi 1 - 2cm vody, které vysaju vysavačem a k vysavači mi to pomáhá nahánět žena smetákem. Tím proběhne i hrubá očista a dál je to v režii ženy, která celý vnitřek bazénu umyje. Pak natáhnu od studny hadice a 2 hodiny mi vrčí čerpadlo. Já mezi tím propojím fitraci, čerpadlo, ohřev, nastavím spínací hodiny, nadávkuji chemii a den až dva čekám, kdy do toho půjde vlézt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 25. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2024 bazen 3,6m nadzemní v provozu cely rok, jen před prvním větším mrazem vypojím filtraci a upustím trochu vody, ale porad tam zbývá hodně nad trysku. A nějak od února už dávám plachtu proti slunci, aby se voda nezelenala, v dubnu dopustím vodu a dam filtraci. Tím že do bazénu lezem celý rok, tak 1x za 3 roky měním vodu pomocí čerpadla a vysavače,voda je ze studny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 26. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2024 No, nějak se to podařilo, bazén je plný, ošetřený chemií a protože dnes odjíždím, tak jsem koupil tuhle plachtu. Za pár dnů, až se vrátím, to snad bude na koupání.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 26. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2024 Bazén asi příští týden taky postavíme! Tak zatím něco od pergol toto jsem dnes s pomocí táty dodělal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 26. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2024 A právě to testuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.P.007 Odesláno 27. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2024 V 13. 6. 2023 v 13:32, Gustaf napsal: Mám od HoPa Plzeň.... vycházely docela slušně. Nevím zda jsi objednal, já jsem letos koupil od PROKLIMA a mohu maximálně doporučit, dobrá cena, rychlé vyřízení zakázky a za odpoledne nainstalováno. Je to moje druhá zkušenost s touto firmou a vše na jedničku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2024 před 4 hodinami, M.P.007 napsal: Nevím zda jsi objednal, já jsem letos koupil od PROKLIMA a mohu maximálně doporučit, dobrá cena, rychlé vyřízení zakázky a za odpoledne nainstalováno. Je to moje druhá zkušenost s touto firmou a vše na jedničku. Jj, už nám slouží 2. rokem a super... nemůžu si stěžovat. Přijeli, namontování a dokonce byli ochotný i schovat kabely do pergoly, i když nebyla od nich... takže pak už jen nastoupili elektrikáři a zapojili to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 27. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2024 Ahoj, jakou máte propustnost těch rolet, prý je více druhů, mám navržený nějaký průměr. Chci to proti slunci ale i větru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se