Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To co v si v 15 zvoli, si budou moci v dalších třeba patnácti letech ohlídat a případně volit jinak. 

Ti co si v 85 letech zvolí, už v mnoha případech dalších 15 let asi těžko budou měnit. 

Mně to dává smysl z povahy možností zodpovedneho rozhodovani o své budoucnosti, a jako protivaha volebního vlivu stárnoucí populace.

• Like 2
  • Hlasovat proti 1
Odesláno (upraveno)
43 minutes ago, Conrad said:

Také patrně pro to měli nějaký důvod 

V přímých demokraciích, jako byly Athény, byla účast na lidovém shromáždění (ekklésía) základním právem svobodného občana.

• Věková hranice: Pro účast na shromáždění a výkon politických práv byla obvykle stanovena hranice 20 let (někdy po završení vojenského výcviku/služby, tzv. efebie).

to iste, ale slobodnych obcanov bolo tak 10-15% obyvatelstva. Musel si byt rodeny Athencan (kto ste Grek alebo ste tam zili, tak viete, ze tu spupnu dna si pestuju atencania dodnes 🙂) a muz. Slobodny obcan Athen vtedy a slobodny obcan Humpolce dnes su jednoducho neporovnatelne pojmy.

a dovod preco bol k volebnemu pravu potrebny absolvovany vojensky vycvik snad netreba vysvetlovat.

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

a k tym uvaham o volebnom prave, dat ho 15r infantom, to len budete cumiet na ministra youtubera..

ked uz, tak to pravo obmedzit na kvalifikovanu mensinu. napr. pravo volit by mal mat len ten, kto plati dane z prijmu fyzickych osob nad stanovenu vysku. alebo podobny model.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 16 hodinami, instant napsal:

a k tym uvaham o volebnom prave, dat ho 15r infantom, to len budete cumiet na ministra youtubera..

Stale by tam bola nadej, ze 15r infantilny youtuber bude relativne normalny.

Ze vsetci motoristi su kokoti je istota.

• Haha 3
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Když jsme u toho smyslu pro humor, zajímalo by mě jak hlasitě museli skřípat zubama Rajchl, Foldynou a dalšími flastenci, když se dnes dočetli že novou vládní účetně-kreativní mantrou odpustku za neplnění 2% závazku vůči NATO by mělo být přesměrování peněz do PURL (nákup zbraní pro Ukrajinu) ...Ale aspoň se nám tím trochu vysvětluje o čem asi byla čtvrteční  "zdvořilostní schůzka" Zunova šéfa Strnada s Kadimůrou. 🙊

• Dát hlas 2
Odesláno
před 6 hodinami, Bert napsal:

Začínám mít takový utkvělý pocit, že ten starej despota má docela smysl pro humor .....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Jen možná trochu pachuť z toho, že dementní truc našich kreténů zachránil jinej kretén. Trošku jsem čekal, že to pozvání na sebe vezme NATO - prezident členského státu je účastníkem summitu, takže ho samozřejmě zveme (co zveme, automaticky očekáváme) na večeři lídrů. Bláboly ať si pak odblábolí blábolové. To mě trochu zklamalo. Na druhou stranu, NATO asi nemůže počítat s tím, a následně žehlit, že má členská země ve vedení trucovité děcka. 

Odesláno

Vlastně jsem nějakou takovouhle srajdu čekal. Otázka je jestli to prezidentovi za to stálo. Já myslim, že to je nedůstojný z jakýkoliv strany. Já osobně bejt Pítrsem, tak bych tam nejel, ale řekl bych kuci hele, ústavní soud mi dal předběžným opatřením částečně za pravdu (jasně neni to výsledek, že to tak má bejt, ale předpoklád, že to tak stejně posvětí) teď to necháme pro uklidnění situace, ale poďte se příště skutečně domluvit ať to neřešíme takhle nedůstojně. Myslim, že to v některých situací moc hrotí (né že by na to neměl nárok), ale pak to dopadá takhle.   

• Hlasovat proti 4
Odesláno

Jenomze s Babisem a Micinou neni mozne se domluvit. Pro ne by to byl jen ustupek a ukazka slabosti a zkouseli by zajit dal. Sice to muze vypadat nedustojne, ale naopak je potreba na ne tlacit a nenechat si srat na hlavu. 

• Like 1
  • Dát hlas 15
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Nemyslim si to. V důsledku to může bejt kontraproduktivní jako teď. Sice Péťa "vyhrál", ale je tam někde v koutě a kdyby tě někdo nepozval na véču, tak seš tam druhej i když si možná "vítěz". Nevim o tom, že by někdo projevil dobrou vůli a v něčem ustoupil kromě motoristů, když změnili kandidáta na ministra zahraničí. Nevim o tom že by prezident jim v něčem vyšel vstříc. Pochopitelně oni taky ne a teď se budou mrdat mezi sebou. Jenom pro ujasnění sem to Pítrsovi dvakrát hodil a z vládní trojky sem nikoho nevolil... 

• Hlasovat proti 3
Odesláno

@ATOM  Bohužel Pavel tam nebude, ale Babiš bude u moci podle jeho slov do roku 2041, takže se máme na co těšit.... tedy pokud tady vůbec ještě budu.

Odesláno
Nemyslim si to. V důsledku to může bejt kontraproduktivní jako teď. Sice Péťa "vyhrál", ale je tam někde v koutě a kdyby tě někdo nepozval na véču, tak seš tam druhej i když si možná "vítěz". Nevim o tom, že by někdo projevil dobrou vůli a v něčem ustoupil kromě motoristů, když změnili kandidáta na ministra zahraničí. Nevim o tom že by prezident jim v něčem vyšel vstříc. Pochopitelně oni taky ne a teď se budou mrdat mezi sebou. Jenom pro ujasnění sem to Pítrsovi dvakrát hodil a z vládní trojky sem nikoho nevolil... 

Jedini Motoriste projevili dobrou vuli a v necem ustoupili? To si delas pr…l, ze jo?
  • Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...