ferrycz Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 no nevím AdaMos, jak jsi přišel na to, že ušetří na servisu Triumph vs. BMW ? moje zkušenosti jsou spíš neutrální, tedy pokud jde o dostupnost servisu tak bmw tedy vede. a cenově je to šull null.
instant Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 moda velkych motoriek? asi zijem na inej planete, ale okrem adventur a mozno par dalsich individualnych vynimiek je ten trend presne opacny..
M.K. Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 Instant mě předběhl - taky mi přijde, že motorky degenerují do jakýchsi hipsterských retro-šidítek (netvrdím, že jsou nutně špatný nebo hnusný). A samozřejmě se pořád dá koupit spoustu plnotučných mašin...
speslmbcz Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 7:59, M.K. napsal: Instant mě předběhl - taky mi přijde, že motorky degenerují do jakýchsi hipsterských retro-šidítek (netvrdím, že jsou nutně špatný nebo hnusný). A samozřejmě se pořád dá koupit spoustu plnotučných mašin...Take mam pocit, ze ted jsou v mode hipsterske retro scramblery a caface, kdezto velke motorky jsou trochu na ustupu... Ale proc ne, kazdy at si koupi, co se mu libi a co mu k jeho potrebam nejvice vyhovuje. Treba k nejakemu scrambleru take jednou dojdu. Ackoliv nevim, asi by mi chybela ta rychlost, uzasna dynamika a adrenalin, to vse mi ten velky dvouval dava merou vrchovatou... :-) Odesláno z mého HTC One_M8 pomocí Tapatalk
Cyril Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 (upraveno) Je potřeba neustále zkoušet další a další motorky. Teoretizovat o mašinách u PC bez pořádných osobních zkušeností, je jako bavit se o sexu s někým, kdo si do teď jen honil péro! Sorry jako. A abych trochu konkrétně přispěl....Po téměř dvou desetilietích na BMW mě teď už pátým rokem neskutečně baví šaryci. Můj nový úlovek od kamaráda, který odjel na čas do Ruska a nechal se ukecat k prodeji. Road King 96. Upraveno 4. června 2018 uživatelem Cyril
speslmbcz Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 8:17, Cyril napsal: Je potřeba neustále zkoušet další a další motorky. Teoretizovat o mašinách u PC bez pořádných osobních zkušeností, je jako bavit se o sexu s někým, kdo si do teď jen honil péro! Sorry jako. A abych trochu konkrétně přispěl....Po téměř dvou desetilietích na BMW mě teď už pátým rokem neskutečně baví šaryci. Můj nový úlovek od kamaráda, který odjel na čas do Ruska a nechal se ukecat k prodeji. Road King 96. Cyrile, mas castecne pravdu, ale vis jak to je, sto lidi, sto chuti. Ja treba zatim jeste k Harykum nedospel (a mozna nikdy nedospeji)... :-) Ale k velkemu Cenduru a lehkemu enduru bych si umel predstavit jeste nejaky maly univerzalni stroj do prace, k vode atd., nejaky scrambler... Odesláno z mého HTC One_M8 pomocí Tapatalk
TLD Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 Tak si to pomalu nejak davam dohromady, vymenil sem baterky v celovce, vzal z bedny novou kartus na varic, kontrola matracky a spacaku, zitra udelam check stanu, nejakej proviant, spray na retez... neco na sebe, zitra vecer to nahazu na moto, ve stredu rano rozdelim praci a kolem obeda vyrazim, rychlej transfer pres Alpy a pak se az do pondelka ,,ztratim´´ v horach Cim sem starsi, tak se vzdycky vic a vic tesim a je jedno, zda jedu na kolo, autem nebo na moto Mam cestovku jako prase.
