Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, Americkej napsal:

Proč bych neměl? X5 3,0D 2008 rok. Když už mi tam ty zelený buzny vnutily EGR a DPF, čímž dokurvily optimální funkčnost motoru a zvýšily uměle spotřebu i emise celkově. Jasně, že mám zelenou čtyřku. Stejně jako tříletej benzíňák, co mi stojí hned vedle.

Ja to myslel jinak. Jakoze u urcitych zdroju je i takhle upravenej (dojebanej, dosad dle sveho) naftak zlo, ktery je treba vymytit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, warann napsal:

Ja to myslel jinak. Jakoze u urcitych zdroju je i takhle upravenej (dojebanej, dosad dle sveho) naftak zlo, ktery je treba vymytit. 

Jo takhle, no jo, na to nehleď. Jen otázka času. Podle stejnejch zdrojů budou za pár let temný zlo elektromobily. Bo zvýšená spotřeba ELE rovná se zvýšená produkce elektráren, i s emisema a celou tou šaškárnou. Plus (ne) recyklace baterií a nereálně naddimenzovaná síť. Jestli chcem fakt bojovat za zelenou planetu bez emisí, musí se přestat souložit. Teď hned. Lidí je jak s.aček, každej se chce nažrat, bydlet a nabít si Ajfouna, aby mohl na sítích kňourat, jak je svět v p.deli. To vše ideálně bez práce, jinak se přilepí k silnici...

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Jsem tuhle předminulý pátek potkal partičku vysmátých cácorek, sedících za soumraku na silnici mezi školou a klubem. Ze srandy jsem se zeptal jestli propadly gretenismu a demonstrují za 30km/h - a vytlemená odpověď byla že né, ale že prý ten asfalt prima hřeje do zadku :whistle:

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Americkej napsal:

Jo takhle, no jo, na to nehleď. Jen otázka času. Podle stejnejch zdrojů budou za pár let temný zlo elektromobily. Bo zvýšená spotřeba ELE rovná se zvýšená produkce elektráren, i s emisema a celou tou šaškárnou. Plus (ne) recyklace baterií a nereálně naddimenzovaná síť. Jestli chcem fakt bojovat za zelenou planetu bez emisí, musí se přestat souložit. Teď hned. Lidí je jak s.aček, každej se chce nažrat, bydlet a nabít si Ajfouna, aby mohl na sítích kňourat, jak je svět v p.deli. To vše ideálně bez práce, jinak se přilepí k silnici...

👍

• Like 2
Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, safi napsal:

Bombardovani detske nemocnice Ruskem….. a porad hromada nasich bude volat po navratu starych dobrych casu.

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-raketovy-utok-na-kyjev-40479290

Že hrozně dlouho držím hubu, neznamená, že netrpím a nenávidím.  Dnes opět a zase ublížili lidem, který mám moc rád. Malý holky brečely a dospěly holky brečely taky a ty se ještě ptaly, kdy už západní svět dokáže tu hordu zastavit.  Rusáci jsou zmrdi, pro který není mezi slušnými lidmi místa. Co se týká těch místních toužících po míru, ať vymyslí, jak to válku zastavit, donutit orky vypadnout a zaplatit všechny válečné reparace. A jestli ten recept nemají, Ať drží píču a modlí se, aby jim jednou nějaký zkurvený ivan nezaklepal na vrátka. Zrovna dneska bych s chutí dal přes držku jednomu debilnímu zubařoj

