Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Doporučím se u nové myčky podívat na způsob / funkci sušení, bohužel díky snaze vše omezovat a šetřit energii už dost nových myček používá k sušení jen nějak zbytkové teplo či co, proto se taky otvírají ty dveře na konci programu, jinak je to dost dlouho mokré.

Mám novou dražší AEG, myje super, ale suší hůř než 10 let stará myčka. Někde jsem viděl i možnost zapnout sušení plus, samozřejmě s dovětkem o vyšší spotřebě. 

Odesláno

Tak aby toho nebylo málo tak po ledničce a TV nám teď odešla myčka, doufám, že to je letos všechno.

Měli jsme 15 let Siemens, takže zas Síemens

https://www.alza.cz/siemens-sn27yi03ce-d6827820.htm?cstrackid=9761e5d3-b284-4882-9d07-bc5ef48c9ba5&utm_campaign=button&utm_content=9761e5d3-b284-4882-9d07-bc5ef48c9ba5&utm_medium=ChannelSight&utm_source=BSH

Odesláno

My většinou dáváme eco program, max teplota 50 stupňů a po automatickém otevření na konci programu není ani moc páry. (Ikea).. která by kondenzovala na desce.

jinak mám taky příjemnou zkušenost s myčkou Bosh a technologií Zeolith - "kámen" ve dveřích, který teplem suší nádobí zcela dosucha, ale za jiný peníz.

Odesláno
před 6 minutami, Brept napsal:

jinak mám taky příjemnou zkušenost s myčkou Bosh a technologií Zeolith - "kámen" ve dveřích, který teplem suší nádobí zcela dosucha, ale za jiný peníz.

Ked som mal pokazenu mycku, tak som sa radil s opravarom, ze co kúpiť nove, a keď som zmienil Zeolith , tak len spravil grimasu, ze do toho nech urcite nejdem. Ale fakt si nepamätám v com bol problém.

Odesláno

@Moty 15 je krasny vek, na to asi nemozes povedat krive slovo. Mozno trosku smola ze sa ti to vsetko nakopilo v priebehu par mesiacov, tak to vnimas trosku inac.

Stastnu ruku pri vybere novej, ale bol by som ochotny si vsadit ze 15 rokov neda.

P.S. mam bosch v dome 12tym rokom + novu bosch 1 rok na chalupe

Odesláno
před 18 hodinami, ivan_989 napsal:

Ked som mal pokazenu mycku, tak som sa radil s opravarom, ze co kúpiť nove, a keď som zmienil Zeolith , tak len spravil grimasu, ze do toho nech urcite nejdem. Ale fakt si nepamätám v com bol problém.

Musím zaťukat, ale Boschku právě s tím Zeolithem máme několik let a zatím maximální spokojenost... mě bylo řečeno ať vybíráme tedy Made in Germany.

Odesláno
před 20 minutami, African napsal:
před 18 hodinami, ivan_989 napsal:

Musím zaťukat, ale Boschku právě s tím Zeolithem máme několik let a zatím maximální spokojenost... mě bylo řečeno ať vybíráme tedy Made in Germany.

Good for you. :) Ja som dal na toho opravara a teda mam Bosch bez Zeolith a tiež veľká spokojnosť.  Zásuvka na príbory je super  :)

Odesláno

Máme se Zeolithem, dostali jsme ji ze showroomu za příznivou cenu. Jede pár let, zatím naprosto bez problému. Předtím jsme měli asi 15 let AEG. Po té době se  rozsypal plastový rozvaděč vody a nevyplatilo se kupovat nový (kdo viděl myčku zevnitř, takový ten klumprt co honí vodu do všech trysek).

Odesláno
V 21. 5. 2021 v 16:27, mAra_ napsal:

Mohu s poručit Miele.  Máme ten nejnižší model (kvůli ceně, pravda). Ale nejen jak z partesu (srovnání s nejvyšší radou AEG, kterou jsme měli před tím a furt se srala a vydržela tři roky a stala dost podobně).