instant Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 8:26, speslmbcz napsal: Cyrile, mas castecne pravdu, ale vis jak to je, sto lidi, sto chuti. Ja treba zatim jeste k Harykum nedospel (a mozna nikdy nedospeji)... :-) Ale k velkemu Cenduru a lehkemu enduru bych si umel predstavit jeste nejaky maly univerzalni stroj do prace, k vode atd., nejaky scrambler... Odesláno z mého HTC One_M8 pomocí Tapatalk si mlady a mas male pandero. ale neboj, ono to pride.. a potom treba byt pripraveny
instant Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 8:17, Cyril napsal: Je potřeba neustále zkoušet další a další motorky. Teoretizovat o mašinách u PC bez pořádných osobních zkušeností, je jako bavit se o sexu s někým, kdo si do teď jen honil péro! Sorry jako. A abych trochu konkrétně přispěl....Po téměř dvou desetilietích na BMW mě teď už pátým rokem neskutečně baví šaryci. Můj nový úlovek od kamaráda, který odjel na čas do Ruska a nechal se ukecat k prodeji. Road King 96. road king je krasna masina. inac by som ta clovece nespoznal, naposledy co som ta videl si mal este plnu stodolu bmw. tusim si musim naplanovat vylet tamtym smerom
speslmbcz Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 8:49, instant napsal: si mlady a mas male pandero. ale neboj, ono to pride.. a potom treba byt pripraveny :-D No, ve dvaactyriceti uz se udrzet bez pandera da docela praci a dari se mi tok tak nejak castecne... :-D Ale v mem okoli je Haryku a jinych chooperu ci cruiseru dost, obcas se svezu, abych se utvrdil, ze tohle pro mne opravdu neni... :-) Odesláno z mého HTC One_M8 pomocí Tapatalk
klobadysek Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 (upraveno) Ohledně velikosti - ponechejme subjektivní pocity stranou, trend růst objemu motorů je prokazatelný. Průměrný objem motoru prodaných motocyklů narostl za posledních dvacet let například v Británii ( a to není země která by se asi dramaticky lišila) o 50%.https://www.statista.com/statistics/314010/average-motorcycle-engine-size-in-great-britain-united-kingdom/ Upraveno 4. června 2018 uživatelem klobadysek
Baldic Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 7:05, Zmizík napsal: Já zatím každý svoje auto nebo motorku kupoval aniž bych se do toho/ na to posadil. A nic se nestalo.Tak to ti doslova zavidim. Ja mam 2 metry a musim zkouset, jestli se vejdu dobre.
Sickboy Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 Na druhou stranu nějaká ta první motorka musí bejt a z domu půjde na stopro. Ale je to hlavně otázka peněz. Já jsem dvakrát sáhnul vedle (chopper a teď 100k vysokootáčkovej naháč) a nyní už mi zbývá jenom šetřit na enduro. :-D Kdybych to býval věděl a projel všechno. Ale tenkrát před 10 lety to zase tak jednoduchý nebylo a kupovalo se to podle posezu a recenzí a ne podle a jízdy. Což je obrovská chyba. Pak jsem tu samou chybu zopakoval u pistole a když jsme kupovali s přítelkyní auto a pak když si ho kupoval táta, tak jsem projel víc než 10 různejch modelů pokaždý, abych pak vybral... Samozřejmě uplně blbě. :-D
Cyril Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 8:50, instant napsal: road king je krasna masina. inac by som ta clovece nespoznal, naposledy co som ta videl si mal este plnu stodolu bmw. tusim si musim naplanovat vylet tamtym smerom Jak pojedeš okolo, zvu tě na espresso. Jinak pár mašin s modrobílou vrtulí ještě mám, i když se to postupně mění. Několik významných modelů si ale určitě nechám, včetně mého spoluharcovníka 1150GSA, který mne provezl přes lán světa.Jinak tahle šestnáctistovka (Road King rok 2009) má paradoxně lepší vzduchový podvozek, než novější řada 1700 (103) Electry, kterou jsem kupoval novou a má najeto teprve necelých 13k km. Nevím čím to je, ale s ní chodím ve dvou často až nadoraz (žena má 60kilo) a poctivě přitom foukám. Včera jsme jeli společně ve dvou projet Kinga a nic. Jak v bavlnce nebo na GSA, a to i přes retardery! Tak se mi nakonec potvrdilo, že novější, nemusí být vždycky lepší. Což už jsem před časem vyzkoušel na 2010 Electře od kamaráda, kterej tenhle problém se vzduchovými tlumiči taky nikdy neměl.