• Like 3
  • Dát hlas 5
Odkaz ke komentáři

Já to moc tady asi vypisovat nechci. Jsou to docela intimní věci. Prostě všechno to je nahovno. Jen malý příklad. Čtyřčlenná rodina, oba vysokoškoláci, máma s dvěma dcerami v pronajatém  malém bytě a fotra mají někde na východě na frontě. Ráda bych se vrátila na Ukrajinu, dcery doma říkají, že už na Ukrajinu nechtějí, že se bojí. S fotrem v kontaktu jednou za pár dní, kdy není v oblasti, odkud nemůže telefonovat. Potkal jsem se s ním osobně, bylo to dojemný a smutný. Někomu to rodina nic neudělala a mají rozesraný život kvůli mocenským choutkám jednoho zkurvený ho panároda. A to je furt dokola a dokola. Jak má ta válka pro tebe jména, Je to hnusnější. Když tě v Kauflandu obsluhuje holka s ukrajinským přízvukem, je pro tebe cizí, nevíš, co  prožívá, co její rodina, co její plány a sny. Když to všechno znáš …

• Like 1
  • Dát hlas 6
Odkaz ke komentáři

V 8. 7. 2024 v 19:01, Roman I. napsal:

...jak má ta válka pro tebe jména, Je to hnusnější. Když tě v Kauflandu obsluhuje holka s ukrajinským přízvukem, je pro tebe cizí, nevíš, co  prožívá, co její rodina, co její plány a sny. Když to všechno znáš …

No poznám aj príbeh úplne z inej strany. U nás na sídlisku obsadili Ukrajinci pár bytov, niekto je v prenájme, niekto si byt rovno kúpil. Veľké autá, no rozhodne vojnou netrpeli. Prišlo reč aj na vojnu. Veľmi ma prekvapil ich postoj = využili príležitosť a z krajiny odišli. Mladí ľudia, s rodinou aj bez. To bolo ešte pred tým, ako zákonom znížili vek mobilizácie, lebo odhadom im nemohlo byť viac ako 30 rokov.

Podľa slov dotyčných, čo som tak porozumel - Ukrajina je skorumpovaná a vlastne od Majdanu sa to ani nezmenilo. Bojovať by mala EU, lebo ona ich chce do únie, ona nechce priame hranice s Ruskom, tak nech sa stará, prečo by mali oni, nie sú blázni, aby tam ostali (ale hlavne, že v našej krajine berú všetky výhody ako napr. preplatenie zdravotného ošetrenia, príspevok na bývanie, priorita pri zamestnaní)

Vždy sa nájdu jednotlivci, ktorí to zneužijú. Postoj je potom absolútne dehonestujúci vočim tým, ktorí ostali a bojujú.

Samozrejme, agresiu Ruska odsudzujem, ale toto píšem preto, že aj takéto prípadu sú, nie vždy je za tým srdcevrúci vojnový príbeh.

Odkaz ke komentáři

No poznám aj príbeh úplne z inej strany. .... nie vždy je za tým srdcevrúci vojnový príbeh.

https://www.mesec.cz/clanky/vadi-vam-ukrajinci-letos-uz-statu-odvadeji-dvojnasobne-vic-nez-dostavaji-na-davkach/

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, StanoBare napsal:

No poznám aj príbeh úplne z inej strany. U nás na sídlisku obsadili Ukrajinci pár bytov, niekto je v prenájme, niekto si byt rovno kúpil. Veľké autá, no rozhodne vojnou netrpeli. Prišlo reč aj na vojnu. Veľmi ma prekvapil ich postoj = využili príležitosť a z krajiny odišli. Mladí ľudia, s rodinou aj bez. To bolo ešte pred tým, ako zákonom znížili vek mobilizácie, lebo odhadom im nemohlo byť viac ako 30 rokov.

Podľa slov dotyčných, čo som tak porozumel - Ukrajina je skorumpovaná a vlastne od Majdanu sa to ani nezmenilo. Bojovať by mala EU, lebo ona ich chce do únie, ona nechce priame hranice s Ruskom, tak nech sa stará, prečo by mali oni, nie sú blázni, aby tam ostali (ale hlavne, že v našej krajine berú všetky výhody ako napr. preplatenie zdravotného ošetrenia, príspevok na bývanie, priorita pri zamestnaní)

Vždy sa nájdu jednotlivci, ktorí to zneužijú. Postoj je potom absolútne dehonestujúci vočim tým, ktorí ostali a bojujú.

