Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

známý má hodnotný obraz od významného českého malíře a rád by ho prodal. Přes aukce či profesionální prodejce se však platí vysoká provize (kolem 20 procent, což by v tomto případě byly statisíce). Nemáte tip, kde najít kupce a provizi za zprostředkování snížit, popřípadě úplně obejít? Např nějaký web (ve stylu chronomagu, jen místo hodinek umění, obrazy?), kontakt, kde se poptat atd ...? Díky

Upraveno uživatelem JWolker
Odesláno

Zdravím,

známý má hodnotný obraz od významného českého malíře a rád by ho prodal. Přes aukce či profesionální prodejce se však platí vysoká provize (kolem 20 procent, což by v tomto případě byly statisíce). Nemáte tip, kde najít kupce a provizi za zprostředkování snížit, popřípadě úplně obejít? Např nějaký web (ve stylu chronomagu, jen místo hodinek umění, obrazy?), kontakt, kde se poptat atd ...? Díky

Právě profesionální prodejce garantuje pro kupujícího  originalitu díla, pro prodávajícího reálnou prodejní cenu na trhu a v ideálním případě zná i možného budoucího kupce.  To je to co by měl prodávající dostat za těch dvacet procent z prodejní ceny. Taky to může zkusit prodat sám, ale obvykle nejen že prodá pod cenou, ale prodá mnohem komplikovaněji, tedy pokud  ve finále neskončí u exotů s inzeráty: Vykoupíme Vaše obrazy, starožitný nábytek, hodinky a pozůstalost po hodináři - vše zdarma oceníme. :D :D :D.  

Každá práce má svou cenu, i obchodování s obrazy. 

Odesláno

Ja nastastie take problemy nemam, ale keby som mal, tak by mi mozno tych 20% aj stalo za tu istotu, ze to kupujuci nezorganizuje tak, aby nakoniec odisiel s obrazom aj peniazmi. Predavat obraz za mega z rucky do rucky niekde v restike to asi nebude to prave a domov by som si stastneho vyhercu bazos aukcie nezval urcite.... takze kde?

Odesláno

Ak je obraz na Slovensku tak nech skúsi osloviť spolocnost Soga, alebo z minulosti poznám aukcnu spoločnosť Dorotheum z Viedne, obcas mi este pride domov katalóg na aktuálnu aukciu..predávaju obrazy aj cez 1mil ?..mozno ho niektorý z nich oslovi a rozhodne sa to riešit cez nich..

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Odesláno

Několik obrazů jsem v pohodě prodal na aukru. Provize do 5%. Opravdoví zájemci si cestu ke kvalitnímu umění najdou vždycky. Aukci pěkně od 1 Kč, ať je tam mraky příhozů a výsledná cena vždycky překročila mé očekávání. 

Odesláno

Zdravím,

známý má hodnotný obraz od významného českého malíře....

Ta provize pro aukční síň je daní za to, že Tě někdo pustí mezi koupěchtivou klientelu, mezi kterou běžně nemáš přístup. Něco jako když prodáváš nemovitost přes realitku, akorát s tím rozdílem, že ta si o podobný prachy z důvodu konkurence prostě říci nemůže. Pokud by kupující měl zájemce a měl jasnou představu o ceně, pak prodej samozřejmě problém není. A to i v případě, že by prodej šel přes Aukro či Bazoš nebo jiný portál. Pro oboustrannou ochranu je vhodné mít při prodeji posudek od soudního znalce, samozřejmě s možností aby si kupující přivedl vlastního znalce a ten obraz posoudil. Optimálně pak převod peněz domluvit přes notářskou úschovu a u notáře ideálně rovněž domluvit předání obrazu či ještě předtím sepsání smlouvy. Prodejce pak pošle peníze notářovi-jak mu přijdou na účet-předá obraz a pošle částku na účet prodejci. Odměna se počítá podle vyhlášky, což při ceně do 2mega vyjde na necelých 8t + samozřejmě případné poplatky za sepsání smlouvy, což se v případě prodeje za vyšší cenu rozhodně vyplatí.

Odesláno (upraveno)

V živé aukci jde právě o to, aby se vysoká provize ztratila v zisku. Přes nějaký bazarový portál nabídneš nějakou odhadní cenu, která může být v aukci klidně dvojnásobná.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno (upraveno)

Za pár mega mu kopii namaluje i autor:-).

Ale já bych to namaloval pěkně, složil k tomu konceptuální recitál typu Aktual a pak bych mu dal i férovou cenu za zprostředkovaný prodej na aukru, takových 19,5%.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno

Už jsem to tu jednou otevíral, ale nedotáhl do konce, tak se zeptám znova: mám pár obrazů, na 99% bezcenných, ale přece jen bych to rád někde (ideálně zadarmo a bez nutnosti vození někam) nechal ocenit, než je plácnu na aukro. Nevyzná se tady v tom někdo?

Odesláno

Několik obrazů jsem v pohodě prodal na aukru. Provize do 5%. Opravdoví zájemci si cestu ke kvalitnímu umění najdou vždycky. Aukci pěkně od 1 Kč, ať je tam mraky příhozů a výsledná cena vždycky překročila mé očekávání. 

No možná napiš, jestli jsi na Aukro prodával kvalitní Toyen nebo kvalitního Kubištu. A jak ten prodej vypadal.  Dával jsi Čapka od korunky ?

Odesláno

nema tenhle? ten bych si i koupil...

Jako opravdu ? :D Jinak ty jeho obrazy nejsou nijak drahé, většinou desítky tisíc. Nicméně já bych toho prznitele umění, doma viset nenechal :)

Odesláno

No možná napiš, jestli jsi na Aukro prodával kvalitní Toyen nebo kvalitního Kubištu. A jak ten prodej vypadal.  Dával jsi Čapka od korunky ?

Na Aukro dávat nějaký kvalitní obraz je prznění umění .Ale třeba se někdy dočkáme doby kdy bude Cyber prodávat na chronomagu Rolády od koruny :-) 

Odesláno

Proviziu plati kupujuci aj predavajuci, kazdy zvycajne 20%. Niektore aukcne siene si uctuju poplatok za vystavenie diela. Ak je to naozaj obraz za niekolko milionov, tak by som ho dal do aukcie. Ku zberatelovi sa asi tazko dostanes a ak ano, tak vacsinou cez priekupnika, ktory bude chciet podobnu proviziu ako aukcna sien. Bazos, aukro a spol sleduju vacsinou priekupnici, ktori so ziskom sa budu snazit vec posunut dalej.

Odesláno

Jako opravdu ? :D Jinak ty jeho obrazy nejsou nijak drahé, většinou desítky tisíc. Nicméně já bych toho prznitele umění, doma viset nenechal :)

No twl, desítky tisíc za jeho výtvory? Když to srovnám s žijícími českými autory... v tomto řádu můžeš koupit třeba Rittsteina, Stratila, Malicha, Bolfa, Švankmajera a nevím co ještě...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...