cali Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 Gerhard a to sa Ti ta Honda vazne paci? Lebo moto sa Ti musi v prvej rade pacit na nicom inom az tak nezalezi. Ze Ta z toho bolia krize, alebo ze budes jazdit na 20% moznosti motorky je nepodstatne ak sa ti motorka paci. Ber to tak ze na tom najazdis aj tak s biedou 30% toho co si planujes, raz bude prsat, inokedy budes chciet nieco/niekho odviezt apod. Ale ked uz na to raz sadnes, malo by to stat za to. Neni si ziaden krpec na aj na najvacsich cestnych motorkach dosiahnes na zem s prehladom. Za 4-5K? uz bude slusny starsi liter, napriklad co ja viem FZ1,... dvoch to uvezie a bude to vladat aj do kopca.
instant Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 (upraveno) V 4. 6. 2018 v 9:10, klobadysek napsal: Ohledně velikosti - ponechejme subjektivní pocity stranou, trend růst objemu motorů je prokazatelný. Průměrný objem motoru prodaných motocyklů narostl za posledních dvacet let například v Británii ( a to není země která by se asi dramaticky lišila) o 50%.https://www.statista.com/statistics/314010/average-motorcycle-engine-size-in-great-britain-united-kingdom/ tak velke sme mysleli rozmermi, nie kubaturou.. hoci to spolu suvisi, ale kolega riesil ci / ako sa na nu fyzicky zmesti a plus vykon pre jazdu vo dvojici. ze rastu objemy je jasne a bez pochyby, ked chces stihat s autami tak malorazka uz je dnes nedostatocna kubatura aj pre jedneho maleho portugalca Upraveno 4. června 2018 uživatelem instant
instant Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 (upraveno) nejako to zblblo, chcel som povedat ze debata bola o fyzickej velkosti motoriek v prvom rade Upraveno 4. června 2018 uživatelem instant
AdaMoss Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 7:27, ferrycz napsal: no nevím AdaMos, jak jsi přišel na to, že ušetří na servisu Triumph vs. BMW ? moje zkušenosti jsou spíš neutrální, tedy pokud jde o dostupnost servisu tak bmw tedy vede. a cenově je to šull null. Myslel jsem to tak, že u BMW máš v základu v podstatě žebráka a u Triumphu za ty samé peníze vyšší výbavu (vyhřívané hefty, alarm, kontrolu trakce, atd.) No a servis...samozřejmě náhradní díly na BMW jsou dražší, stejně tak práce. Jeden příklad za všechny: Generálka Scramblera (olej, filtr, diagnostika, kontrola vůlí, atd.) bez výměny dílů vyjde v Praze na 6 500,-. To samé u BMW za 12 000,- (Invelt). Je možný, že na BMW vydrží díly víc, ale i tak si myslím, že provoz BMW je dražší.
instant Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 10:44, Cyril napsal: Jak pojedeš okolo, zvu tě na espresso. Jinak pár mašin s modrobílou vrtulí ještě mám, i když se to postupně mění. Několik významných modelů si ale určitě nechám, včetně mého spoluharcovníka 1150GSA, který mne provezl přes lán světa.Jinak tahle šestnáctistovka (Road King rok 2009) má paradoxně lepší vzduchový podvozek, než novější řada 1700 (103) Electry, kterou jsem kupoval novou a má najeto teprve necelých 13k km. Nevím čím to je, ale s ní chodím ve dvou často až nadoraz (žena má 60kilo) a poctivě přitom foukám. Včera jsme jeli společně ve dvou projet Kinga a nic. Jak v bavlnce nebo na GSA, a to i přes retardery! Tak se mi nakonec potvrdilo, že novější, nemusí být vždycky lepší. Což už jsem před časem vyzkoušel na 2010 Electře od kamaráda, kterej tenhle problém se vzduchovými tlumiči taky nikdy neměl. dakujem za pozvanie a urcite sa rad zastavim.. tentokrat naozaj
Wanderer Odesláno 4. června 2018 Nahlásit Odesláno 4. června 2018 V 4. 6. 2018 v 13:59, AdaMoss napsal: kontrolu trakce, atd.)Co to je za motorku, když se na ní nedá zahrabat... :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se