Samozrejme, agresiu Ruska odsudzujem, ale toto píšem preto, že aj takéto prípadu sú, nie vždy je za tým srdcevrúci vojnový príbeh.

Ja uz jsem hodne rezervovanej a snazim se drzet odstup od toho, kdo co vypravi. Kolikat to lidi maji taky z treti nebo pate ruky a historky si zijou vlastnim zivotem.

Jen par bodu k tomu:

1. Velke / luxusni auta = vojnou netrpeli -> takze kdyz na nas zautoci Rusak, tak je spravne jit vymenit BMW a Mercedesy za Dacie nebo Renaulty a pak teprve utikat pred valkou?

2. Co sem lezou, proc nebrani vlast? -> lehce se to rekne, ale uz hur udela. Pokud si dobre pamatuju, tak kdyz v unoru 2022 zacala valka, tak tady byla taky spousta prispevku od nemale skupiny uzivatelu ve smyslu "jak nejlip prevest prachy do zahranici" nebo "radsi si drzim prachy v cashi, kdyz by se neco posralo, tak zdrham i s rodinou na zapad". Utikat pred valkou je pro me proste legitimni pristup, stejne tak jako zustat doma a branit vlast. Mam-li si sahnout do svedomi, tak sam nevim, co bych ja zvolil. Proto nemam rad tyhle rychle soudy.

• Like 1
  • Dát hlas 15
Odkaz ke komentáři

Jak píše Andy, vidím to podobně. Ovšem, že jejich vozový park u nás se kvalitativně zlepšil a zvětšil to je tedy fakt. 🙂 

Nicméně s opuštěním země před válkou... v třicátých letech to v Evropě to také vypadalo jinak a nikdo netušil a nevěřil, co je skutečná válka a německá nadvláda. Poté již bylo bylo nejen pro židovské etnikum jen a jen pozdě. 

U nás po zkušenostech z roku 1968 - rusáci nám mohli přepadnout v podstatě kdykoliv. V roce 1991, když se to mlelo před ruským parlamentem a Jelcin skákal na tank - měl jsem u domu stále auto s plnou nádrží a v případě podobného scénáře jako  v r.68 jsem zde nemínil zůstat a 150 km okamžitě  do Německa jsem viděl jako jedinou volbu pro celou rodinu. Tohle nám sice dnes úplně nehrozí, ale třeba pro Ukrajince to může být podobné - mimochodem umí si někdo zde představit ruský systém vládnutí ve skutečném důsledku pro běžný život každý den? 

Upraveno uživatelem eloga
ed
Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, eloga napsal:

Jak píše Andy, vidím to podobně. Ovšem, že jejich vozový park u nás se kvalitativně zlepšil a zvětšil to je tedy fakt. 🙂 

Nicméně s opuštěním země před válkou... v třicátých letech to v Evropě to také vypadalo jinak a nikdo netušil a nevěřil, co je skutečná válka a německá nadvláda. Poté již bylo bylo nejen pro židovské etnikum jen a jen pozdě. 

U nás po zkušenostech z roku 1968 - rusáci nám mohli přepadnout v podstatě kdykoliv. V roce 1991, když se to mlelo před ruským parlamentem a Jelcin skákal na tank - měl jsem u domu stále auto s plnou nádrží a v případě podobného scénáře jako  v r.68 jsem zde nemínil zůstat a 150 km okamžitě  do Německa jsem viděl jako jedinou volbu pro celou rodinu. Tohle nám sice dnes úplně nehrozí, ale třeba pro Ukrajince to může být podobné - mimochodem umí si někdo zde představit ruský systém vládnutí ve skutečném důsledku pro běžný život každý den? 

To mi připomnělo - v tu dobu jsme s kámošem cestovali po Evropě a zrovna pobývali v Holandsku a Belgii. Dost napjatě jsme sledovali zprávy z Ruska s naprosto jasnou domluvou, že pokud se to posere, domů už se nevracíme.

Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, eloga napsal:

Jestli myslíš vozový park UA menšiny oproti době před válkou, tak ano a je to naprosto pochopitelné. Snáz se ze země utíká lépe situovaným lidem s kontakty a schopností se uchytit v zahraničí. U nich se dá očekávat vyšší životní standard než u většiny populace. Taky jsme ubytovávali UA rodinu a bydleli zadarmo, i když přijeli dražším autem, než máme my - byli vděční, i když se mačkali v pěti lidech v jednopokojovým bytě.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Mám stejnou zkušenost jako Skalis, taky jsme vyklízeli barák po babičce na dědině, aby jsme tam ubytovali 2 rodiny. Bydlí tam do dnes a dávají ten barák do pořádku. Někdy ne zcela způsobem, který bychom my chtěli (jejich záliba v barvách je hrozivá), ale lepší, než když když ten barák jen chátral.

Spousta z těch lidí si tu hned našla práci a začala si vydělávat, nechápu pak ten hejt na jejich životní úroveň. V zemi kde je roky rekordně nízká nezaměstnanost a počet otevřených opzic převyšuje nabídku na trhu práce tohle přece nemá být problém, že někomu něco berou. Naopak obsazují pozice, které se čechům často dělat nechtějí a my můžeme být rádi, že máme prodavačky, zdravotní sestry, kurýry, dělníky, ale třeba i vývojáře a kvalifikovanou sílu... Zaměstnání má být primárně o kompetencích a ne o nároku z důvodu národnosti. Nejvíc ale křičí lidi, kterým se chce nejméně a trousí tyto urban legends, které následně ostatní přebírají (protože na každým šprochu je pravdy trochu) a zvyšuje to jen napětí mezi lidmi.

I s ohledem na demografii jsou reálně přínosem pro ekonomiku ČR a těch pár procent tam asi vždy bude .... myslím, že v populaci máme obecně vyšší procento nepřizpůsobivých než kolik jich přišlo z UA. Ze zkušenosti, ti co nejvíc křičí a moralizují jsou pak první co natahují ruku.

Ale proč sem vyjimečně lezu....tohle mě brutálně štve. Ten rozsudek jsem nechápal už když vyšel, jako otec dvou dcer nemám pro takovýhle zrůdnosti ani trochu pochopení a trestání těchto deliktů je výsměch. Za marihuanu jsou tu brutálnější tresty (o slovensku nemluvě). Co teď ale vytáhl nejvyšší soud je ještě jinej level sraček, nechápu jak ten soudce tohle všechno mohl zamést pod stůl a tomu zmetkovi se nakonec stejně nic nestane, protože na ten již platný rozsudek to nemá vliv 🤬

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-podstoupila-potrat-nejvyssi-soud-rozcupoval-podminku-za-mnohalete-znasilnovani-nevlastni-dcery-40479719#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=c7ulsesyP9s-202407110940&dop_id=40479719&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Navic rekneme si uprimne - prvni, co bych resil v pripade napadeni nebo konfliktu je, jak vzit rodinu, ujet co nejdal a zachranit, co se da. To mi prijde jako naprosto prirozena reakce. A nekde se usadit a snazit se je uzivit. Je jasny, ze na frontu jako kanonenfutter se jako uplne dobrovolne nikdo nehrne. Pak kdyz jde do tuhýho, nebo neni zbyti, oukej jako, ale jit na frontu neni hned ta prvni myslenka. Za to neni mozny nekoho soudit.

edit. navic je videt, ze se aspon snazi https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-chteji-slouzit-do-legie-v-polsku-uz-se-prihlasily-tisice-ukrajincu-zijicich-v-eu-40479779#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest244_hpdop_comments_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nemluve o tom, kolik z nich vydelava v EU a domu posilaji prachy na pomoc svejm sirsim rodinam treba.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...