Ale teda programově je to dost bída. (V podstatě je dost hloupá). Na druhou stranu používáme jeden program pořád,  stejně jako před tím...

Za mě dobrý kup.

Taky máme Miele, něco ze základních modelů a spokojenost převeliká

• po měsících...
Odesláno

+1 na Miele, ale uz je asi pozde, treba si to tu nekdo precte. Kupoval jsem nejaky stredni model. Penez jak za kozu, ale zatim slape krasne. Doufal jsem ze bude mene hlucna, ale coz...

• po měsících...
Odesláno

Dotaz/prosba... Není tady prosim nějaký kutil/opravář na domácí spotřebiče? Nějak se nám pokazil myčka. Zapnu, spustím program, spustí se vypouštěcí čerpadlo, po pár vteřinách se vypne a myčka dál nic nedělá... Rozdělal jsem oběhové i vypouštěcí čerpadlo, ani jedno není nijak poškozené/ucpané/zanesené. Mám podezření, že to asi bude v elektronice ovládání. Ta se dá objednat a vyměnit samozřejmě, jen si tím nejsem 100% jistý. Tak kdyby tady někdo měl nějakou zkušenost, budu vděčný... Děkuji 

Odesláno

Vezme si cca litr a určí závadu. Většinou se pak ale oprava nevyplatí. Jestli ji už máš 5 let +,tak bych šel do nový. Jak říkám, pro opravu si udělal dost.

Odesláno

Měl jsem něco podobného u myčky AEG. Přijel opravář (a vzpomenul si, že jsem se mu dobře staral o auto na servisu), a zjistil, že závada je na desce plošných spojů, kterou proletoval a myška už běhá asi 8 let po této opravě. Prý se na letování součástek na plošňák používá jakýsi "ekologický" cín a ten větší proudové zátěže nezvládá... Použil na proletování spojů klasický cín z cívky.

Odesláno
V 11. 10. 2024 v 10:14, polifka napsal:

Měl jsem něco podobného u myčky AEG. Přijel opravář (a vzpomenul si, že jsem se mu dobře staral o auto na servisu), a zjistil, že závada je na desce plošných spojů, kterou proletoval a myška už běhá asi 8 let po této opravě. Prý se na letování součástek na plošňák používá jakýsi "ekologický" cín a ten větší proudové zátěže nezvládá... Použil na proletování spojů klasický cín z cívky.

No jo, EU nám zavedla RoHS - bezolovnatý cín. Ten časem degraduje...

• po měsících...
Odesláno

Ahoj chlapi,

odešla nám myčka do věčných lovišť a mám tak týden na výběr nové, rozpočet do 50, nepotřebuju žádné technologické výstřelky, spíše jednoduchost/intuitivnost ovládání, kvalitu provedení.... 

zvažujeme mezi:

Miele, Gaggenau (máme i jiné spotřebiče), Siemens, nejvíc mě to žene k Miele, ale bohužel při zvolené ceně nemají vnitřní osvětlení (to jim začíná až kolem 70K), což měla i moje stará AEG před 20 lety, Siemens je pro mě asi příliš přetechnizovaná, a Gaggenau se trochu bojím kvality, aby mi to po pár letech neodešlo (byť ty stávající výrobky máme už vážně dlouho)... neporovnával někdo něco podobného? Jo a potřebujeme vyšší stavbu (85cm+).

To světlo u Miele mi přijde vážně divné, má smysl investovat 20 tis do té nejvyšší řady? 

Odesláno

@Andrew Koukám zlatá tichá Boschka za 15 - ne že bych neměl na Miele (i od nich doma pár věcí máme), ale zrovna myčku už kvůli dryjákům co se do ní sypou beru za spotřebák, u kterého bych příplatek "dvacku za světýlko" (k už tak ukrutné ceně) asi nezkousnul. Ale na druhou stranu jsme na hodinkovém fóru, kde jsou lidi zvyklí připlácet desetitisíce za kraviny typu "žádanější barva ciferníku" - takže to "světýlko" nakonec stejně bude jenom o Tvé peněžence.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...