Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pořádně ani nevím, do kterého vlákna to dát. Nikdy nebylo tolik vražedných útoku mladých lidí vůči svému okolí. Psychická nemoc, šikana nebo pocit méněcennosti některých jedinců tu vždy byly, jsou a budou, ale jejich msta "světu" nabývá na četnosti a společnost neví, co s tím.

P. S. Mám dceru v juniorském věku a myšlenka, že by se mi nevrátila ze školy skrze nějakého blázna,... 

Odesláno
před 2 hodinami, vzduch napsal:

Pořádně ani nevím, do kterého vlákna to dát. Nikdy nebylo tolik vražedných útoku mladých lidí vůči svému okolí. Psychická nemoc, šikana nebo pocit méněcennosti některých jedinců tu vždy byly, jsou a budou, ale jejich msta "světu" nabývá na četnosti a společnost neví, co s tím.

P. S. Mám dceru v juniorském věku a myšlenka, že by se mi nevrátila ze školy skrze nějakého blázna,... 

Synátor ZŠ, v prosinci mají v plánu školní výlet: vánoční trhy Drážďany, pak Berlín Tropical Island, atd. Celkem 4 dny. Normálně mám strach mu to podepsat. 

Odesláno

Rozumim. Ale pak co, treba na fildu by taky nemohl, autem jezdit uz vubec ne.. zas uplne drzet ho doma nemuzes, no. Teda, asi muzes, pisu jak to vidim ja:)

• Dát hlas 2
Odesláno

No ale tak můžou jet trhy do Polska třeba, žejo. V takový Wroclawi určitě budou pěkný. Některý šablony je prostě potřeba přizpůsobit. Dcera byla loni na vánočních trzích v Norimberku a taky jsem byl chvíli nesvůj.

Odesláno
před 42 minutami, bandicoot napsal:

No ale tak můžou jet trhy do Polska třeba, žejo. V takový Wroclawi určitě budou pěkný. Některý šablony je prostě potřeba přizpůsobit. Dcera byla loni na vánočních trzích v Norimberku a taky jsem byl chvíli nesvůj.

Já bych jako učitel zodpovědný za děcka spíš volil to Polsko, určitě v dnešní době daleko bezpečnější země než to podělaný Německo....

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Dvanactileta dcerka je s tridou na vylete Berlin - Pariz - Londyn. Popravde moc nespim. Kombinace vlastnich zkusenosti z poslednich let, nezkusenosti ucitelky (resp jejiho presvedceni, ze vsechno je stejne jako v dobe jejiho studia na Humboldtove univerzite) + maleho poctu dospelych na pocet deti... uz aby byla mala zpatky.

Upraveno uživatelem martar
  • Like 2
Odesláno

to je stejně sranda, nazvat "Berlin - Pariz - Londyn" výletem. za nás se jezdilo na výlet tramvají do Šárky a koncem roku, za odměnu, na vyhlídkovou terasu na Ruzyň :D

• Haha 1
Odesláno
před 3 hodinami, lub napsal:

to je stejně sranda, nazvat "Berlin - Pariz - Londyn" výletem. za nás se jezdilo na výlet tramvají do Šárky a koncem roku, za odměnu, na vyhlídkovou terasu na Ruzyň :D

Co bych dal za Sarku :D

před 3 hodinami, skalis napsal:

Berlin - Pariz - Londyn, je blbost se toho bat. Riziko nejde nikdy eliminovat a mnohem vetsi nebezpeci je, ze cloveka srazi nekdo autem na prechodu.

před 2 hodinami, Chronař napsal:

Svět je nebezpečný místo pro život, to se ví.

Ja to vim... ale po nevyprovokovanym poulicnim konfliktu v Bruselu, po pokusu o oloupeni (mobilu) v Londyne, po primotani se k nepokojum a agresivnim zebrakovi ve Francii atp musim rict, ze nektere casti sveta se jevi vice nebezpecne nez jine. A to jsem typ, ktery fakt nejde problemum naproti. Jen holt netravim cas v cizine po nobl hotelich, jsem zvykly pouzivat MHD a kvuli architekture i jinym vecem navštěvovat i mene turisticky proflaknute ctvrti. A ten propad bezpecnosti pocituju fest.

U ditete "mimo dohled" to clovek samozrejme vnima jeste vic. Dodneska nechapu, ze mi rodice nezesediveli, kdyz jsem v devadesatkach cestoval ja. Sbalil jsem batuzek a zmizel do Afriky... zadne mobily ani internet... :D

Odesláno

@martar já nechci byt kverulant, nebo vypadat, ze relativizuju tvoje obavy, ale vsechno, cos popsal, je bezna ceste sockou do Prahy. Já to chápu (ostatně i proto bydlím na vesnické casti Prahy), ale člověk nemůže být furt z něčeho vyplaseny...

Odesláno
V 10. 6. 2025 v 13:54, VS napsal:

Dostala rohlík, šťastná, jak blecha. Eště ju měli vyexpedovat do Gazy. 

image.thumb.png.c2661699bf8f2c5b81220e170dbca871.png

Ta by si nela hlavne poradne zasuk..t at ji ten zeleny teror nekdo vymrd..a z palice!

• Hlasovat proti 1
Odesláno
před 4 hodinami, martar napsal:

Co bych dal za Sarku :D

Ja to vim... ale po nevyprovokovanym poulicnim konfliktu v Bruselu, po pokusu o oloupeni (mobilu) v Londyne, po primotani se k nepokojum a agresivnim zebrakovi ve Francii atp musim rict, ze nektere casti sveta se jevi vice nebezpecne nez jine. A to jsem typ, ktery fakt nejde problemum naproti. Jen holt netravim cas v cizine po nobl hotelich, jsem zvykly pouzivat MHD a kvuli architekture i jinym vecem navštěvovat i mene turisticky proflaknute ctvrti. A ten propad bezpecnosti pocituju fest.

U ditete "mimo dohled" to clovek samozrejme vnima jeste vic. Dodneska nechapu, ze mi rodice nezesediveli, kdyz jsem v devadesatkach cestoval ja. Sbalil jsem batuzek a zmizel do Afriky... zadne mobily ani internet... :D

Karlínu a Libni zdaleka se vyhni😅

• Haha 1
Odesláno
Před hodinou, AlfGS napsal:

Ta by si nela hlavne poradne zasuk..t at ji ten zeleny teror nekdo vymrd..a z palice!

Tyvole, tomu rikam dospely nazor. Ale co, jsme v zumpe.

• Dát hlas 2
Odesláno
před 2 hodinami, Maro napsal:

@martar já nechci byt kverulant, nebo vypadat, ze relativizuju tvoje obavy, ale vsechno, cos popsal, je bezna ceste sockou do Prahy. Já to chápu (ostatně i proto bydlím na vesnické casti Prahy), ale člověk nemůže být furt z něčeho vyplaseny...

Vyplasenej mirne jsem, no. Ayi ta vzdalenost, nemoznost v pripade problemu operativne zasahnout. Taky jsem se uklidil do bezpecne a klidne vesnicky deset minut od metra... nicmene ani v centru Prahy se mi zminene veci pres den nedejou... srovnavam stejnou denni dobu, zadne nocni tramvaje a podobne. No nic, uz me nechte... i s mou vyplasenosti :D

• Haha 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...